Görüş Bildir
Haberler
2016'da Rahat Bir Nefes Almak İsteyenlerin Yapması Gereken Basit Ama Etkili 23 Şey

etiket 2016'da Rahat Bir Nefes Almak İsteyenlerin Yapması Gereken Basit Ama Etkili 23 Şey

müstesna
08.01.2016 - 10:23

HERKESE DAHA MUTLU VE SAĞLIKLI  YILLAR DİLEĞİYLE!

Editörün tavsiyesi: Hocanın dediğini yap, yaptığını yapma.

Kaynak: http://www.buzzfeed.com/annaborges/ma...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Yatağınızı her gün toplayın.

1. Yatağınızı her gün toplayın.

Kendinizi iyi hissetmeye başlamanın en kısa yolu.

2. İnsanları memnun etme eğiliminizi kontrol altına alın.

2. İnsanları memnun etme eğiliminizi kontrol altına alın.

Uyumlu ve kibar bir insan olmakta hiçbir sıkıntı yok. Fakat insanların sizin böyle bir insan olduğunuzu görüp görmediğini bilemeyip endişelendiğinizde ya da kendi mutluluğunuz için hiçbir adım atmadığınızda bazı sorunlar ortaya çıkar. Herkesi memnun edemezsiniz ve kabul etmek çok daha iyi hissetmenizi sağlayacaktır.

3. Yalnızca daha iyi hissetmek amacıyla yeni bir hobi edinin.

Özgeçmişinizi düşünerek değil de kendinizi düşünerek yeni bir hobi edinin. Kendinizi daha iyi hissetmeyi ve rahatlamayı amaçlayın.

4. Aylık bütçenizden az da olsa, bir miktarı kendinizi şımartmaya ayırın.

4. Aylık bütçenizden az da olsa, bir miktarı kendinizi şımartmaya ayırın.

Mumlar, bitki çayları, belki bir masaj ya da hamam seansı... Keyfiniz bilir fakat kendinize iyi bakmanın önceliklerinizden biri olduğunu hatırlayın.

5. Negatif düşüncelerinizden kurtulun.

5. Negatif düşüncelerinizden kurtulun.

Kendi hakkınızda olumsuz düşüncelere kapıldığınız an doğru olmadıklarının farkına varıp, onları pozitif düşüncelerle değiştirmek fazlasıyla önemli.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Anılarınızı küçük kağıtlara yazarak bir kavanozda biriktirin.

6. Anılarınızı küçük kağıtlara yazarak bir kavanozda biriktirin.

Hem geriye dönüp baktığınızda neler yaptığınızı görebilir hem de ne kadar yol katettiğinize yakından şahit olabilirsiniz.

7. Enerjinizi emmekten başka bir işe yaramayan ilişkilerden kendinizi uzak tutun, tutamadıysanız o ilişkileri bir an önce bitirmeye bakın.

Yorucu ve belirsizliklerle dolu değil iyi hissetmenize sebep olan ilişikileri hak ettiğinizi unutmayın.

8. ''Yapmalıyım'' yerine ''yapmak istiyorum'' demeyi tercih edin.

Yeni bir yıla başlarken kendinize yeni hedefler belirlemeniz kaçınılmaz ve muhtemelen aklınızdan geçen cümleler -meli -malı kalıplarıyla kurulmuş olacak. Ama siz iyisi mi hedefleriniz hakkında düşünürken bu kalıplardan kurtulun. Ve hedeflerinizin aslında yapmak istedikleriniz olduğunu hatırlayın. Örneğin 'daha sağlıklı yaşamalıyım' yerine 'daha sağlıklı olmak istiyorum' diyerek yeni yıla 1-0 önde başlayın.

9. Kendinize de en yakın arkadaşınıza davrandığınız gibi davranın.

Kendinizi suçlamaya ya da cezalandırmaya kalkıştığınızda ''Bunu en yakın arkadaşıma yapar mıydım?'' diye düşünün. Sizden sevgi ve saygı görmeyi hak eden insanlardan biri de sizsiniz.

10. Göremediklerinizi görmenize ve potansiyelinizi keşfetmenize yol açan, seveceğiniz bir terapist bulun.

Psikolojik terapi yalnızca sıkıntı yaşayanların değil herkesin faydalanabileceği bir şey. Bu günlerde çoğumuzun sıkıntı yaşadığını düşünürsek denemeye değer.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Daha çok hayır demeyi öğrenin, sebebini açıklamak zorunda olmadığınızı bilerek.

İstemediğiniz şeylere evet dediğinizde, onları kendi memnuniyetiniz pahasına yapmış olursunuz. Bunun yerine açık, net, nazik ve kendinizden emin olun. ''Hayır'' fazlasıyla açık, net, nazik ve kesin bir cümle, açıklamalarla tamamlanmaya da ihtiyacı yok.

