Görüş Bildir
Detaylar Netleşiyor: Sultanahmet Saldırısına Dair Bugün Öğrendiğimiz 3 Önemli Bilgi
IŞİD militanı Nabil Fadli'nin bir hafta önce İstanbul'da çekildiği öne sürülen görüntüleri ortaya çıktı. 28 yaşındaki Fadli'nin Suriye'den Türkiye'ye giriş yaptığı ve saldırıdan 7 gün önce Göç İdaresi'ne parmak izi verdiği belirtiliyor. Sultanahmet'i kana bulayan canlı bomba saldırısı hakkında bugün basına yansıyan bilgileri sizler için derledik...
Norveç'te Sabah Kahvesi Nasıl İçilir?
Profesyonel snowboardçu Trym Nordgaard Norveç'te sabah kahvesini kar üzerinde kayarak içti. Yılın büyük bir bölümü karlarla kaplı Norveç'te muhtemelen bu yöntemi kullanan birçok insan vardır. 😂😂😂
Reklam
Reklam
Chomsky'den Erdoğan'a Cevap
etiket
Barış için Akademisyenler Grubu, 'Bizler bu suça ortak olmayacağız' başlığıyla Türkiye’nin Güneydoğu bölgesinde yaşanan olaylarda Türk hükümetinin tutumunu kınayan ve barış sürecine geri dönülmesi çağrısında bulunduğu bir açıklama yayımlamasının ardından başlayan tartışmalar sürüyor.
Bugünkü Aydınların Yaşadığı Sıkıntıya Birebir Benzeyen "Aydınlar Dilekçesi" Olayı
Aydın(entelektüel) kelimesinin sözlük tanımı; 'kültürlü, okumuş, görgülü, ileri düşünceli(kimse), münevver anlamlarına gelmektedir. Başka bir tanımı da 'mesleği mal ve hizmet üreten diğer meslek gruplarından farklı olarak, fikir ve bilgi üretmek ve/veya yaymak olan kişi' bu şekilde yapılmaktadır. Biliyorsunuz 7 Haziran seçimlerinden bu yana ülkenin doğusu yangın yeri. Askerler, polisler şehit olurken 1 aydan fazla süredir 100'den fazla sivil vatandaş katledildi. Biz birbirimizi ne kadar yesek de, sokağa çıkamayan insanlar, eğitim alamayan öğrenciler, evlerine ekmek götüremeyen anne-babalar ve öldürülen insanlar var. Bu gerçeğin farkında olan ve buna dikkat çekmek isteyen 1000'den fazla akademisyen ortak bir bildiri yayınlayarak imza attılar. Bir ülke klasiği olarak da linç başladı ama haliyle en sert ve en dikkate değer ifade Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'dan geldi. Ancak işin enteresan tarafı toplanan imza ve verilen tepkinin ülke tarihinde bir ilk olmayışıydı.
Reklam
'Hidrojen Bombamız ABD'yi Tek Seferde Yok Eder'
‘Minyatürize hidrojen bombası’ denediğini açıklamasıyla uluslararası toplumu harekete geçiren Kuzey Kore, ABD’yi ‘tek seferde’ harita üzerinden silebilecek gerçek bombayı da kullanabileceğini açıkladı.
Reklam
CHP Liderinden Merkel'e Taziye Mektubu
Almanya Başbakanı Angela Merkel'e mektup yazarak Sultanahmet saldırısında hayatını kaybeden Alman vatandaşları nedeniyle taziyelerini ileten CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, mektubunda 'Türkiye’nin ana muhalefet lideri olarak, bu tür olayların tekrarlanmaması ve bu saldırının cezasız kalmaması için elimizdeki tüm imkânları seferber edeceğiz' ifadelerini kullandı.
Reklam
Bugün Türkiye Gündemindeki En Önemli 10 Olay
IŞİD militanı Nabil Fadli'nin bir hafta önce İstanbul'da çekildiği öne sürülen görüntüleri ortaya çıktı. 28 yaşındaki Fadli'nin Suriye'den Türkiye'ye giriş yaptığı ve saldırıdan 7 gün önce Göç İdaresi'ne parmak izi verdiği belirtiliyor.
Galatasaray'ın Eski Kalecisi Mondragon İntihar Girişiminde Bulundu
6 sezon Galatasaray'ın kalesini koruyan Mondragon, ilacın dozunu fazla kaçırması nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Mondragon'un eşiyle boşanma aşamasında olduğu ve depresyona girdiği için intihar girişiminde bulunduğu öğrenildi. Yapılan açıklamaya göre Mondragon hayati tehlikeyi atlattı.
Reklam