Bugün Türkiye Gündemindeki En Önemli 10 Olay
Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, PKK'nın 11 Ekim'de ateşkes ilan edileceği iddialarına ilişkin, 'Terör örgütü sıkıştığı zaman, kış üslenmesine gideceği zaman veya siyasi uzantısının işine yarasın diye bu tür siyasi taktik hamleler içerisine girdiğini çok gördük. Buna karnımız tok' dedi.
Gazze'de Son 24 Saatte Beş Filistinli Öldürüldü
İsrail askerleri ile Filistinliler arasında tansiyonun yükseldiği Gazze’de çatışma çıktı. Dün 20 yaşında bir gencin öldüğü Gazze'de bugün en az dört Filistinli öldü, 20'den fazla kişi de yaralandı. Hamas liderlerinden İsmail Haniye ise, Filistin topraklarında yeni bir intifadanın başladığını duyurdu.Batı Şeria ve Kudüs'te Filistinlilere yönelik saldırıları protesto etmek isteyen Filistinlilerin, cuma namazının ardından İsrail-Gazze sınırında gösteri düzenlendiği belirtildi. Gazze'nin sınırı boyunca birçok bölgede Filistinli gençlerle İsrail askerleri arasında çatışma çıktığı ifade edildi. İsrail askerlerinin, taş atan Filistinli gençleri dağıtmak için göz yaşartıcı gaz, plastik ve gerçek mermi kullandığı kaydedildi.
Gıda Enflasyonu Maaş Artışlarını Solladı
Tüketici Hakları Derneği Genel Başkanı Turhan Çakar, son bir yıldaki gıda enflasyonunun çalışanları ve emeklileri ezdiğini vurgulayarak, 'Gıda enflasyonu maaş artışlarını solladı. Son bir yılda 52 temel gıda maddesinde çalışanların ve emeklilerin satın alma güçleri düştü. Tüketicilerin yüzde yetmişten fazlası gıda yoksulu' açıklamasında bulundu.
Dink Soruşturmasında Yeni Belgeler: Polis Samast'ı 4 Ay Önceden Biliyormuş
Hrant Dink cinayetinde kamu görevlilerine yönelik soruşturmada İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçları Soruşturma Bürosu Savcısı Gökalp Kökçü çok önemli bir belge ile kayıp iki belgenin izine ulaştı. Yeni ortaya çıkan bu bilgi ve belgeler, savcıya göre dönemin Trabzon istihbaratının, Ogün Samast’ın tetikçi olduğundan, 4 ay önceden bildiğini ortaya koyuyor. Savcı ayrıca bu bilginin saklanması için bazı belgelerin de imha edildiği kanısına ulaştı.
CHP, Digitürk Aboneliklerini Sonlandırıyor
CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, Digitürk aboneliklerini sonlandıracaklarını ve hiçbir CHP binasında platformun kullanılmayacağını açıkladı.Kemal Kılıçdaroğlu dün CHP'nin Uşak mitingine giderken uçakta gazetecilere yaptığı açıklamada, 'Mahkeme kararı olmadan Digitürk bunu uygulamaya koyduysa açıkça vatandaşlarıma çağrı yapıyorum, aboneliğinizi derhal sonlandırın. Eğer zorluk çıkarırlarsa en yakın baroya veya CHP il, ilçe örgütüne başvurun, her türlü hukuk desteğini size verecektir. Digitürk yöneticilerinin de bundan ders çıkarması lazım. Orası iktidarın borusunu öttürdüğü bir mekan değildir ve olmamalı. Uygulamayı düzeltmezse ben hemen Ankara’ya dönüşte gereğini yapacağım' demişti. Tekin: İptal süreci başlatıldıCHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Kılıçdaroğlu'nun talimatı üzerine Digitürk abonelikleri için iptal sürecini başlattıklarını duyurdu. Tekin; 'Digitürk bundan sonra CHP Genel Merkezi dahil hiçbir CHP il ve ilçe başkanlığı binasında yer almayacaktır' ifadelerini kullandı.
Rusya: IŞİD'in 2 Saha komutanı ve 200 Militanı Öldürüldü
Rusya Genelkurmay Başkan Yardımcısı İgor Makuşev, Rus jetlerinin Suriye'de son 24 saat içinde 60 IŞİD hedefini vurduğunu açıkladı. Rus yetkili ayrıca son saldırılarda IŞİD'in iki saha komutanı ile 200 militanın öldürüldüğünü söyledi.Moskova'da düzenlediği basın toplantısında konuşan Makuşev, ''(Lazkiye'deki) Hmeimim hava üssünden son 24 saat içinde 67 sorti gerçekleştirildi. SU-34M ve SU25-SM jetleri teröristlerin elindeki 60 tesisi vurdu'' dedi.Rusya Savunma Bakanlığı'na göre de Rus jetleri operasyonların başladığı 30 Eylül'den bu yana Suriye'deki IŞİD hedeflerine toplam 140 saldırı gerçekleştirdi. Saldırılar sırasında komuta merkezleri, eğitim kampları ve mühimmat depoları imha edildi.'İki IŞİD komutanı ve 200 militan öldürüldü'IŞİD militanlarının operasyonlar sonucunda Suriye'de 'hissedilir' kayıplar verdiğini ve taktik değiştirdiğini belirten Makuşev, son saldırılarda da Liva el Hak'ın bir komuta merkezinin imha edildiği ve IŞİD'in iki saha komutanı ile 200 militanın öldürüldüğünü söyledi.Bununla birlikte Makuşev, Rus jetlerinin Halep'te düzenlediği bombardımanlarda da 100 militanın ve bir dizi mühimmat deposunun imha edildi bilgisini de paylaştı. Makuşev, Rus jetlerinin Lazkiye kırsalında da teröristlerin eğitildiği bir kampın imha edildiğini söyledi.Makuşev, saldırılarda imha edilen hedefleri de şöyle sıraladı: 17 terörist eğitim kampı, altı mühimmat deposu, altı komuta merkezi.Rusya'nın savaş gemileri de çarşamba günü Suriye'de IŞİD'e Hazar Denizi'nden roket saldırısı gerçekleştirmişti.Sputnik News
Nusaybin'de Sokağa Çıkma Yasağı
Mardin'in Nusaybin ilçesindeki Abdulkadir Paşa, Fırat ve Yenişehir mahallelerinde, akşam 22.00'den sonra sokağa çıkma yasağı ilan edildi.
Dışişleri: Ulusal İmkanlarımız Türkiye'nin Savunması İçin Yeterli
Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Bilgiç, NATO'nun 'görev gücü gönderebiliriz' açıklamasını ve Patriot misyonunun geleceğiyle ilgili soruları yanıtlarken, 'En önemli husus ulusal yeteneklerimizin kullanılması. Ulusal imkanlarımız Türkiye'nin savunması için yeterli' dedi.
Danıştay Savcısı, Bilirkişi ile Aynı Fikirde: 'Galataport Kamu Yararı Taşımıyor'
Kamuoyunda “Galataport” olarak bilinen Salıpazarı Kruvaziyer Liman Alanı imar planlarının iptaline ilişkin Danıştay 6. Daire’de görülen davada, Danıştay Savcısı, bilirkişi ile aynı fikire vardı. Planların kamu yararı taşımadığını ifade eden savcılık, görüşlerinde bilirkişi raporunda yer alan “1 kilometre uzunluğundaki kıyının özelleştirilmesi nedeniyle, tüm alanın kamuya kapatılacağı” savına da yer verdi.