Görüş Bildir
Haberler
2020 Yılında Dünyada Olmaması Beklenen 12 Şey

2020 Yılında Dünyada Olmaması Beklenen 12 Şey

11.02.2015 - 19:07 Son Güncelleme: 11.02.2015 - 21:05

1. Metro Kartları

1. Metro Kartları

Amerikan Ulaşım Otoritesi çalışmalara şimdiden başladı. Önümüzdeki 5 yıl içerisinde uygulamaya konulacak yeni sistemle artık metro ücretleri kart veya biletle ödenmeyecek. 450 milyon dolar yatırım yapılan yeni sistemin ne olduğu tam olarak açıklanmadı ancak ücret ödeme sisteminin mobile geçmesi bekleniyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

2. Facebook

2. Facebook

Uzmanlar 2020 yılında Facebook'un düşen hisse senedi fiyatları, teknolojik gelişmeler ve artan rekabet ortamında şimdiki haliyle varlığını sürdüremeyeceğini öngörüyor. (Kaynak: Mashable) Facebook'un varlığını sürdürmek için en büyük zorluğu tam olarak mobile geçmesi ve rekabet etme araçlarını arttırması olarak gözüküyor. Facebook'suz bir dünyaya hazır olmak lazım.

3. Çikolata

3. Çikolata

Dünyanın en büyük çikolata üreticisi henüz 3 ay önce yaptığı bir açıklamada yeteri kadar çikolatamız olmadığını açıkladı. (Kaynak: Washington Post) Çikolata tüketimi gittikçe artarken, Fildişi Sahilleri ve Gana başta olmak üzere iklim değişikliğinden etkilenen bölgelerde kakao yetiştirme kapasitesi gittikçe azalıyor. Önümüzdeki 5 yıl içerisinde büyük bir çikolata açığı ile karşı karşıya kalacağız.

4. Afrika Filleri

4. Afrika Filleri

Sadece 2013 yılında fildişi ticareti nedeniyle 35 bin Afrika fili öldürüldü. Doğu örgütlerinin yaptıkları çalışmaya göre bu trend böyle devam ederse 2020 yılında Afrika fillerinin soyu tamamen tükenecek. (Kaynak: The Telegraph)

5. Andean Buzulları

5. Andean Buzulları

Dünyadaki buzulların büyük kısmı yok olsa da 2020 yılında Dünyada hala buzul olacak. Ancak Peru Andean'da bulunan buzullar yok olmuş olacaklar. Havalı bir Peru turu yaptığımız zaman buzul göremeyeceğimiz gibi, küresel ısınma nedeniyle Türkiye'nin bütün iklimi değişip, su kaynakları azaldığı zaman da bunun acısını hissedeceğiz.

6. Çek Defteri ve Kredi Kartı Şifreleri

6. Çek Defteri ve Kredi Kartı Şifreleri

Dijital ödeme biçimlerinin sürekli yaygınlaşması nedeniyle 2020 yılında çek defteri, kredi kartı şifreleri ve hatta kart okuyucular bile geçmişte kalmış bir hatıra olacak. (Kaynak: KFOR)

İçeriğin Devamı Aşağıda

7. Posta

7. Posta

2010 ile 2020 yılı arasında küresel bazda Posta hizmetlerinde çalışanlarının yüzde 26 oranında azalması bekleniyor. Belki posta hizmetleri bütünüyle yok olmayacak ama artan dijital teknolojiler nedeniyle bugünkü ağırlıkları da kalmayacak.

8. Helyum Balonlar

8. Helyum Balonlar

Yıllık 28 milyar litre üretimle 2018 yılında Amerika'da,  5 yıl içerisinde helyum rezervlerinin bitmesi bekleniyor. Yani uçan balonlar, komik şakalar da hayatımızdan çıkacak.

9. Güney Afrika Gergedanları

9. Güney Afrika Gergedanları

Boynuzlarının sağlığa yaradığını düşünen yerliler tarafından gergedanlar sürekli avlanıyor. Vahşi doğa uzmanlarına göre eğer bu böyle devam ederse 2020 yılında Güney Afrika'da gergedan da kalmayacak.

10. Viski

10. Viski

Önümüzdeki 5 yıl içerisinde dünyada büyük bir viski kıtlığı yaşanacak. Esquire'a göre 2020 yılına doğru giderken viski fiyatları sürekli artacak ve viski sahibi olmak da zorlaşacak. (Kaynak: Esquire)

11. CD'ler

11. CD'ler

Müzik endüstrisine göre CD'ler şimdiden geçmişte kalmış birer medyum. Itunes, internet, Spotify gibi platformlar CD üzerinden müzik dinleme alışkanlığını tamamıyla tehdit ediyor. Bazılarına göre 2016 yılında bile CD kalmayabilir. (Kaynak: Faster Louder)

İçeriğin Devamı Aşağıda

12. Hubble Uzay Teleskobu

12. Hubble Uzay Teleskobu

1990 yılından beri faaliyete olan Hubble Uzay Teleskobu'nun 2020 yılında artık kullanılamayacağı ifade ediliyor. (Kaynak: Nasa)

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
103
47
32
29
23
16
8