Görüş Bildir
UEFA, Antalyaspor'a Eto'o’nun Takımdaki Konumunu Sordu
Antalyaspor'da Kamerunlu yıldız golcü Samuel Eto'o'nun Giresunspor maçında yedek kulübesinden takımı yönlendirmesi UEFA'nın dikkatini çekti. Eto'o'nun takımdaki pozisyonu hakkında bilgi isteyen UEFA'ya, maçın 18 kişilik kadrosunda yer alan golcünün, futbolcu olarak teknik sorumlu Mehmet Uğurlu'ya yardım ettiği yanıtı verildi.
Yüzerek Denizde Temizlik Yapan Çöp Kutusu
Yok olması yüzyıllar alan çöplerin özellikle plastik çöplerin denizlerdeki oranı her geçen gün artmaya devam ediyor.  Her geçen gün artan çevre kirliliğine son vermek isteyen Andrew Turton ve Pete Ceglinski isimli iki arkadaş 'The Seabin Project' isimli bir projeyi hayata geçirdiler.  Su üzerinde durarak yüzen çöplerin toplanmasına yarayan bu icat ile denizlerin temizliğini artırmayı hedefleyen ikili Indiegogo üzerinde başlattıkları kampanya ile de destek bekliyor.
Reklam
Reklam
Facebook HTML5 için Flash’tan Vazgeçiyor
Facebook bugünden itibaren sosyal ağ üzerinde videoların Flash aracılığıyla değil; daha yeni, havalı ve güvenli olan HTML5 ile servis edileceğini duyurdu. Kullanıcıların büyük olasılıkla ayırt edemeyeceği durumu yazılımcılar muhtemelen göreceklerdir.Ocak ayının sonunda YouTube Flash’tan vazgeçerek HTML5 video ile hizmet sunacaklarını açıklamıştı. YouTube’un bu hamlesi pek çok kullanıcı tarafından olumlu tepkiler aldı ve artan sayılarıyla daha çok servis Google’ın yaptığı bu yeniliği takip etti.Yaz sona ererken, Facebook Alex Stamos’u güvenlik biriminin başına getirdi. Stamos daha önce Yahoo’da görev alıyordu. Bu gelişmenin ardından Stamos yaz boyunca çeşitli girişimlerde bulundu. Bunlardan biri de Adobe firmasından Flash’ın geleceğine dair bilgi alması oldu. Başka sebepler de olmasına karşın Facebook’un Flash kullanımını durdurmasındaki önemli gerekçelerden birinin bundan kaynaklandığı dedikoduları dolanıyor.Facebook çalışanı Daniel Baulig’e göre iyi bilinen güvenlik sebeplerine ek olarak HTML5 başka avantajlara da sahip. Örnek vermek gerekirse site çapında yapılan çeşitli değişikliklerin swf dosyasını her seferinde tekrar derlenmesine ihtiyaç duyulmadan yapılabilmesi gibi, ya da gelişmiş erişilebilirlik (a11y) desteği diğer avantajları olarak öne çıkıyor.
2016 İçin El Nino Uyarısı
İngiliz Meteoroloji Kurumu, iklim değişikliği ve güçlü El Nino etkisinin, 2016'da küresel ortalama hava sıcaklığını, 2015 değerlerinin üzerine çıkaracağını açıkladı. El Nino, 40-50 milyon kişinin açlık, kuraklık ve salgın riski altında kalmasına yol açabilir.
