Görüş Bildir
DARPA’nın Yeni Yongası ile İletişim Cihazları Engellenemeyecek
Muhabere cihazları yeni bir fikir değil elbette, ancak giderek dijitalleşen savaş ortamlarında tehdit daha çok artmış durumda. DARPA bunun için radyo frekans saldırılarını engellemek amacıyla süper hızlı bir yonga üretti.Ajansın ürettiği analog ve dijital dönüştürücü, analog sinyalleri alıyor ve dijital sinyallere dönüştürüyor. Bu sayede sinyaller içerisindeki bilgi ve mesajları hızlı bir şekilde alma imkânı oluşuyor. Bu işlemin hızı ise, saniyede 60 milyar kez gibi inanılmaz bir hıza sahip. Yani şimdiki devletlerin kullandığı dönüştürücülerin hızının 10 katı daha hızlı olduğu söylenebilir.Cihazın bu hıza sahip olmasının bir dezavantajı ise çok sayıda önemsiz sinyalin de dönüştürülebileceği olarak öngörülüyor. Elektronik savaş saldırıları sırasında bu önemsiz sinyaller zaman kaybına yol açabilir. Ayrıca her saniyede şaşırtıcı boyutlarda veri çeviren bu cihaz, inanılmaz bir güç harcayabiliyor. İlerleyen zamanlarda DARPA, küçük boyutlu bir transistör teknolojisi ile enerji tüketimini yüzde 50 düşürmeyi planlıyor
Artık Birileri Wi-Fi Şifrenizi Kapı Ziliniz Aracılığıyla Çalabilir
Wi-Fi şifrenizin kırılması berbat bir durum. Ancak bundan da kötüsü var: şifrenizin akıllı kapı ziliniz yüzünden kırılması…Ünlü akıllı kapı zili ring, kullanıcılara kapınızı telefonunuz aracılığıyla kilitleme/kilidini açma imkânı sunuyor. Aynı zamanda webcam aracılığıyla ziyaretçilerinizi görebiliyorsunuz ve duyabiliyorsunuz. Ne yazık ki Ring, bazı durumlarda Wi-Fi şifrenizin birkaç dakika içinde çalınmasına sebep olabilir. Bunun için hırsızın fiziksel korumayı kırması yeterli.Pen Test Partners’a göre saldırıyı gerçekleştirmek son derece kolay. Şifreyi çalmak için kapıya iki vidayla sabitlenmiş olan korumanın sökülmesi, kaldırılması ve kurulum düğmesine basılması gerekiyor. Bu düğme telefonunuz aracılığıyla sahip olduğunuz kablosuz internet Access Point’e kilitleniyor. Bağlandığında, eğer hiçbir yetkilendirmesi olmayan bütünleşik çipin http sunucusuna ‘/gainspan/system/config/network’ URL’si ile ulaşabilirse, ağdaki tüm kullanıcı isimleri ve şifre düz yazı şeklinde görüntülenebiliyor.Saldırı birkaç saniye alıyor ve asıl korkutucu olan şey ise korumanın kapının dışında oluşu. Yani saldırgan kolaylıkla korumaya ulaşarak şifreyi kırıp kullanıcıların dâhil olabilir ve kimsenin haberi olmadan bilgilerinizi çalabilir. Ring’in bu açığını nesnelerin interneti ve akıllı evler teknolojilerinin olumsuz yönleri olarak yorumlayabilsek de, geliştiricilerin bu durumun önüne geçen bir yama çıkararak işleri düzeltebileceği aşikâr.
Google Maps Yakında Nereye Gideceğinizi Tahmin Edecek
Google, Android’te Google Maps’e yeni bir özellik ekliyor. Bu özellik programın yön bulma yeteneğini daha da akıllı hale getirecek. “Sürüş Modu” olarak adlandırılan özellik geçmişinizi ve o anki konumunuzu göz önünde bulundurarak gideceğiniz yere dair tahminlerde bulunmaya çalışacak. Sonrasında ise seyahat süresi, trafik durumu gibi bilgileri aktaracak. Android Police’e göre kullanıcılar “Sürüş Modu”nu kısayolu bulunan uygulama ikonu ile çalıştırabilecekler veya Maps’in uygulama içi menüsünden erişebilecekler. Sürüş Modu’nu bünyesinde barındıran Google Maps 9.19 sürümü Play Store’da dağıtılmaya henüz başlandı, bu nedenle kısa sürede yaygın biçimde kullanılmaya başlaması zor olacak gibi görünüyor. Bu sürümünü kendiniz yükleyebilirsiniz ancak yeni özelliği nasıl aktive edeceğinizi bulmak oldukça zor. Bu nedenle Google’ın yeni sürümünün buna ihtiyacı ortadan kaldıracağını umarak bu “Sürüş Modu” özelliğini barındıran yeni sürüme kadar bekleyebiliriz.
Sedat Peker'den Akademisyenlere Tehdit: Akan Kanlarınızda Duş Alacağız!
1 Kasım seçimleri öncesi Rize'de düzenlediği 'teröre lanet' mitinginde oluk oluk kan akıtacağı tehdidinde bulunan Sedat Peker, bu defa 'Barış İçin Akademisyenler' platformuna yönelik tehdit içeren bir mektup yayınladı. 'Oluk oluk kanlarınızı akıtacağız ve akan kanlarınızla duş alacağız' gibi ifadeler içeren mektup nedeniyle Sedat Peker tepkilerin odağına yerleşti. Hakkında yaklaşık 19 bin tweet atılan Peker internet sitesinden yayınladığı metni ayrıca Twitter hesabından da paylaştı.
Efkan Ala: Sultanahmet Saldırısıyla İlgili 1 Kişi Gözaltında
Dün yaşanan Sultanahmet saldırısından sonra Türkiye'ye gelen Almanya İçişleri Bakanı Maiziere ile Efkan Ala ortak bir basın açıklaması yaptı. İçişleri Bakanı Efkan Ala, Sultanahmet saldırısının ardından dün akşam bir kişinin gözaltına alındığını açıklayan Ala, saldırıda yaralanan 9'u Alman 11 kişinin tedavisinin devam ettiğini, 2'sinin durumunun ağır olduğunu söyledi. Ala, Alman bir gazetecinin 'saldırganın parmak izi Türkiye'de kayıtlı mıydı?' sorusu üzerine, ''Doğdurur fakat zanlı hedef kitle aranan şahıslar arasında bulunmamaktadır'' diye cevap verdi.
Reklam
Reklam
TV ve Sinemada İzlediğimiz Robotların 1927'den Günümüze Evrimi
Dizi ve filmlerde sürekli olarak kullanılan robotların tarihi çok eskiye dayanıyor. Televizyonun ilk zamanlarından beri var olan robot karakterler ve sinemada da hatırı sayılır zamandan beri izlediğimiz demir yığınları günümüze kadar nasıl gelmiş izliyoruz.
Reklam
Youtube 3 Asya Ülkesine Özel Görünümde Yayına Girecek
Youtube, Pakistan, Sri Lanka ve Nepal için kendilerine özel yeni ana sayfa görünümlerinde yayına girecek.Pakistan’da, Hz. Muhammed’in tasvir edildiği görüntüler ve Müslümanlara hakaret videolarının yayınlanması nedeniyle 2012 yılından beri siteye erişim durdurulmuş durumda. Bu nedenle Google, önümüzdeki Salı günü Pakistan, Sri Lanka ve Nepal için özel Youtube sitelerini sunmaya hazırlanıyor.Bu sitelerin, belirlenen üç ülkenin yöneticilerinin karar verdiği düzenlemelerle veya Google’ın optimize edilmiş sürümü şeklinde yayına konulacağı biliniyor. Ayrıca bu ülkelerin sahip olacağı yeni Youtube sitelerinin, içerik oluşturucular, sinemacılar ve müzisyenler tarafından da teşvik edileceği belirtiliyor.Pakistan yetkililerinden bu duruma dair henüz bir açıklama yapılmadı, ancak Google’ın bu hamlesiyle birlikte bu 3 ülkede yasağın kalkacağı öngörülüyor.
Sultanahmet Saldırısının Amacı Ne?
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sultanahmet'te 10 kişinin öldüğü, 15 kişinin de yaralandığı patlamanın Suriye kökenli bir canlı bomba saldırısı olarak değerlendirildiğini açıkladı. Peki saldırı ne amaçla yapılmış olabilir? 
Reklam
Google Sanal Gerçeklik İçin Ayrı Departman Kurdu
Google , sanal gerçeklik yarışında geride kalmamak için şirket çatısı altında sanal gerçekliğe özel ayrı bir departman oluşturma kararı aldı. Resmi olarak satışa çıkan Oculus Rift ve yakında piyasaya sunulması beklenen HTC Vive ‘ın da gelişiyle, 2016’nın sanal gerçekliğin yılı olacağını söyleyebiliriz.
İhtişamları İle Göz Kamaştıran Avrupa'nın En Muhteşem 35 Dini Mabedi
Tarihi mekanları gezmeyi sever misiniz? Bizans, Roma, Germen, Endülüs Emevileri gibi medeniyetlerle aranız nasıl? Barok, Gotik, Romanesk, Bizans gibi mimari tarzlarla ilgili misiniz? Eğer bu sorular ilginizi çektiyse sizi şöyle alayım. Dünya'nın en ünlü ve en çok ziyaret edilen dini mabetlerinden oluşan bu galeri umarım tatil planlarınızı yaparken uğranılacak noktaları belirlemenizde yardımcı olur.
Reklam
İran ABD Askerlerini Bıraktı
İran, Basra Körfezi'nde gözaltına aldığı 10 Amerikalı denizciyi serbest bıraktı. İran Devrim Muhafızları Komutanı yapılan inceleme sonucunda ABD askerlerinin navigasyon arızası nedeniyle İran karasularına girdiğini söyledi. ABD Savunma Bakanlığı, İran'ın, Basra Körfezi'nde görev yapan 10 Amerikalı denizciyi gözaltına aldığını, iki bota da el koyduğunu açıklamıştı. İran Dışişleri Bakanı Zarif, askerleri İran karasularına girdiği için ABD'nin özür dilemesini talep etmişti. 
Reklam