Görüş Bildir
Reklam
AYM'den Sokağa Çıkma Yasağına Tedbir Talebine 4. Ret
Anayasa Mahkemesi (AYM), Şırnak’ın Cizre ilçesinde uygulanan sokağa çıkma yasağına ilişkin tedbir talebinin reddine karar verdi. AYM bu karar ile birlikte dördüncü kez sokağa çıkma yasağına ilişkin tedbir talebinin reddine karar vermiş oldu.
Reklam
Beş Yıllık Tutukluluğun Tazminatı '13 Lira 22 Kuruş'
12 Eylül askeri darbesinin ardından 1981 yılında girdiği cezaevinden 1986 yılında çıkan Dev-Sol ana davasının 2013 yılında beraat eden sanıklarından C.T., Maliye Hazinesi aleyhine 550 bin TL'lik tazminat davası açtı. Dava dosyasına gelen bilirkişi raporunda 1916 gün tutuklu kalan C.T.'nin kazanç kaybının 13 lira 22 kuruş olduğu, bu tutarın tutuklulukta geçen sürenin tazminine hizmet etmediği, bu nedenle 13 lira 22 kuruşun güncel parasal değerinin TUİK'ten sorulması istendi.
Dikkat Vicdan İçerir: Sokaktaki Canlara Yardım Edebilmek İçin 8 Kolay Yol
etiket
Onların ağızları yoktur anlatamazlar. Aslında anlatırlar da bunu sadece kalpleri sıcacık olanlar görür.Acıktıklarında yemek bulamazlar, özellikle şehir dışlarında, arazilerde veya ormandalar ise. Kedi, köpek, kuş... Ortak noktaları bizlere muhtaç olmaları.Özellikle kış aylarında lütfen yemek artıklarınızı atmayın bir kap ile çöp kenarlarına, uygun yerlere bırakın. Özellikle oteller, restoranlar dikkat etmeli buna. Sizin burun kıvırdığınız besinleri hayvanlar bulmak için canlarını feda edebiliyor. Hatta siz biraz daha iyi olun size uygun gelen mamalardan alın ve sokaktaki canlara verin. Bulunduğunuz yerlere, kapı önlerine su koyun ki onlar da içsinler. Zaten sokaklarda yaşama şansları azken biraz hayata bağlamaya çalışalım.
Reklam
Reklam
Reklam
Potaya Yabancı Oyuncu Damgası
Spor Toto Basketbol Ligi'nin ilk 13 haftasında sayı, asist, ribaunt, blok, top çalma ve süre ortalamalarında ilk 10'da Türk basketbolcular yer almadı.
Reklam