Görüş Bildir
Haberler
15 Dakikada Forma Girin

15 Dakikada Forma Girin

Elif Altunten
22.05.2014 - 10:51 Son Güncelleme: 22.05.2014 - 15:16

Dümdüz ve sıkı bir karın için gün içerisinde 15 dakika ayırıp bu egzersizleri yapabilirsiniz. Haftada iki ya da üç kere, gün aşırı uygulayacağın bu program sayesinde artık korse giymene gerek kalmayacak.

Yere yüzüstü uzan, dirseklerini büküp kolunun ön kısmına dayan ve parmak uçlarını flex yap. Bu harekette vücudun adeta düz bir çizgide duruyormuş gibi görünmeli. Karın ve kalça kaslarını sıkarak aktif hâle getir. 15 saniye bu pozisyonda dur ve ardından dizlerini yere koyup beş saniye dinlen. Bu hareketi bir tekrar olarak düşünebilirsin. Aynı hareketi 10 kez tekrarla.

2nci hareket için; sol yanına uzan ve bacaklarını kalçanla 30 derecelik açı yapacak şekilde bük. Sol kolunu yerde bırak, sağ elini başının arkasına koy. Bacaklarını dümdüz olarak yerden kaldır, gövdeni bacaklarına yaklaştır. Bu hareketten sonra yumuşak ve nazik bir şekilde başlangıç pozisyonuna geç. Bunu bir tekrar olarak düşün.

Kollarını yanlara gelecek şekilde sırt üstü uzan ve dizlerini dışa doğru çevirip, ayak tabanlarını birbirine değdir. Bu poziayonda on saniye kalıp, parmak uçlarını tavana bakacak şekilde, bacaklarını ve kalçanı yerden yavaşça kaldır. Yine yumuşak ve nazik bir şekilde başlangıç pozisyonuna dön. Bunu bir tekrar olarak düşün. 15-25 tekrar yap.

haber kaynağı: 724saglik.org

İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın