Görüş Bildir
Zoolander 2'den Yeni Fragman Yayınlandı!
Ben Stiller'ın yönetmenliğini ve başrolünü üstlendiği Zoolander 2'den yeni fragman geldi. 12 Şubat 2016'da vizyona girecek filmde Ben Stiller ve  Owen Wilson'a Benedict Cumberbatch, Penelope Cruz, Kristen Wiig ve Will Ferrell gibi isimler eşlik edecek.
Katar'la Doğalgaz Anlaşması İmzalandı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Katar ziyaretinde iki ülke arasında sıvılaştırılmış doğalgaz (LNG) anlaşması imzalandı. Türkiye ve Katar arasında vizeler de kaldırıldı.
Azerbaycanlı Sanatçı Gündüz Aghayev'in Savaşın Yıkıcı Etkisini Anlattığı 10 İllüstrasyon
Geçmişte insanlar döktükleri kanlar için zihinlerinde bir savaş tanrısı yarattılar ve onu suçladılar. Ancak tarihe baktığımızda bu dökülen kanların sebebinin sadece insanoğlu olduğunu görüyoruz. Maalesef şu anda bile birçoğumuz bunu anlamakta güçlük çekiyor ve sorumluluktan kaçıyor.Oysa ki; savaş toplumlara ölümden başka bir şey getirmez. Bir halkın intiharıdır savaş. Göz göre göre ölüme gitmesidir. Ülkeler savaşır, güçlü olan güçsüz olanı katleder ama kaybeden hep insanlık olur. Yine de insanlar bu vebayı durdurabilir. Belki de bu yüzden, insanoğlunun bulduğu en güzel icat barıştır. Barışı sürdürmekse bütün insanlığın ortak görevidir. Dünya üzerindeki en büyük vazifeleridir. İşte Azerbaycanlı Sanatçı Gündüz Aghayev'in Savaşın Yıkıcı Etkisini Anlattığı 10 İllüstrasyon
Reklam
Ve Asgari Ücret Görüşmeleri Başladı
Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2016'da geçerli olacak asgari ücretin belirleneceği toplantıların ilkini gerçekleştirdi. Görüşmeler sonunda net asgari ücretin, hükümetin vaatleri doğrultusunda 1300 lira olması beklenirken Çalışma Bakanı Soylu, 1300 liralık teklifin bütün yıl için geçerli olacağını açıkladı. İşçi temsilcileri 'Vergi nedeniyle ücret düşmesin' derken, işveren kesimi 'Asgari ücrete yüzde 30’luk ani zam domino etkisiyle işsizlik ve enflasyonu artırır, üretim yurt dışına kayar' diyerek rakama itiraz etti, asgari ücretin işverene maliyetinin azaltılmasını istedi.
Reklam
'Sezercik' Cezaevinde...
Polisle silahlı çatışmaya girdiği için hakkında açılan davada 5 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırılan Sezer İnanoğlu yakalanıp cezaevine gönderildi.
Reklam
Bugün Mutlaka Okumanız Gereken 10 Köşe Yazısı
Ülkemizin en büyük işçi konfederasyonu Türk-İş 3-6 Aralık günü 22. olağan genel kurulunu yapacak.İşçi sendikaları ve konfederasyonları demokratik ülkelerin çok önemli yapı taşlarıdır. Onların sorumluluğu sadece işçilere karşı değil, aynı zamanda içinde yaşadıkları topluma karşıdır da. Çünkü onlar toplumun en dinamik örgütlü kesimidir ve bu nedenle toplumsal düzenin hukukun üstünlüğü ve insan haklarına saygı kavramları ile örtüşmesine özen göstermeleri gerekir.Siyasal iktidar çalışma ve örgütlenme özgürlüğüne, çalışanların insan onuruna yaraşan koşullarda yaşamasına yeterince saygılı değildir. Yaklaşık 15 milyon çalışanın olduğu bir ülkede en iyimser veri ile sadece 800 bin işçinin aidat ödeyen sendika üyesi olması ve örgütlenmenin % 6 dolayında kalması ülkemizde bir şeylerin yanlış olduğunun kanıtıdır. 6356 sayılı Sendika ve 4857 sayılı İş Yasası’nda sözleşme özgürlüğü ve çalışma güvencesi aleyhine birçok hüküm bulunduğu halde Türk-İş’in suskun kalması manidardır.
Erdoğan: 'Biz Hayat Boyu Doğalgazla Yaşamadık, Bu Millet Çileye Alışık Bir Millettir'
etiket
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya'nın hava sahası ihlâlinin yeni olmadığını daha önce yüzlerce ihlâl yaşandığını söyledi 'Bunun belgeleri de var' dedi. Rusya’nın Türkiye’ye yönelik iftira kampanyalarıyla kendi inandırıcılığını yitirdiğini belirten Cumhurbaşkanı “Görüştüğüm liderlerden edindiğim izlenim bu” dedi. Erdoğan doğalgazda yaşanacak olası sıkıntı konusunda ise “Biz hayat boyu doğalgazla yaşamadık. Bu millet çileye alışıktır. Allah’ın izniyle bunların üstesinden geliriz” yorumu yaptı...
Reklam
NATO'dan 16 Yıl Önce Bombaladığı Karadağ'a Üyelik Daveti
NATO Dışişleri Bakanları, Rusya'nın itirazlarına karşın eski Yugoslavya'yı oluşturan altı cumhuriyetten biri olan Karadağ'ı 29. üye olarak ittifaka davet etti.İttifakın Brüksel'deki genel merkezinde bir açıklama yapan NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Karadağ'ı kutladı.
Reklam
FIFA Rusya'nın Türk Futbolcu Ambargosuna El Attı
Rusya'nın Türk futbolculara getirdiği yasak FIFA'lık oldu. Rusya Spor Bakanı ve Rusya Futbol Federasyonu Başkanı Vitaliy Mutko, geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada yeni yıldan sonra Türkiye'den futbolcu transferine izin verilmeyeceğini söylemişti.FIFA, Türkiye'ye transfer ambargosu koyan Rusların bu kararını mercek altına aldı. Rus basınının bildirdiği FIFA'nın kararı uyarınca, getirilmesi düşünülen kısıtlama ve yasaklar için FIFA bu konuyla ilgili takipçi olacağını duyururken, ayrıca durumun FIFA talimatlarına aykırı olup olmadığının inceleneceği belirtildi.Kararın 2016 başından itibaren geçerli olacağı, Rubin Kazan forması giyen Gökdeniz Karadeniz'in ise bundan etkilenmeyeceği belirtilmişti.Skorer
Her Şeyimden Vazgeçerim Sırt Çantamdan Asla Diyenlerin Çok İyi Bildiği 21 Şey
etiket
Sırt çantası… Çoğu insanın vazgeçilmezi, tek aksesuarı, sevdiği. İçinde ne olduğunu asla bilmezsiniz, ama sahibinin her şeyini taşır yollar boyu. Yeri gelir sinemaya gider, yeri gelir Güney’e kaçar, ama hep omuzdadır, sırttadır sırt çantası. Öyle ki tez konusu olur sırt çantası: “sırt çantalı turistlerin seyahat motivasyonu” ve işe alımlarda aranan tek kriter oluverir. Sırt çantası önemlidir ve bunu sırt çantalılardan daha iyi kimse bilemez.
Reklam