Görüş Bildir
İşte Retina Ekranın Bir Pikseline Denk Küçüklükte Inkjet Baskılı Resim
Mikroskop yardımı olmadan, gözlerinizi kısarak bakmanız bu resmi görmenize yaramayacaktır. Şimdiye kadar üretilen en küçük renkli resim olan bu inkjet baskılı resim, retina ekrandaki bir piksel ile aynı boyuta sahip.ETH Zurih Üniversitesi araştırmacıları ve Scrona isimli bir firma tarafından oluşturulan bu resim, 3D NanoDrop baskı dediğimiz bir teknik kullanarak yapıldı. Resmin oluşturulmasında, kuantum nokta nanopartiküller adı verilen ve çok özel bir renk ışığı yayan süreçten geçiliyor. İnkjet (mürekkep püskürtmeli) baskı işleminde, inç başına 25 bin nokta çözünürlükteki kırmızı, mavi ve yeşil kuantum nokta katmanları bırakılıyor. Bunun anlamı, her piksel bir sonrakinden sadece 500 nanometre kadar kısa bir uzaklığa yerleşebiliyor.Sonuçta ortaya çıkan palyaço balığının görüntüsü, 0.00903224 milimetre karelik bir alanı kaplaması ve ölçülerinin 80 mikron ile 115 mikron olması göz önüne alındığında,  şaşırtıcı biçimde çok canlı olarak görülebiliyor.  Ve bu resim, bir Retina ekranı pikseli ile aynı boyutlara sahip.
Türkiye'deki Üçüncü Apple Store İçin Geri Sayım Başladı
Apple, Türkiye’de yeni bir mağaza açmaya hazırlanıyor. Türkiye’deki ilk Apple Store’u 5 Nisan’da Zorlu Center ’da, ikinci mağazasını geçtiğimiz yılın ekim ayında Akasya AVM ’de açan Apple, üçüncü mağazası için çalışmalara başladı.
'Ucube' Davasında Mahkeme Davanın Reddine Karar Verdi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, başbakanlığı döneminde Kars'ta bulunan 'İnsanlık Anıtı' heykeli için sarf ettiği 'ucube' sözü üzerine heykeltraş Mehmet Aksoy, tazminat davası açmış ve mahkeme Erdoğan'ın 10 bin lira tazminat ödemesine karar vermişti. Yargıtay'ın bu kararı bozmasının ardından, davayı yeniden görüşen mahkeme bu kez Yargıtay'ın kararına uydu ve Mehmet Aksoy'un açtığı davanın reddine karar verdi.
Reklam
En Yakın Arkadaşınızla Aranızdaki Bağı Sonsuza Kadar Sağlam Tutacak 15 Yeni Yıl Hediyesi
Kışın tek çekilebilir yanı yılbaşı! Onun da gelmesine şurada 10 günden az kaldı. Eh durum bu olunca hediye için kolları sıvama vakti geldi. Hiç kimseye olmasa bile en yakın arkadaşınıza hediye almanın tam zamanı. Kabul edin sizin bütün yıl derdinizi tasanızı onlar çekiyor bu nedenle yılın her anı hediyeyi hakediyorlar. Eh durum bu olunca yeni yıl bahanesiyle güzel bir hediye almanın ne zararı olabilir ki!
Reklam
"Ryan Donk Transferi Bugün Yarın Netleşir"
Galatasaray'ın Ryan Donk transferi hakkında AMK Spor'a açıklama yapan Kasımpaşa teknik direktörü Rıza Çalımbay 'Sezon sonu zaten sözleşmesi bitiyor. İstediği parayı da biz karşılayamıyoruz. Turgay Ciner bugün yarın son kararını verir her şey netleşir' dedi. Rıza Çalımbay ayrıca Galatasaray'dan Umut Bulut'u istediğni ancak Mustafa Denizli'nin reddettiğini söyledi.
Bahçeli: Düne Kadar İsrail’e Katil Diyorlardı, Şimdi Ne Değişti?
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli konuşmasında, Türkiye ve İsrail arasındaki görüşmeleri eleştirdi: 'Düne kadar İsrail’e katil, terörist diyorlardı, şimdi ne değişti de, Mavi Marmara unutuldu da, İsrail’in dost bir ülke olduğu hatırlandı? Eriyen buzların asıl sebebini öğrenmek istiyoruz.”
Yıkıntılar Arasında Barışı Aramak...
Hiçbir barış yoktur ki harabelerin altından filiz versin, hiçbir huzur bulamazsın ki yıkıntıların altından çıkıp gelsin. İnşa etmek için var olanı yıkamazsın, yıktığınla kalırsın. Barış hasat etmek için viraneye çevirdiğin yerlere nefret tohumu ekmiş olursun. Bu tabloya dön bir bak... Burası senin ülken, altında kalanlar senin insanın... Gidecek başka yeri yok kimsenin, sığınacak başka bir toprağı yok. Yıkıntıların altında kalan sadece Silvanlı, Surlu,i Cizreli değil, hepimizi gömüyorsunuz yavaş yavaş.
Reklam
Son 12 Sezonun En İyi Beşiktaş'ı
Spor Toto Süper Lig'de Osmanlıspor'u 3-2 yenerek liderliğini koruyan Beşiktaş, 16. haftalar itibarıyla son 12 sezonun en iyi performansını sergiledi.
Reklam
Reklam
Live Photos Özelliği Facebook'a Geliyor
Bir fotoğrafın çekildiği anın öncesini ve sonrasını hareketli ve sesli olarak kaydeden iOS’in Live Photos özelliği şimdi de Facebook uygulamasına geliyor. Kısa bir süre önce Tumblr uygulamasına eklenen Live Photos, Facebook uygulamasında da kullanıma sunuldu.
Jet Fadıl Tutuklandı
Kamuoyunda 'Jet Fadıl' olarak bilinen İşadamı Fadıl Akgündüz, 'Nitelikli dolandırıcılık' gerekçesiyle tutuklandı.
Reklam