Görüş Bildir
Haberler
2 Kız Kardeş Babaları Hastalanınca Erkek Kılığına Girip 4 Yıl Boyunca Berberlik Yaptı

etiket 2 Kız Kardeş Babaları Hastalanınca Erkek Kılığına Girip 4 Yıl Boyunca Berberlik Yaptı

ozcanmine
18.01.2019 - 14:44 Son Güncelleme: 18.01.2019 - 15:33

Hindistan'da 2 kız kardeş, berber olan babalarının hastalanması üzerine erkek kılığına girerek 4 yıl boyunca berberlik yaptı. Gerçek ortaya çıkınca ise 2 kardeş, hükûmet tarafından ödüllendirildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Erkek kılığına girip tıraş etmeye başladılar

Erkek kılığına girip tıraş etmeye başladılar

Hindistan'ın Uttar Pradeş eyaletinde, Neha ve Jyoti Kumari isimli iki kız kardeşin 2014 yılında babalarının hastalanması üzerine tek geçim kaynağı olan berber dükkanları kapandı. Bunun üzerine 16 ve 18 yaşında olan kız kardeşler erkek kılığına girerek dükkanı yeniden açtılar ve müşterilerini tıraş etmeye başladılar.

'Neden erkek kılığına girdiniz?' sorusuna ise Jyoti, insanların, sakallarına ve saçlarına erkek olmayan bir berberin dokunmasını yadırgadıklarını bu nedenle de erkek kılığına girmeye karar verdiklerini söyledi.

Günlük 6 dolar kazanıyorlar

Günlük 6 dolar kazanıyorlar

The Guardian'ın haberine göre, erkek kılığına giren iki kız kardeş isimlerini değiştirerek Deepak ve Raju yaptı. Öğlenleri okuldan döndükten sonra dükkanı açan kızlar saçlarını kestirdi ve erkeklerin kullandıkları çelik bilekliklerden takmaya başladı. 

Jyoti, 100 kişilik köylerinde birkaç kişinin kendilerini bildiklerini onun dışında hiç kimsenin durumdan şüphelenmediğini belirtti. Günlük 400 rupi (6 dolar civarı) kazandıklarını söyleyen kızlar, bu paraları babalarının tedavi masrafları ve ev ihtiyaçları için kullandıklarını belirtiyor.

Hükûmet ödül verdi

Hükûmet ödül verdi

Aradan geçen 4 yıl içerisinde Jyoti'nin mezun olduğu ve Neha'nın da hala okuduğu ifade edildi. Kızların insanlara gerçeği söylemeye başladıkları ve Jyoti'nin ise saçını uzatmaya başladığı aktarılırken Neha'nın 'Kimseden korkmuyoruz' dediği aktarıldı. 

Gorakhpur kentinden bir gazetecinin kızları haber yapmasıyla beraber pek çok yetkili köye giderek kızlara çek verip, tebrik etti.

"Kızlarımla gurur duyuyorum"

"Kızlarımla gurur duyuyorum"

Kızların babası Dhruv Narayan, 'Çocuklarımın bu işi yapmak zorunda kalması bana acı veriyor. Ama kızlarımla gurur duyuyorum. Ailemizi krizden kurtardılar' diyerek kızlarının çok zor bir işi başardığını ifade etti.

Abişkek Pandey isimli bir yetkili de, 'İnsanların her şeye rağmen nasıl mücadele edip ayakta kalabileceklerini gösteren olağanüstü bir hikaye. Küçük kız kardeşler, toplum için bir esin kaynağı. Öykülerini herkesin duyması lazım' diyerek Hindistan'da tarlalarda ya da evlerde çalışan diğer kadınlara kızların örnek olması gerektiğini belirtti.

Berberlik yapmaya devam edecekler

Berberlik yapmaya devam edecekler

Jyoti ve Neha, hikayeleriyle adını duyuran Banwari Tola köyünde bulunan dükkanlarında çalışmaya devam edeceklerini ve artık kimsenin kendilerinden rahatsız olmadıklarını söylüyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
346
119
18
16
4
4
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
iotaaquilarea

Dangal filminin hikayesi gibi olmuş biraz. böyle herşeye rağmen azimli insanlara helal olsun

Çınar Canöz

geri kalmış ülkelerde çok sık görülüyor...insan yerine konmayan kadınlar erkek kılığında toplumda yer edinmeye çalışıyorlar

Drn d.

Dangal filmi gibi! Ama filmde çocuklar babalarının zoruyla kız kılığına giriyorlardı bunda kendi istekleriyle... Aferin, çok güçlü çocuklar :)