Görüş Bildir
Haberler
2 Yaş Sendromu Nedir? Ne Kadar Sürer?

2 Yaş Sendromu Nedir? Ne Kadar Sürer?

Şebnem Sucu
27.09.2021 - 08:30

Çocukların gelişimlerinin normal bir parçası olan 2 yaş sendromu, çocuğun birey olduğunu farkına vardığı bir dönemdir. 2 yaş sendromu genellikle 18-36 aylar arasında görülür. Çocuğun tahammül sınırlarını aşan davranışları ani ruh hali değişimleri ile kendini göstermektedir. Çocukların yanı sıra ebeveynler açısından zorlu olan bu dönem sıklıkla 2 yaş sendromu nedir, ne kadar sürer sorusunu akılları getirmektedir. Henüz dil gelişimlerini tamamladıklarından dolayı kendilerini ifade etmekte güçlük çeken 18-36 aylar arası çocuklar agresif, huysuz ve aksi davranma eğilimi gösterirler. Peki, 2 yaş sendromu nedir? Ne kadar sürer? İşte tüm bu soruların ayrıntılarını sizler için yazımızda bir araya getirdik…

İçeriğin Devamı Aşağıda

Tüm çocuklarda farklı biçimde ortaya çıkan 2 yaş sendromu, ebeveynlerin başa çıkmak istediği bir dönemdir. Bu süreçte çocuklar kendilerini ifade ederken genellikle ağlarlar. Bazen istedikleri olmadığında vurma, fırlatma, kendini yere atma, bağırma gibi kontrol dışı duygular ve öfke nöbetleri durumları yaşarlar. 2 yaş sendromu ile başa çıkmak isteyen pek çok kişi çocukla kurulan iletişim şeklinde farklı yol izleyerek bu süreci doğru bir şekilde atlatmak ister. Peki, 2 yaş sendromu nedir? Ne kadar sürer? İşte yanıtları…

2 Yaş Sendromu Nedir?

2 Yaş Sendromu Nedir?

Çocukların 2 yaşına gelmesi ile hal ve hareketlerinde bazı önemli değişikliklere neden olan 2 yaş sendromu, çocukların bağımsız olarak hareket etmek ve istediklerini yapmak için çabaladıkları bir dönemdir. Bu dönemde çocuğunuzdan “ benim” veya “hayır” gibi kelimeleri sık sık duymaya başlarsınız. Genellikle ani ruh hali değişimleri ile kendini gösteren 2 yaş sendromu, çocukların kendi davranışları ve düşüncelerini kanıtlamak istedikleri bir dönemdir.

Ev içinde vurma, zarar verme ve kırma gibi eylemleri kendi yaşıtları ile de sorun haline gelebilir. İstediklerinin gerçekleşmesi için inatla uzlaşmamak için elinden geleni yaparlar. Çoğu zaman yorucu olsa da 2 yaş sendromu, tüm çocuklar için normal sayılan bir gelişim aşamasıdır. 2 yaş sendromu nedeniyle zor günler geçiren ailelerin durumu kontrol altına almaları gerekir. Sabır içinde geçmesi gereken bu dönemde çocuğun anlaşılmaya ihtiyacı vardır. Dolayısıyla çocuğun duygularını ifade etmesine olanak tanınmalıdır.

2 Yaş Sendromu Ne Zaman Sona Erer?

2 Yaş Sendromu Ne Zaman Sona Erer?

Çocukların kendilerini kanıtlamaya çalıştıkları bu dönemde ortaya çıkan agresif tavırlar çoğu zaman 3 ila 3.5 yaş arasında sona erer. Ancak bazı çocuklarda 2 yaş sendromunun 4 yaşın bitimine kadar sürdüğü de gözlemlenmiştir. İşleri kendi başına yapmak istedikleri bu dönem 4 yaşın sonuna doğru belirlenen kuralları takip etme, söylenenleri algılayabilme ve kendilerini rahat ifade etmek gibi yeterli derecede dil ve motor becerilerine ulaşması ile son bulur. 2 yaş sendromunda ortaya çıkan agresiflik ve öfke nöbetlerinin normal karşılanması gerekir fakat çocuğunuza karşı siz de kontrolden çıkıyor ve nasıl davranmanız konusunda yetersizlik hissine kapılıyorsanız çocuk doktoruna başvurabilirsiniz.

Aşağıdaki Haberler De İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
teletabilerinpoo

kızım 2 yaşında bismillah dedirten hareketler yapıyo