Görüş Bildir
Haberler
2014 Kpss'De Nasıl Başarılı Olurum?

2014 Kpss'De Nasıl Başarılı Olurum?

Mahmut Saim
06.04.2014 - 09:14 Son Güncelleme: 06.04.2014 - 11:58

2014 Kpss'de Başarılı Olmanın Püf Noktaları

Bu sınavı kazanmak için ilk öncelikle motivasyonunuzu sağlamlaştırın.

Hedeflerinizden emin olun ve öyle yola çıkın. Her adayın belli konularda eksikleri vardır. Bu eksikleri iyi tanımanız, atacağınız ikinci büyük adımdır. Siz kimsiniz? Bunu öncelikle iyi bilin. Bildiğiniz ve böylelikle başarılı olduğunuz konuları ihmal etmemek şartıyla eksik olduğunuz konuların üzerine daha çok eğiliniz. Yapabildiğiniz sorular, her ne kadar size başarı dürtüsü verse de bu duruma kendinizi çok alıştırdığınızda gözleriniz kör olur ve sınavda hayati öneme sahip olacak eksikliklerinizi göremezsiniz. En zayıf halkayı güçlendirdiğinizde başarı zincirinizin kırılması daha da zorlaşacak ve KPSS’de başarılı olmaya çok yaklaşacaksınız. Örnek vermek gerekirse, sözel bölümlere yatkın bir aday, KPSS’de başarılı olmak istiyorsa, sayısal bölüm konularına daha çok ağırlık vermek zorundadır.

Kursa veya özel hocalara gitmek,

KPSS maratonunda size daha kaliteli ve sağlam ayakkabılar hediye edecektir. Mali durumu yeterli olan adayların kursa veya özel hocalara gitmesi, bu nedenle etkili bir yöntemdir. Fakat şunu da unutmayınız ki her ne kadar dünyanın en iyi spor ayakkabısına sahip olsanız da çalışmaya isteksiz, gelecekten ümitsiz ve üşengeç biriyseniz, bu yarışmayı kazanmayı bekleyemezsiniz. Güzel bir maaşla memur olma şansınız varsa bunu motive olmak için her gün hayal ediniz. Sabırla çalışmanız, bu hayalinizin gerçekleşmesini sağlayacaktır.

KPSS’ye hazırlık sürecinde adaylar birçok soru çözmektedir. Fakat sizce kaçı yanlış çözdüğü soruların üzerine belli aralıklarla tekrar gitmektedir?

Çevrenizi gözlemleyiniz. Göreceksiniz ki bu metodu sağlıklı bir şekilde yürüten çok az aday bulunmaktadır. Çözdüğünüz soruları ve testleri bir köşeye atmayarak, bu materyalleri düzgün istifleyerek ve yanlış yaptığınız soruların üstüne tekrar giderek, birçok KPSS’ye hazırlanan adayın yapamadığı yahut yapmak isteyip de disiplinli davranamadığı bu konuda gösterdiğiniz hassasiyet, mutlaka sizi bir adım daha öne geçirecektir. Neyi bilip bilmediğinizi iyi anlamanız için yanlış yaptığınız soruları hiç iz bırakmayacak bir şekilde silmeye özen gösteriniz.

Çıkmış soruları mutlaka çözünüz.

Disiplinli bir şekilde kendinize denemeler yapınız. Ve can alıcı bir nokta daha, matematiğe azami önemi mutlaka gösteriniz. İstemek başarmanın yarısıdır. Bu yazıyı okuduğunuza göre isteklisiniz. Unutmayınız ki başarmak ise sadece elinizde..

KPSS test tekniğine dayalı sınavdır. Bu sınavlarda başarılı olmak test çözme becerisi kazanmayı gerektirir.

Çünkü bu sınava müracaat eden aday sayısı her yıl artmakta kontenjanlarda sınırlı kalmaktadır. Yani kazanmak her yıl bir önceki yıla göre daha da güçleşmektedir. Bu güçlüğün üstesinden gelmek için adayın sınav süresince yaptığı netlerin yüksek olması gerekir. Test tekniğine dayalı sınavlarda başarısızlığın nedeni genellikle bilgi eksikliğinden değil, sorulara yaklaşım tarzından veya soru sitiline aşina olmamaktan kaynaklanır. Test tecrübesi sınav sonucunu etkileyen en önemli etkenlerdendir. Test çözme tekniğini iyi bilmek istenen sonucun alınmasını büyük oranda sağlayacaktır. Sınavdan önce çözülen yüzlerce hatta binlerce sorunun oluşturduğu bilgi birikimi adayın sınavda başarılı olmasını sağlar. Çünkü çözülen her soru gerçek sınav öncesi adaya tecrübe kazandıracaktır. Aday bu bilgi birikimiyle sorulara nasıl yaklaşacağını ve soruları nasıl çözeceğini, hangi yolları kullanacağını, ne kadar süre ayıracağını ve nelere dikkat edeceğini öğrenir. KPSS sorularının özellikle yoruma dayalı olması yani bilgiden ziyade öğrencinin bilgi birikimini kullanmayı ölçen nitelikte olması tecrübeli olmayı ön plana çıkarmaktadır. Tecrübe ise çözülen soru miktarıyla ölçülür. KPSS'de başarılı olmayı hedeflenen adayın test çözerken “bir sorudan ne çıkar canım” diyerek o soruyu yok sayması en büyük hatadır. Çözülen her bir soru tipi aday için bir avantajdır. Sınava hazırlanan adayın çözemediği her sorunun doğru cevabını öğrenmesi gerekir.

Kaynak: http://www.saglikhaberleri.com.tr/egi...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0