Görüş Bildir
Haberler
10 Maddeyle Rock Müziğinin Erkek Kraliçesi Freddie Mercury Hakkında Bilinmesi Gerekenler

etiket 10 Maddeyle Rock Müziğinin Erkek Kraliçesi Freddie Mercury Hakkında Bilinmesi Gerekenler

İlayda Öztürk
26.06.2015 - 02:48 Son Güncelleme: 28.06.2015 - 13:32

Rock Müziğin efsanesi, ''Tanrının Hediyesi'' denilen sesiyle ün kazanmış Freddie Mercury ile ilgili bilinmeyenler ve hayatı.

1. 5 Eylül 1946 tarihinde, Tanzanya'nın Zanzibar adasında ailenin en büyük çocuğu olarak Farrokh Bulsara adıyla dünyaya geldi.

1. 5 Eylül 1946 tarihinde, Tanzanya'nın Zanzibar adasında ailenin en büyük çocuğu olarak Farrokh Bulsara adıyla dünyaya geldi.

1947 Yılında ailesi ile birlikte Hindistan'a taşındı. 1952 yılında ise kız kardeşi Kashmira Bulsara (Cooke) dünyaya geldi.

2. Çok utangaç bir çocuktu.

2. Çok utangaç bir çocuktu.

Annesine ve kız kardeşine düşkündü. Freddie'yi 8 yaşındayken daha iyi eğitim alması için ailesi, Bombay'daki St. Peter's School'a gönderdi. Orada piyano dersleri almaya başladı ve ilk grubu The Hectics'a katıldı. Arkadaşları ve öğretmenleri ona ''Freddie'' diye hitap ederdi. Böyle hitap edilmesine çok alıştığı için imzalarını da Freddie ismiyle atardı.

3. 1964 devrimi ile birlikte 17 yaşında ailesi ile İngiltere'ye taşındı.

3. 1964 devrimi ile birlikte 17 yaşında ailesi ile İngiltere'ye taşındı.

Burada kaydolduğu Isleworth Okulu'ndan sanat dışında bütün derslerinde başarısızdı ve sonra ayrılmak zorunda kaldı. Sonra Ealing College'de Grafik tasarım eğitimi aldı ve 1969 yılında mezun oldu.

4. 1970 Yılında, ''Smile'' grubu dağılma sürecine girdikten sonra Brian May ve Roger Taylor ile tanıştı.

4. 1970 Yılında, ''Smile'' grubu dağılma sürecine girdikten sonra Brian May ve Roger Taylor ile tanıştı.

Queen Toplanma sürecinde 3 basçı değiştirdi ve sonunda John Deacon ile tanıştılar ve hepimizin bildiği Queen tamamlanmış oldu. Aynı zamanda, Freddie, grubun logosunu ve sahne kostümlerini hazırlıyordu.

5. Freddie Mercury ve Mary Austin

5. Freddie Mercury ve Mary Austin

Uzun yıllar boyunca Mary Austin adında çok yakın olduğu bir kız arkadaşı olmasına rağmen, Freddie Mercury seks yaşamı hakkında oldukça açıksözlü olmuştur. 70'li yılların sonunda verdiği bir röportajda gazeteciye: 'Bir nergis kadar geyim canım' demiştir. 1970'lerin sonlarından itibaren Mercury'nin erkeklerle olan aşk maceraları başlamış ve Austin ile ilişkisi sonlanmıştır. Ancak ikili gene de yakın arkadaş olarak kalmış ve Mercury, Austin'i gerçek arkadaşı olarak tanımlamıştır. 1985'teki bir röportajda Mercury, Austin hakkında: 'Bütün aşıklarım niye Austin'in yerini alamadıklarını soruyorlar. Çünkü bu imkânsız. Tek arkadaşım Mary ve ben başka birini istemiyorum. O benim yasal eşim. Bu benim için evlilik gibi. Birbirimize inanıyoruz ve bu bana yeter. Bir erkeğe, Mary'e aşık olduğum gibi olamazdım.' demiştir

6. 1973 yılında çıkardıkları ilk albümleri grupla aynı adı taşıyan “Queen” di.

6. 1973 yılında çıkardıkları ilk albümleri grupla aynı adı taşıyan “Queen” di.

Geniş kitlelerce rock müziğinin en büyük vokalistlerinden biri olarak kabul edilen Freddie Mercury, aynı zamanda şarkı da yazıyordu. Queen grubunun hit olmuş sayısız şarkısını ve Greatest Hits' albümündeki 17 şarkının 10'unu kendisi yazdı. Şarkılarında farklı müzik türlerini bir arada kullanması onun müziğinin karakteristik özelliklerinden biriydi. 60 akort içeren ve çevrimsiz yapısıyla dikkat çeken şarkısı “Bohemian Rhapsody”, Freddie Mercury’nin benzersiz stilini, zengin bir müzikal noktaya ulaştırdı. “Killer Queen', 'Somebody to Love', 'We Are the Champions' ve 'Don't Stop Me Now' ise imzasını taşıyan büyük eserlerinin diğer örneklerindendir.

7. 1985 yılında ilk solo albüm çalışması olan “Mr. Bad Guy” yayınlandı.

7. 1985 yılında ilk solo albüm çalışması olan “Mr. Bad Guy” yayınlandı.

