Görüş Bildir
Güzellik Algısı Denilen Çarpıklığın Ülkeden Ülkeye Nasıl Değiştiğini Ortaya Koyan 18 Fotoğraf
Erkek egemen dünyanın kadınların başına açtığı dertlerden birisi de, hiç şüphesiz şu 'güzellik algısı' dediğimiz garabet... Aslında bu da bir tür mahalle baskısı. Çünkü kadını baskı altına sokarak istediği gibi yaşama ve görünme hakkını elinden alıyor. İşte galerimiz de bu çarpıklığı gözler önüne seren bir projeyle ilgili. Üstelik bunu kadınların bakış açısından yola çıkarak yapıyor. Nasıl mı? İngiltere'de faaliyet gösteren, bir online ilaç sipariş sitesi, her biri farklı ülkeden, 18 kadın tasarımcının önüne bir fotoğraf koyuyor. Ve kendilerinden, bu fotoğraf üzerinde photoshop ile oynamalar yaparak, ülkelerindeki genel güzellik algısını yansıtmaları isteniyor. Çalışma sonucunda ortaya çıkan sonuçlar ise görülmeye değer...
Nokta Dergisi Yöneticileri Hakkında 20 Yıl Hapis İstendi
Nokta dergisinin ''2 Kasım Pazartesi Türkiye İç Savaşı'nın Başlangıcı'' başlıklı kapak haberi nedeniyle tutuklanan derginin genel yayın yönetmeni Cevheri Güven ve sorumlu yazı işleri müdürü Murat Çapan hakkında 20 yıla kadar hapis talebiyle iddianame düzenlendi.
Kitapların Arasında Kaybolacağınız Dünyanın En Güzel 24 Kitapçı Dükkânı
Kitapçılar bizi kimi zaman bambaşka âlemlere götüren hayaller kurduran, kimi zaman ise bu dünyaya dair farklı alanlarda bilgimize bilgi katabileceğimiz kitaplara ev sahipliği yaparlar. Bazı kitapçı dükkânları ise 'dükkân' olarak anlandırılması mümkün olmayan sihirli mekânlardır âdeta. İşte dünyanın farklı noktalarından aklınızı başınızdan alacak, birbirinden güzel kitapçı dükkânları...
Reklam
Lady Gaga'nın 7 Yıllık Kariyerinden Günümüze Kadar Modanın Sınırlarını Zorlayan 42 Kostümü
etiket
6 Grammy Ödülü dahil olmak üzere yüzlerce ödül sahibi, 4 pop ve 1 jazz albümü olan, ilk albümü 'The Fame'i yayınladığı 2008 yılından günümüze kadar sürekli medyanın konuşulan ismi olan çılgın sanatçı Lady Gaga'yı 'Lady' ve 'Gaga' yapan şahsına münhasır klipleriyle, sahne performansıyla, imajıyla, giydiği ya da giymediği belkide aklınızın ucundan geçmeyecek tasarımlardaki 42 kostümünü sizler için sıraladık.
Başkanlık Sistemi Hükümet Programında
Başbakan Davutoğlu, 64. Hükümet programını açıkladı. Programda başkanlık sistemi için 'Türkiye’nin siyasal tecrübesine ve gelecek vizyonuna daha uygun olduğuna inanıyoruz' deniliyor ancak, 'yasama ve yürütmenin etkin olduğu, denge ve kontrol mekanizmalarının öngörüldüğü bir sistem' vurgusu yapılıyor.
Reklam
Reklam
Reklam
Efsane Geri Dönüyor! Kung Fu Panda 3'ün Kısa Fragmanı Yayınlandı
7'den 70'e tüm dünyada geniş bir hayran kitlesi olan, kung fu tutkunu Po'nun hikayesi kaldığı yerden üçüncü filmle devam ediyor. Filmde kendi ailesinin yaşadığı yere ilk kez giden efsane Panda Po'nun, “Secret Panda Village”ı ilk kez gördüğü sahne görücüye çıktı.
