Görüş Bildir
Haberler
10 Ekim 'Gar Katliamı' Anmasına Polis İzin Vermedi: Çok Sayıda Gözaltı Yapıldı

10 Ekim 'Gar Katliamı' Anmasına Polis İzin Vermedi: Çok Sayıda Gözaltı Yapıldı

Polis, Ankara'da 103 kişinin öldüğü 10 Ekim anmasına katılmak isteyenlere müdahale etti. Aralarında ölenlerin yakınlarının da bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı.

‘Emek, Barış ve Demokrasi’ talebiyle Türkiye’nin farklı illerinden 10 Ekim 2015 tarihinde Ankara’daki mitinge katılan binlerce kişiye yönelik IŞİD’in düzenlediği katliamın üzerinden beş yıl geçti. 

Katliamda hayatını kaybeden 103 kişinin yakınları, yaralananlar, meslek örgütü ve siyasi parti temsilcileri katliamın gerçekleştiği Ankara Garı önüne yürümek için Ulus’ta buluştu.

Gazete Duvar'dan Serkan Alan'ın aktardığına göre pandemi nedeniyle anma etkinliğine izin verilmeyeceğini belirten polis Ankara Garı önüne gitmek isteyenlere saldırdı. Çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Gözaltıların ardından anons yapan polis pandemi nedeniyle “eyleme” izin verilmeyeceğini ve bekleyenlerin alandan uzaklaşmasını istedi.

CHP Milletvekili Murat Emir'in alandan yaptığı paylaşım 👇

Kılıçdaroğlu, Ankara Garı önüne karanfil bıraktı

Kılıçdaroğlu, Ankara Garı önüne karanfil bıraktı

Kitlesel anmaya izin verilmezken CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve beraberindeki CHP'liler patlamanın yaşandığı alana gelerek karanfil bıraktılar.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
25
9
5
4
3
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
madax

şu olayda o gün orda gösteri yapan malum grup değilde herhangi bir topluluğa karşı canlı bomba saldırısı olsaydı 10 ekimi anma ya 10 ekim patlaması diye geç... Devamını Gör