Görüş Bildir
Haberler
2 Milyar Yıldır Evrime Direnen Organizma

2 Milyar Yıldır Evrime Direnen Organizma

Caner
04.02.2015 - 23:55
İçeriğin Devamı Aşağıda

Uluslararası bir araştırma ekibi tarafından keşfedilen derin denizlere özgü bir mikro-organizmanın 2 milyar yıldır evrim geçirmediği tespit edildi. Araştırmacılar, elde edilen bulgunun aksine mikro-organizmanın evrim teorisini desteklediğini belirtti.

Batı Avustralya'nın açıklarındaki kayalardan elde edilen numunelerde gözlemlenen sülfür bakterilerinin, en az 1.8 milyar yıldır evrim geçirmediği ortaya çıkarıldı. Gözle görülemeyen mikro-organizmaları en son teknoloji mikroskoplarla inceleyen bilim insanları, 2.3 milyar yıl öncesine uzanan bakterilerin Şili kıyılarında yaşayan modern sülfür bakterileriyle tamamen aynı olduğunu tespit etti.

Proceedings of the National Academy of Sciences dergisinde yayımlanan araştırmaya yer alan William Schopf, 'Dünya'nın yaşının neredeyse yarısına denk gelen sürede bir canlının evrim geçirmemesi inanılmaz' ifadesini kullandı. Araştırmacılar, buna rağmen evrim karşıtı mikro-organizmanın Charles Darwin tarafından öne sürülen evrim teorisini desteklediğini belirtti.

Schopf, 'Biyolojinin kuralı fiziksel ve biyolojik ortam değişmeden evrimi öngörmez. Bu da Darwin'in teorisiyle uyuşuyor' ifadesini kullandı. University of California Los Angeles'da profesör olan Schopf, sülfür bakterisinin değişim göstermediği ortamın 3 milyar yıldır aynı olduğuna dikkat çekti.

Schopf, 'incelenen mikro-organizmaların oldukça basit ve değişmeyen fiziksel ile biyolojik ortama adapte olduklarını' belirtirken, 'evrim geçirmiş olmaları halinde Darwin'in teorisiyle çelişeceklerini' ifade etti.

Oksijen seviyesini artırdılar

ScienceDaily sitesinde yer alan habere göre, bilim insanlarının sülfür bakterilerini elde ettiği antik kayaların, 2.2 ile 2.4 milyar yıl önce atmosferdeki oksijen oranını belirgin ölçüde artırdığına inanılıyor.

Bilimde 'Büyük Oksidasyon Olayı' olarak da bilinen süreçte, çamurlu deniz suyunda yaşayan bakterilerin hayatta kalması için gerekli olan sülfat ve nitratın da arttığı tahmin ediliyor.

Milyarlarca yıl önce besin kaynaklarının artmasıyla çoğalan antik mikro-organizmalar, dünyanın diğer ucunda yaşayan modern versiyonlarıyla halen aynı özellikleri saklıyor.

Kaynak: Al Jazeera

Kaynak: http://www.aljazeera.com.tr/haber/evr...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
0
0
0
0
0
0