Görüş Bildir
Haberler
10 Dakika Arayla Girmişler

10 Dakika Arayla Girmişler

FreiGeist
02.04.2015 - 17:07 Son Güncelleme: 02.04.2015 - 17:41
İçeriğin Devamı Aşağıda

Savcı Selim Kiraz’ı rehin alan saldırganların 10 dakika arayla farklı kapılardan adliyeye girdiği, bankaların bulunduğu bölümde buluştuğu, adliyede yaklaşık iki saat zaman geçirdiği belirtiliyor.

Al Jazeera muhabiri Selahattin Günday'ın haberine göre, adliyenin güvenlik kameralarını inceleyen ekipler, operasyonda öldürülen saldırganlardan Şafak Yayla’nın saat 10.30 civarında, adliyenin C kapısından girdiğini tespit etti. Yayla’nın koltuğunun altındaki cüppe ile C kapısındaki avukat girişinden sahte kimlik kartı göstererek girdiği kameralara yansıdı. 

Güvenlik kontrolüne takılmayan Yayla’nın olayda kullanılan ve 7.65’lik Fransız onlusu diye adlandırılan silahı sokan saldırgan olduğu belirlendi.

İkinci saldırgan vatandaşların kullandığı kapıdan girdi

Yayla’nın adliyeye girişinden 10 dakika sonra da diğer saldırgan Bahtiyar Doğruyol adliyeye geldi. Ancak Doğruyol, C kapısı yerine metrobüs durağındaki D kapısından adliyeye girdi. Doğruyol’un vatandaş girişinden aranarak içeri girdiği belirlendi.

10 dakika arayla adliyeye farklı kapılardan giren saldırganlar, adliyenin -2. katta bankaların bulunduğu koridorda buluştu, eylemi gerçekleştirecekleri saate kadar adliye içinde gezdi. Hatta adliye içindeki kafeteryada bir süre oturdu.

Savcı Selim Kiraz’ın odasının bulunduğu bölgedeki kameralar da incelendi. İncelemelerde saldırganların odaya girmeden tam yedi dakika önce, Berkin Elvan’ın avukatlarından birinin savcının odasından çıktığı tespit edildi. Kadın avukatın savcının odasından çıkmasının ardından saldırganlar odanın bulunduğu koridora geldi. Kısa bir süre odanın çevresini kontrol eden saldırganlar savcıyı rehin aldı.

Gazlı müdahaleden vazgeçildi

Öte yandan Emniyet’ten verilen bilgiye göre, polis 9 saatlik rehine krizi sürerken havalandırma kanallarından savcı Kiraz’ın odasına gaz sıkarak müdahale etmeyi düşündü. Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden anestezi uzmanları adliyeye getirildi ve görüşleri alındı. Anestezi uzmanları aynı büyüklükteki bir odayı kontrol ettikten sonra odanın hacminin büyük olduğunu, odaya gönderilecek gazın saldırganları etkisiz hale getirmekte yetersiz kalacağını söyledi. Bunun üzerine bu plandan vazgeçildi.

Kaynak: Al Jazeera

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0