Birçok kişinin 'ama burç ne ya' dediğini duyar gibiyiz. Fakat Türkiye'nin burcunun özelliklerini öğrenmekten kimseye zarar gelmez. Çok ilginç bir şekilde Türkiye, 12 burcun en belalılarından birine sahip. Hırsın, tutkunun, intikamın ve biraz da yalnızlığın burcu, akrep burcundan bahsediyoruz. Cumhuriyet'i 29 Ekim değil de, 15 Eylül'de filan ilan etselermiş her şey çok farklı olabilirmiş. Başak burcu olsa en azından çevre düzenlemesi ve gereksiz harcamalarla ilgili bambaşka bir ülke olabilirdik. Burada akrep burcunun tutkulu ve etkileyici insanlarını kesinlikle ayrı bir yere koyuyoruz. Sonuçta ülke bu, burcunun özellikleri hepimizin hayatını etkiliyor.
İtalya Birinci Futbol Ligi'nin en uzun gol yememe serisine imza atan Juventus'un file bekçisi Gianluigi Buffon, kalesini uzun süre gole kapatan isimleri akıllara getirdi.
Diyarbakır'daki Nevruz kutlamaları öncesinde kent genelinde güvenlik önlemleri artırıldı. Polis, geceden itibaren birçok noktada arama ve kimlik kontrolü yapmaya başladı. Sabahın erken saatlerinden itibaren Nevruz Parkı'na gelen vatandaşlar, 5 ayrı polis noktasından aranarak alana girdi. Yapılan konuşmalarda ise 'çözüm sürecinin yeniden başlatılması' çağrıları öne çıktı.
Ünlü Çinli sanatçı Ai Weiwei, dün İstanbul’a geldi. İstiklal Caddesi’nde patlamanın olduğu yeri ziyaret eden sanatçının şehre mültecilerle ilgili bir proje için geldiği konuşuluyor.
İçişleri Bakanı Efkan Ala’yı televizyonda izledim.İstiklal Caddesi’nde beş kişinin yaşamını yitirdiği canlı bomba eyleminde, saldırganın kimliği, IŞİD bağlantısına dair bilgiyi de verdiği açıklamayı yaparken, yüzünde gerçek ya da “geçici” kabilinden herhangi bir üzüntü ifadesinden iz yoktu. Mekanik ses tonu, duygusu belli olmayan bir yüz ifadesiyle, Nevruz’u kutlayıp, polis sayıları verip, “menfur” saldırı failini açıklayıp kamu düzeninden söz etti ve gitti. Bu vesileyle iyi bildiğiniz bir sırrı hatırlatayım: Hükümetler, başbakanlar, bakanlar ne kadar değişse de güvenlik bürokrasisi dilinin değiştiğini gören olmamıştır. Anımsayabildiğiniz İçişleri bakanlarını gözünüzün önünden geçirin. Söylenenler bakımından, Ala yerine Mehmet Ağar da olabilirdi konuşan, Abdülkadir Aksu da Muammer Güler de... Dün televizyonda Ala yerine bu isimler de konuşacak olsa, -eylemin karakteri, sonuçları, örgütün yapısı ve eylemin tarihinden bağımsız olarak- sözcükler üç aşağı beş yukarı benzer biçimde dizilirdi:
Her ne kadar büyümüş olursak olalım asla değişmez: Babalar her şeyi bilir! 20'li yaşlarda olanların babalarına hâlâ sordukları 22 soruyu sizler için derledik. İyi ki varsınız süper babalar!
Normal şekilde binilmesinin ne kadar zor olduğunu bildiğimiz sörf tahtası üzerinde adeta şov yapan ikilinin muhteşem anları. Kalani Vierra ve Krystl Apeles isimli profesyonel ikili işlerini gerçekten çok iyi yapıyorlar!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, AB-Türkiye Zirvesi'nin yapılacağı binanın yakınında PKK çadırı kurulmasına izin verilmesiyle ilgili AB'yi eleştirerek, 'AB, PKK'yı terör örgütü olarak ilan etmiş. Nasıl oluyor da böyle bir terör örgütüne sen orada o çadırları kurduruyor ve o paçavraları sallandırıyorsun. Bu samimiyet, bu dürüstlük mü?' dedi ve ekledi: '1963 yılından bu yana Türkiye'yi kapısında bekleten AB, bu iki yüzlülüğünü hala devam ettiriyor. Siz samimi olmadıkça ben böyle konuşmaya devam edeceğim. Erdoğan, mülteci planının kabul edilmesiyle ilgili ise, 'Türkiye AB'nin mülteciler ile ilgili teklifini para pul için değil, sınır kapılarında aşağılanmasını, onurlarının kırılmasını önlemek için kabul etmiştir. Mülteciler arasında bir insan pazarı kurup nitelikli insan seçme gibi kurulan kotalar arka plandaki trajedileri kaldırmıyor' ifadelerini kullandı.