Albüm ticari anlamda parlak bir satış grafiği yakalayamasa da, müzik eleştirmenleri tarafından “Baştan sona seçkin” olarak nitelendirildi.

1986’daki Wembley konserlerinde beş yüz bin kişi tarafından izlendi. 1987’dePlatters grubunun klasik şarkısı “The Great Pretender”ın cover çalışması için yeniden stüdyoya döndü. Aynı yıl Freddie Mercury’e aids teşhisi konuldu. O yıllarda bu durumu inkar eden Mercury, solo çalışmalarına hız verdi ve 1983yılında sahnede izleyip çok etkilendiği opera sanatçısı Montserrat Caballé ile tanışmak için İspanya’ya gitti.

1988 yılında ikili birlikte Freddie Mercury’nin ikinci solo albümü olan Barcelona’yı kaydettiler. Hiç vokal eğitimi almamasına rağmen, teknik olarak en zor şarkıları muhteşem biçimde yorumlaması, son derece kaliteli, eğitimli ve geniş bir sese sahip olduğunu doğruluyordu.

8. "These Are The Days Of Our Lives", Freddie Mercury'nin oynadığı son video klip olmuştur.

Bu klip de siyah-beyaz çekilmiş olmasına rağmen, artık Freddie kameralar karşısına sade bir şekilde çıkmış ve hastalığını tüm hayranlarına göstermiştir. Klibin en çarpıcı sahnesi ise sonudur. Klibin sonunda, Freddie Mercury önce başına öne eğer, sonra da başını hafifçe kaldırıp kameraya ve hayranlarına son bir kez “Sizleri hâlâ seviyorum” (I still love you) der ve hem ekrandan hem de hayattan yavaşça süzülüp gider.

9. 24 Kasım 1991’de hayata gözlerini yumdu.

9. 24 Kasım 1991’de hayata gözlerini yumdu.

Ardında milyonlarca hayranını, sayısız ödülü, ölümsüz müziğini bıraktı. 1992 yılında Freddie Mercury’nin anısına Wembley’de anma konseri düzenlendi. 1995’te grubun diğer üyeleri tarafından, kendisi hayattayken yazıp bestelediği şarkılardan oluşan Made In Heavenalbümü hazırlandı ve albüm hayranları tarafından büyük ilgi gördü. Mercury'ye 1987 ilkbaharında AIDS teşhisi kondu. Oysa o yıl yayımlanan bir röportajında Mercury, test sonuçlarının negatif çıktığını söylemiş ve AIDS olduğunu inkar etmişti. İngiliz basını, bu inkarlara rağmen Mercury'nin sağlığı ile ilgili olarak yayılan dedikoduların peşini bırakmıyordu. Yaşamının son yıllarında, 'These Are the Days of Our Lives' filmindeki sıska görünüşü de bu dedikoduların yayılmasını körüklüyor ve ciddi bir rahatsızlığı olduğunu belli ediyordu.

22 Kasım 1991'de Mercury, Queen'in menajeri Jim Beach'i Kensington'daki evine çağırdı ve bir basın açıklaması hazırladılar. Ertesi gün, aşağıdaki açıklama basına verildi:Son iki hafta boyunca basında yapılan yoğun varsayımlar üzerine, testlerimin HIV pozitif çıktığını ve AIDS taşıdığımı onaylıyorum. Bu bilgiyi bugüne dek gizli tutmamın, yanımdakilerin mahremiyetini korumak adına doğru olacağını düşünmüştüm. Fakat artık, dostlarımın ve dünya çapındaki hayranlarımın gerçeği bilme vakti gelmiştir ve umarım herkes bu korkunç hastalıkla mücadelede doktorlarıma katılacaktır. Mahremiyetim benim için her zaman önemli olmuştur ve fazla röportaj vermememle ünlüyümdür. Bu tutumum bundan sonra da böyle devam edecektir, lütfen anlayışla karşılayın.

Freddie Mercury, bu açıklamadan 24 saat kadar sonra, evinde, yakın arkadaşlarının kollarında, 45 yaşında öldü.

10. 2006 yılında, Freddie Mercury’nin 60. doğumgünü anısına, unutulmaz rock sembolünün solo çalışmalarından derlenmiş 20 şarkıdan oluşan “Lover Of Life, Singer Of Songs" albümü yayınlanmıştır.

10. 2006 yılında, Freddie Mercury’nin 60. doğumgünü anısına, unutulmaz rock sembolünün solo çalışmalarından derlenmiş 20 şarkıdan oluşan “Lover Of Life, Singer Of Songs" albümü yayınlanmıştır.

2014 Kasım'da ise eski şarkılardan düzenlenen ''Queen Forever'' Yayınlanmıştır.

BONUS

BONUS 2: Bebek Freddie Mercury Fanı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
297
127
69
17
11
11
7
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Fırat Doğan

"akort" la "akor" arasındaki elzem fark kaçmasaymış harikulade bir içerik olurmuş...

Altug TATLI

SAHNE IŞIKLARI İÇİNDE UYU FREDDIE MERCURY http://liveaplus.com/2014/11/sahne-isiklari-icinde-uyu-freddie-mercury/

marmeladov

erkek kraliçe ha? aferin.