İsrailli Firmadan Akıllı Telefonlar İçin Casus Araç
İsrailli bir firma akıllı telefonların güvenlik duvarını aşmak için kullanıcı paneline sahip, kullanımı kolay bir casus araç geliştirdi. Tel Aviv merkezli Rayzone Group adlı firma InterApp olarak isimlendirilen küçük ve akıllı bir araç piyasaya sürdü. Bu araç yakınındaki akıllı telefonların güvenliğini aşarak bilgileri aktarabiliyor.Rayzone, ürünleri InterApp’i yenilikçi ve tüm kuralları alt üst edecek türden taktiksel istihbarat sistemi olarak tanımlıyor. Kullanıcısı olarak hedeflenen kitle ise istihbarat kuruluşları ve hukuki alanda çalışanlar. Cihaz, uygulamaların kırılganlıklarından faydalanarak çok gizli şekilde, geride hiç iz bırakmadan hedef telefon bulutundan bilgi topluyor.InterApp, kullanıcısının yakınlardaki telefonlarla wi-fi bağlantısı kurarak erişimini sağlıyor. Sonrasında ise telefondaki uygulamaların açıklarından faydalanarak gerekli bilgileri ayıklıyor ve taktiksel amaçlarla kullanılmak üzere sunucuya gönderiyor.Rayzone’a göre InterApp, telefon kullanıcılarının e-posta adreslerini, şifrelerini, posta içeriğini ve sosyal medya uygulamalarındaki şifrelerini kolaylıkla çalabilir. Dropbox şifresi, telefondaki rehber ve fotoğraf galerisi gibi içerikler de bunlara dahil.Buna ek olarak, cihaz telefonun daha önceki coğrafi konumlarının erişimine de ulaşarak telefon kullanıcısının geçtiği yerlerin öğrenilmesini sağlayabiliyor.
Reklam
Evdeki Hesap Çarşıya Uymadı, Paraşütlü Noel Baba Yere Çakıldı!
Brezilya’da düzenlenen etkinlikte paraşütle atlamaya çalışan Noel Baba gösterisini beklenmedik bir sonla tamamladı. 20 katlı binadan aşağı atlayan Noel Baba, heyecanlı bakışlar arasında yere doğru süzülmeye başladı. Arka tarafta bulunan boşluğa inmeyi planlayan Noel Baba, çevrede bulunan kirişleri hesaba katmayınca ortaya bu görüntüler çıktı.
Bugün Mutlaka Okumanız Gereken 10 Köşe Yazısı
Şaşkınlığa mahal yok. İsrail ile Türkiye ilişkilerini “ normalleştirmek ” için iki yıldır süren müzakerelerin sonunda geçen hafta Zürih’teki gizli toplantıda çıktığı söylenen ön anlaşma olur da sonuçlandırılırsa resmi tamamlayacak: “ İflas eden Ortadoğu politikaları eşliğinde Rusya ve İran’la papaz olunması, Şanghay İşbirliği Örgütü ve Avrasya Ekonomi Birliği denilirken, Çin’le füze savunma ihalesinin iptali ve Batı/NATO şemsiyesine sığınılması… Suudiler öncülüğünde ne işe yarayacağı müphem ABD onaylı ‘Sünni askeri ittifakının’ parçası olunmasını da cikletten çıkan fala sayın. ”Bu yaşananlar, Türkiye’yi yöneten siyasi heyetin dış siyasetinin “ hizaya getirilmesinin ” son halkası.Türkiye 2010 Mavi Marmara vakası sonrası ilişkilerin normalleşmesi için üç koşul koymuştu:•Resmi özür: ABD Başkanı’nın Mart 2013 İsrail ziyaretindeki zorlamasıyla Netanyahu tarafından dilendi.
Reklam
Apple'dan Müzik Tutkunlarına Müjde
Bilindiği üzere iTunes, kayıpsız ses kodlaması FLAC ’a (Free Lossless Audio Codec) destek vermiyor. Kullanıcıların iTunes’ta ve Apple cihazlarında yüksek kalitede müzik dinlemeleri için FLAC dosyalarını Apple’ın kendi formatına dönüştürmeleri gerekiyor. Gelen son haberlere göre Apple, yüksek çözünürlükte ses formatına destek vermeye hazırlanıyor.
Reklam
Blatter ve Platini'ye 8 Yıl Men!
FIFA Etik Komitesi, yolsuzluk ve rüşvet soruşturması kapsamında FIFA Başkanı Sepp Blatter ve UEFA Başkanı Michel Platini'ye 8 yıl men cezası verdi.
3. Dünya Savaşı'nı Kazanabilecek misin?
etiket
Yıllar sonra, ismine 3. Dünya Savaşı denecek olaylar silsilesi yaşanıyor, ortam gün geçtikçe geriliyor! Bu gerginliğin en önemli aktörlerinden birini yöneterek zafere ulaşmaya çalış!Sosyal mesaj: Gerçek kişilerle, olaylarla ilgisi yoktur. Vurdulu kırdılı değil, mizahi bir içeriktir. Barışın kazanması dileğiyle. 🕊
Reklam