Perşembe ve Cuma güvenlik gerekçesiyle kapanan İstanbul ve Ankara’daki Alman diplomatik temsilciliklerine bağlı okullar, bugün de kapalı. Terör tehdidi gerekçesiyle İstanbul'daki Alman okullarının bugün, Ankara'daki Özel Ankara Alman Büyükelçiliği Okulu'nun (Ernst Reuter) da 1 Nisan'a kadar kapalı olduğu açıklandı. Alman Lisesi ile ilgili olarak ise bilgi verilmedi.
İstiklal Caddesi’nde dört kişinin hayatını kaybettiği bombalı saldırıyı gerçekleştiren Mehmet Öztürk’ün 2013 yılında evinden ayrılarak IŞİD’e katıldığı ve 2015’e kadar Suriye’de kaldığı belirtildi. Durmaz grubu içinde yer aldığı ifade edilen Öztürk’ün saldırıdan hemen önce Adıyaman’dan İstanbul’a geldiği tespit edildi.
Farklı, özgün, öğrencinin de işin içinde olacağı bir sokak tasarlamışlar. Bu öyle bir sokak ki; öğrencilere İngilizceyi öğretirken, kendilerini de ifade imkanı veren bir sokak. Her panonun bir hedefi ve kazanımı var. Teknolojik gelişimleri göz önünde bulundururken öğrencilerin duygularına da hitap etmesine özen göstermişler.
Başarılı yönetmen Tim Burton’ın yaratıcılığı sadece sinema ile sınırlı kalmıyor. Burton’ın neredeyse tüm çizimlerini bulabileceğiniz ve karakterinden de izler taşıyan “Tim Burton Sanatı” (The Art of Tim Burton) adlı kitap 2010 yılında yayımlanmıştı. Bu kitabın bir devamı olarak nitelendirebileceğimiz “Bir Barda Aklınıza Gelenler: Tim Burton’ın Peçete Sanatı” (Things You Think About in a Bar: The Napkin Art of Tim Burton) ise geçtiğimiz günlerde yayımlandı.
Durup dururken size Tim Burton desek aklınıza gelen ilk sözcük ne olurdu? Masalsı? İronik? Hayal gücü? Olağan dışı? Karakteristik? Bir tanesi değil, bunların hepsi geliyor, zorlamayalım daha fazla.Biz tüm bunlar yerine kullanabileceğiniz bir sözcük öneriyoruz: Burtonesk (Kafkaesk gibi). Çektiği masalsı filmlerle kendine özgü bir tarz yaratan, oluşturduğu karakterlerle hayal gücüne hayran bırakan, “Burtonesk” gibi bir kavramın ortaya çıkmasına neden olacak kadar karakteristik bir sinema dili yaratan kişiyi sizlere detaylı bir şekilde tanıtmak istedik bugün.Sizi bu detay hastası modern dünya masalcısı şahısla baş başa bırakalım.
Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) 2016 bütçe görüşmelerini tamamlamasının ardından verdiği tatil bu hafta sona ererken, siyasi partileri dokunulmazlıkların kaldırılması ile ilgili yoğun bir trafik bekliyor.
Usta bir yönetmen olduğu gibi usta bir fotoğrafçıdır da Nuri Bilge Ceylan. Fotoğrafları filmlerinden bir sahne gibidir de diyebiliriz. En az filmleri kadar güzel ve etkileyici… Kendi deyişiyle 'Film için mekan arayışını bahane ederek memleketin dört bir yanında çektiği' enstantaneleri fotoğraflarında sunuyor.
Avusturyalı senarist ve yönetmen olan Michael Haneke, kendi yaptığı işi 'kimsenin kolayca ve içi rahat bir şekilde seyredemeyeceği' filmler yapmak olarak tanımlar. Filmlerinde modern toplumda yaşayna bireylerin sorunları ve bunalımları üzerine yoğunlaşır. Her filmi, sinemaseverlerde derin etkiler bırakan Haneke'nin bize kazandırdığı film ve dizileri derledik.