Görüş Bildir
Haberler
10 Maddede Herkesin Gözdesi Olmuş Bilişim Meslekleri

10 Maddede Herkesin Gözdesi Olmuş Bilişim Meslekleri

1. Yazılım Uzmanı

O çok sevdiğiniz internet sitelerinin ve daha nice programların kodlarını işte bu insanlar yazar, onlar kodlamasa siz de o sitelere giremezdiniz işte. Sizde böyle siteler geliştirmek isterseniz seçmeniz gereken meslek. Yazılım uzmanı olmak için Java veya .Net gibi en popüler olan dillerden birini seçerek ilerleyebilirsiniz.

2. iOS Mobil Yazılım Uzmanlığı

Hayalini kurduğunuz, şu application yapılmış olsaydı var ya ne güzel olurdu dediğiniz o tüm applicationları iPhone ve iPad için yapabilmenizi sağlayacak bir meslek karşınızda.

3. Android Mobil Yazılım Uzmanlığı

Yine aklınızdaki o mükemmel uygulama fikirlerini bu sefer de Android işletim sistemli telefonlar için yapabilirsiniz.

4. Oracle Database Uzmanı

Veritabanı (database) internetteki tüm bilgilerin digital bir ortamda düzenli olarak tutulduğu yapıdır. Bir veritabanını tasarlamak, geliştirmek, verileri düzenlemek gibi işleri yapmak için seçmeniz gereken meslek. Yani bir bankanın tüm müşterileri, bu müşterilerin tüm verileri ve yaptıkları tüm işlemler sizin tasarladığınız veritabanınızda tutulacaktır. Oracle veya SQL Server gibi farklı veritabanlarından birini seçerek kariyerinizde ilerleyebilirsiniz.

5. Kurumsal Mimari Uzmanı

Ben bir kurumun yeni yatırım maliyet ve risklerini minimuma indirir ve verimini en yükseğe çıkarabilirim, teknolojiyi karmaşıklaştırmadan en iyiyi kullanır ve bakım destek operasyon maliyetlerini azaltabilirim, satın alma işini en ucuz ve en kolay hale getirebilirim, kurumdaki kaynakları en etkin şekilde kullanabilirim diyorsanız bu meslek tam size göre.

6. İş Analisti

Müşterinin iş süreçlerini anlayarak, yapılması gerekenleri dökümanlar haline getirerek yazılım takımı ile müşteri arasındaki köprü görevinde olan bir meslek. Proje, müşteri ve yazılım takımı merkezinde bulunan ve olmazsa olmaz bu kişi ben olmalıyım diyorsanız tam size göre bir iş.

7. Proje Yöneticisi

Yönetimle teknik ekip arasındaki her şey benden sorulur, teknik ekip için projeleri başlatır, zamanlamasını yaparım, ekibin başarısı benimde başarım hataları benimde hatam olur, yani projede bensiz kuş uçamaz diyorsanız sanki bu mesleği sizin için tasarlamışlar.

8. Teknik Destek Uzmanı

En kritik anların süper kahramanları. Bilgisayarım bozuldu, şu program açılmıyor, şöyle bir sıkıntı var lafını duydukları an anında olay yerinde biterler ve sizi tüm bu sıkıntılardan kurtarıverirler.

9. Sistem ve Network Uzmanı

Serverların sürdürülebilirliği, bakımı, kontrolü, güvenliği daha iyi hale getirilmesi.. Ne ararsanız kapsıyor bu meslek. Bu meslek olmasa hepimiz hacklerden hack beğenirdik gibi geliyor.

10. İşletim Sistemi Yöneticisi

Serverın kullandığı işletim sisteminin ayarları ondan sorulur. Linux, windows, mac, ... sunucularda firma için yapılması gerekenleri yaparak, sunucudan maksimum verim alınmasını sağlar.

Tüm bu meslekler hakkında bundan çok daha detaylı bilgi alabilirsiniz, hatta bununla yetinmeyecekseniz bu meslekleri öğrenip kendi mesleğiniz haline getirebilirsiniz.

Tüm bu meslekler hakkında bundan çok daha detaylı bilgi alabilirsiniz, hatta bununla yetinmeyecekseniz bu meslekleri öğrenip kendi mesleğiniz haline getirebilirsiniz.

Bunun için Oracle'ın tek yetkili eğitim merkezi ve Bilişim 500 eğitim kategorisi birincisi olan Bilginç IT Eğitim Merkezi sizi bekliyor.

Bilişim alanında çalışmak için Bilginç IT Academy'e gelip istediğiniz alanda sertifikanızı almanız yeterli.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
82
31
30
23
22
18
16
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ahmetcan Oral

İlginç bir şekilde son zamanlarda en küçümsenen meslek oldu ülkemizde. c# iki tane döngü kuran adam kendini işin mühendisliğini öğrenen inanlarla kendini kıy... Devamını Gör

Umut Yog

yazılım eğitim almadan da öğrenilen bir meslek, ben okuluna gitmediğim bir mühendisliğin nerdeyse tüm alanlarında kendimi geliştirdim (java, c#, c, c++, pyth... Devamını Gör

Ali Fuat Bahçeci

Bilişim alanınından hizmet almak için bizlerle iletişim kurabilirsiniz. Türkiye'de ilk bilişim şirketi olmanın verdiği avantajlardan faydalanmaktayız ve müşt... Devamını Gör

Güray Yeşilöz

google hack yazın hepsi çıkıyor boşuna kursa gerek yok :) <? echo "görüşmek üzere"; ?> çaktırmayın :P