Reklam
Şenol Güneş: "Sürprize İzin Vermek İstemiyoruz"
Şenol Güneş ve Rholdolfo UEFA Avrupa Ligi H Grubu'nda oynanacak olan Skenderbeu maçı öncesi açıklamalarda bulundu.'SKENDERBEU İZ BIRAKTI'Skenderbeu'nun performansını değerlendiren Beşiktaş teknik direktörü Şenol Güneş, 'Skenderbeu ilk başta grubun gerisindeydi ama oynadığı oyunla büyük bir iz bıraktı. Hem Moskova'da hem Lisbon'da hem de evindeki maçlarda beklenin üstüne çıktı. İlginç bir takım. Savunma anlayışları, kontra atak anlayışları başarılı. Tecrübe sorunu yaşıyorlar biraz. Diğer takımlara sürpriz yaptılar. Biz buna izin vermek istemiyoruz. Umuyorum ki bu maçı kazanır ve gruptan çıkarız. Rakiplerin maçlarına sonra bakarız. Bu hafta üç maç oynayacağız ama biz bunlara alışığız. Umarım taraftar yanımızda olur. Burada sıkıntı yaşayabiliriz ama umarım bu düşüncemde yanılırım.' diye konuştu.'TÜRKİYE'NİN İYİ TAKIMLARINDAN BİRİYİZ'Maç temposunun yoğunluğu nedeniyle rotasyona gidip gitmeyeceğiyle ilgili soruya cevap veren tecrübeli çalıştırıcı, 'Türkiye'nin iyi takımlarından biriyiz. Sonuçlar bazen bunu değiştiriyor. Oyun olarak doğru yoldayız ve iyiye gidiyoruz. Savunmanın oturması gerektiği için fazla rotasyon yapmadık geride. Bir de öndeki hamlelerle maç üzerinde daha etkili olabiliyorsunuz. Üç günde bir oynuyoruz. Herkesin oynama şansı var. İdeal 11'i belirleyecek de değiştirecek de oyuncular.' dedi.'OYUNCU KAYBETMEK İSTEMİYORUM'Veli Kavlak'ın sağlık durumuyla ilgili sorulan soruya cevap veren Güneş, 'Veli henüz hazır değil. Bu tarz maçlarda riske edemeyiz. Zamana ihtiyacı var. Ümraniye maçında da düşündük ama oynatmadık. Oyuncu kaybetmek istemiyorum. Ben hiçbir oyuncuyu riskliyse oynatmam. Tolgay'ın da ikinci yarıda aramıza katılmasını bekliyoruz. Her gün takip ediyoruz. İyi çalışıyorlar. Ramon, Pedro, Milosevic, Mustafa, Serdar... Az oynadılar ama hepsinden memnunum. Göreve hazır olmaları da takıma katkı yapmaktır.' diye konuştu.'KAZANMAMIZ TÜRKİYE İÇİN DE ÖNEMLİ'Maçı kazanmalarının önemine de değinen Beşiktaş teknik direktörü Şenol Güneş sözlerini, 'Bu maçı kazanmamız hem bizim hem de Türkiye için önemli. En zor maç ilk maçtır. Hiçbir mazeret kötü oyuna sebep gösterilemez. Büyük takımsanız büyük işler yapacaksınız. Haklı çıkarız ama sonuç getirmez. Her şeyi göğüslememiz lazım. Olimpiyat'ta zemin iyi ama havayı bilemiyorum. Saha, hakem, rakip... Her şeyi aşmamız lazım. Yeni stat için başkan karar verir. Biz sadece fikrimizi söyleriz. Biz tamamen maçlara odaklandık.' diyerek noktaladı.
Rusya'nın Lazkiye'ye Yerleştireceği S-400'lerin Menzili Nevşehir'e Kadar Uzanıyor
etiket
Rusya, savaş uçağının Türkiye jetleri tarafından düşürülmesinin ardından, Suriye’nin Lazkiye vilayetindeki üssüne S-400 füzeleri yerleştirme kararı aldı. Lazkiye’deki S-400’lerin menzili Antalya, Nevşehir ve Mardin’e kadar geniş bir bölgeye uzanıyor. Rus Genelkurmayı dün de Rus donanmasının en büyük hava savunma gemilerinden Moskva’yı Akdeniz'de konuşlandırma kararı almıştı.
Reklam