Görüş Bildir
Cumhurbaşkanı Erdoğan Suudi Arabistan’a Gidiyor
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 29-30 Aralık tarihlerinde Suudi Arabistan'a resmi bir ziyaret gerçekleştirecek. Suudi Arabistan Kralı Selam bin Abdülaziz Al Suud'un daveti üzerine gerçekleşecek ziyarette, ikili ilişkilerin yanı sıra bölgesel konular da görüşülecek.
Cizre'de 3 Asker Şehit
Genelkurmay Başkanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre Şırnak'ın Cizre ilçesinde devam eden operasyonda, zırhlı kobra aracının geçişi sırasında teröristlerce önceden yerleştirilen el yapımı patlayıcı düzeneğinin patlatılması sonucu üç asker şehit oldu, bir polis ve bir asker hafif yaralandı.
Metroda, Vapurda, Otobüste; İstanbul'da Her Köşeden Okuyucu Manzaraları: İstanbul Okurken
Kendimizi akıllı telefonlara bıraktığımız yolculuk sürelerini kitap okuyarak değerlendiren insanlar hala var. Ve bu insanların fotoğraflarının olduğu şöyle güzel bir site var: http://www.istanbulokurken.com/ Bu siteden birkaç okuyucu manzarası paylaşayım istedim.'İstanbul'da sadece toplu taşıma araçlarıyla günde 5.7 milyon kişi, 13.5 milyon kez seyahat ediyor. İstanbulluların %37'si toplu taşımayı tercih ediyor.İETT (2014) verilerine göre İstanbul'da bir otobüs/metrobüs yolculuğunun ortalama süresi 32 dakika. Çeşitli araştırmalara göre bir İstanbullu bir günde yaklaşık 100 dakikasını yolda geçiriyor.İstanbul'da toplu taşımada geçen vakti (basılı veya dijital ortamda) okuyarak değerlendirmenin iyi bir fikir olduğunu düşünüyor ve bunu yapanları (izinlerini alarak) fotoğraflıyoruz.'Facebook: https://www.facebook.com/%C4%B0stanbul-Okurken-470555936427559/instagram: https://www.instagram.com/istanbulokurken/
Güvenmek Üzerine Hislerini Dile Getirmiş Şahsiyetlerden Yaşanmışlık Dolu 16 Söz
İnsanın zamanla anladığı acı gerçeklerden biridir güvenmek. En güvendiğiniz insan bile gün gelir güveninizi boşa çıkarır. Bir daha güvenmeyeceğinizi söyleseniz de güvenmekten kendinizi alamazsınız ancak çok geçmeden tekrar güveniniz zedelenir. Ünlü şahsiyetler de güven konusu üzerine tecrübelerini bu şekilde dile getirmişler. Bazıları diyor ki 'Kimseye güvenme, insanlara güvenme'.Hiç kuşkusuz ki her birine hak vereceksiniz ve bazılarında kendinizi bulacaksınız. İnsanlara güvenmiyorum diyorsanız buyrun sözlere bakalım.
Reklam
2015 Yılının En Çok İzlenen 10 Sokak Röportajı
etiket
Bu sene çok güldüklerimiz, unutamadıklarımız, üzerinde düşünüp kendimize ayna tuttuklarımız… 2015’in en çok akılda kalan röportajlarından derlediğimiz “2015 Yılının En Çok İzlenen 10 Sokak Röportajı' özel bölümü!!
"Eğitim ve Kültürde Hedeflediğimiz İlerlemeyi Kaydedemedik"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 13 yıllık dönemde eğitim ve kültürde istedikleri ilerlemeyi kaydedemediklerini söyledi. Gülen Cemaati ile mücadeleye vurgu yapan Erdoğan, 'Bu şer şebekesinin en çok yoğunlaştığı alanlar olan eğitim ve kültür bu bakımdan da çok önemlidir' dedi.
Reklam
Chelsea Forması ile Ezeli Rakipleri Tottenham Taraftarlarından Öpücük Almaya Çalışan Sunucu
Chelsea TV sunucusu Sohpie Rose, Tottenham taraftarlarının takıma bağlılığını ilginç bir yöntemle sınadı. Montunun içine gizlediği Chelsea forması ile ezeli rakip Tottenham taraftarlarına 'Noel öpücüğü' teklif eden güzel sunucu, formasını gösterince bazı Tottenhamlılar teklifi geri çevirdi. 12 taraftardan 7'si Rose'u öperken, 5 taraftar Chelseali birini öpmeyeceklerini söyledi.
HDP'li Meral Danış Beştaş'tan "Kırmızı Çizgi" Hatırlatması
HDP Genel Başkan Yardımcısı Meral Danış Beştaş, 'Valla Fırat'ın batısına geçişi 'kırmızı çizgi' diye nitelendirmiştiniz ama kırmızı çizgi aşıldı. Bunun önünde asla duramayacaksınız. Özgürlük güçleri bu mücadelelerini ve direnişlerini daha da büyüterek devam ettirecekler. Ankara'ya duyurulur' dedi.
Reklam
Elementler Hakkında Kısacık Bilgilerle Bezeli 28 Yaratıcı İllüstrasyon
etiket
Kacie D. isimli bir illüstratör, özelliklerini dikkate alınarak her bir elementi insansı karaktere benzetmiş ve yine bu illüstrasyonları o element hakkında küçük bilgiler ile destekleyerek bu yaratıcı çalışmaları ortaya çıkarmış. Toplamda 112 tane olan çalışmanın 28'i sizlerle. Yok ben hepsine bakacağım derseniz tamamı bu linkte.
Reklam
Dünya Meyveli Kek Gününü Tatlı Tatlı Kutlamanız İçin Size Gereken 13 Meyveli Tarif
Bugün Dünya Meyveli Kek Günü! 'Amaan bu günlerde nerden çıktı' diyenlere ufak bir açıklama yapayım. Meyveli kek bildiğimiz gibi içerisinde bir çok kuru meyveyi barındırır. Bu günün Noel'den hemen sonra olmasının nedeni de meyveli kekin aslında bir Noel lezzeti olarak anılmasından kaynaklanmakta. Kış mevsimi nedeniyle tazesi bulunamayan meyvelerin kuru hallerinin ya da şekerlemelerinin içinde bulunduğu bu keki aslında hepimiz biliriz. Yani kısacası bizim meyveli kek sevdamızın Noel'le falan alakası yok.Bu sefer size meyveli kek ile yapabileceğiniz farklı tarifleri göstereceğim. Böylelikle misaifirlerinize sıradan meyveli kek servis etmek yerine değişik hallerini sunabilirsiniz.
Reklam
"Başbakan'ın HDP ile Görüşmeyi İptal Etmesi Çok Yanlış"
HDP İstanbul Milletvekili ve TBMM Başkanvekili Pervin Buldan, 'Sayın Başbakan'ın tüm siyasi partilerden randevu talep etmesi umutları bir kez daha yeşertmişti. Fakat dün itibariyle, HDP ile yapacağı görüşmeyi iptal etmesinin, son derece yanlış bir tutum olduğunu düşünüyorum' dedi. Yeni bir diyalog sürecinin önüne geçildiğini söyleyen Buldan, '6 milyon oy almış bir partiyle görüşmeyen bir hükümet, bir Başbakan ülkenin sorununa çözüm için katkı sağlayamaz. Her şeyin masada çözülebileceğine inanıyorum' diye konuştu.
Reklam