12. Bahanelerinizi azaltıp daha az şikayet edin.

Sürekli bir şeylerden şikayetçi olmak sizi olumsuz düşünceler üzerine kafa yoran, negatif bir insana dönüştürür. Bu durumda ruhsal sağlığınızın kötüye gitmesi kaçınılmazdır. Negatif düşüncelerden kurtulup, yolunuza devam etmek ise kendinize yapabileceğiniz en büyük iyiliklerden biri.

13. Duygusal acılarınızı da fiziksel olanlar gibi tedavi edin.

s175.photobucket.com

Duygusal ve zihinsel sorunlarınız da en az fiziksel olanlar kadar ilgiyi hak ediyor. Yataktan kalkmak git gide daha zor geliyorsa doktora görünmeyi deneyin. Daha kötüye gitmeden tedaviye başlayın.

14. Uykunuzu alın.

Uykusuz kalmak, mutsuzluk ve depresyonun başlıca sebeplerinden biridir. Vücudunuza ne kadar iyi davranırsanız ruhunuz size o kadar minnettar kalacaktır.

15. Günlük tutmaya başlayın.

Kendinizi ifade etmenizi sağlayacak yazılar yazmak ruhsal sağlığınıza iyi gelir. Hatta kendinizi daha iyi tanımanızı sağlayacaktır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Kendinizi diğer insanlarla karşılaştırmayı bırakın.

Kendinizi biriyle karşılaştırmaya kalkıştığınızda olumsuz düşüncelere kapılmak yerine, ondan daha iyi olan yönlerinizi düşünün. Olmazsa; kendinizi bir başkasıyla karşılaştırarak eleştirdiğiniz her karşılaştırma için kenara 1 lira atın. Bu kötü alışkanlıktan derhal kurtulmanız kuvvetle muhtemel :)

17. Kendinizle daha çok vakit geçirin

Tıpkı diğer insanlarla olduğu gibi kendinizle de yemeğe ya da yürüyüşe çıkabilirsiniz. Yalnız olabildiğinizi ve kendi kendinize vakit geçirebileceğinizi unutmayın.

18. Güne başlarken hayatınızın olumlu bir yanını kendinize hatırlatın.

Olumsuz düşünceler üstünde olumlu olanlardan daha çok vakit harcarız. Pozitif kalabilmek için, yataktan çıkmadan önce hayatınızdaki iyi şeylerden birini anımsamak küçük ama etkili bir yöntem.

19. Sosyal medya kullanımınızı azaltın.

Sosyal medyada insanların yalnızca en mutlu anları yer alıyor bu yüzden bu mecralarda geçirdiğiniz her an, yavaş yavaş kendi hayatınız hakkında olumsuz düşüncelere kapılmanıza yol açabilir. Gerçek hayata odaklanmak hepimiz için daha yararlı.

20. Yaşam alanınızı sizi motive edecek şeylerle daha ilham verici hale getirin.

20. Yaşam alanınızı sizi motive edecek şeylerle daha ilham verici hale getirin.

Yatak odanız, çalışma masanız, ofisiniz... Neresi olursa olsun sizi gülümsetecek ve motive edecek ufak tefek şeyler etrafınızda olsun.

İçeriğin Devamı Aşağıda

21. Yapmaktan az da olsa çekindiğiniz şeyleri daha sık yapın.

Sizi korkutan şeylerden kaçınmak iyi hissetmenize sebep olabilir ama uzun vadeli düşünecek olursak; ne kadar çok kaçarsanız endişeleriniz o kadar artar. Bu yüzden çekindiğiniz şeyleri yapmaya gayret ederek endişelerinizden kurtulabilirsiniz.

22. Başınızdan geçenleri arkadaşlarınızla paylaşın.

Bu günlerde birine kendinizi açmak cesaret istiyor olsa da insanların size destek olmasına izin verin, dertlerinizi paylaşmaktan çekinmeyin. Bu durumda birçok insan güveninizi kaybedecektir ama birçoğu da size iyi bir yoldaş olabilir. Sevdiklerinizin desteğini hak ettiğinizi unutmayın.

23. Küçük başarılarınızı kutlamayı ihmal etmeyin.

Kendinize büyük hedefler belirlemeniz faydalı olacaktır ama siz yine de küçük başarılarınızı kutlamayı ihmal etmeyin.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
312
49
10
9
6
5
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Therewasauser

Sanki bu 2016 iyi geçecek gibi dur hele bakalım

hadibeordan

13'ten sonra dağıldım. editör, çevirmeyi unutmuşsun. :)

katilice

ya bunları yapan insan olursa 5 postada bana bi zahmet..