Görüş Bildir
Davutoğlu'ndan Akademisyenlere: 'Devleti Eleştirdiğiniz Gibi, Terör Örgütünü Eleştirebiliyor musunuz?'
Başbakan Davutoğlu, Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde PKK tarafından İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne düzenlenen saldırıyla ilgili, 'Bir emniyet görevlimiz şehit düşmüş, 5 sivil vatandaşımız vefat etmiş, 39 vatandaşımız yaralanmıştır' dedi. Güneydoğu'daki çatışmalarla ilgili bildiri yayınlayan akademisyenlere de tepki gösteren Davutoğlu, 'Bu akademisyenler bana tek bir hukuk devleti göstersinler ki, meşru güvenlik birimleri dışında bir silahlı güce izin versin. Terör örgütü ile devleti eş tutmanız, hangi akademik tavra sığar? 5 aylık bebeği katleden terör örgütünün eylemlerini benimsiyor musunuz? Bildirinizde terör örgütünden tek kelime bahsetmiyorsunuz. Devleti eleştirdiğiniz gibi, terör örgütünü eleştirebiliyor musunuz?' dedi.
Bildiriye İmza Atan Çok Sayıda Akademisyene Soruşturma
Güneydoğu'da süren çatışma ortamı ve sokağa çıkma yasaklarıyla ilgili çağrıda bulunan 'Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi'nin bildirisine imza atan akademisyenler hakkında soruşturmalar birbiri ardına açılıyor. İmza kampanyasını sürdüren akademisyenler ise hukuki girişimlere hazırlanıyor.
Endonezya'da Silahlı ve Bombalı Saldırılar
Endonezya’nın başkenti Cakarta’da en az 6 patlama meydana geldi. Görgü tanıklarının 'Paris saldırısına benzer' olarak nitelediği olaylarda saldırganlar dahil en az 7 kişi hayatını kaybetti. Motosikletli 10-15 saldırganın tüfek ve patlayıcılarla kent merkezine girip el bombası attığı öğrenildi. Saldırıları terör örgütü IŞİD'in üstlendiği belirtildi.
Kendimize Sürekli Verdiğimiz Ama Bir Türlü Gerçekleştiremediğimiz 15 Söz
Kaç yaşında olursak olalım, cinsiyetimiz ne olursa olsun hayatımızın her anında kendimize sözler veririz. Bir daha asla.................yapmayacağım cümlesinde boşlukları doldurup yeni sözler üretiriz her gün. Bu sözleri gerçekleştirebilenlere saygımız büyük. Gerçekleştiremeyenlere de umutlarını yitirmemelerini öneriyoruz.
Reklam
Reklam
Soundcloud ve Universal Music Lisans Anlaşmasına Vardı
İnternetin en popüler müzik paylaşım sitelerinden biri olan SoundCloud , Universal Music Group ile lisans anlaşmasına vardı. The New York Times ’ın aktardığı habere göre SoundCloud bundan böyle müzik arşivinde U2 , Kanye West, The Weeknd , Sam Smith gibi sanatçılar yer alacak.
Reklam
Windows 8’in Fişi Çekildi
2012 yılında hayatımıza giren ve büyük tartışmaları da beraberinde getiren Windows 8 için yolun sonu göründü. Microsoft , eski işletim sistemi için artık destek vermeyeceğini duyurdu .
Nurullah Sağlam Mersin İdmanyurdu'ndan 2 Gün Sonra İstifa Etti
Spor Toto Süper Lig takımlarından Mersin İdmanyurdu'nun yeni teknik direktörü Nurullah Sağlam, sözleşme imzaladıktan 2 gün sonra başarılı olacağına inanmadığından dolayı istifa etti. Mersin İdmanyurdu'nun önceki teknik direktörü Hakan Kutlu da imzadan 1 gün sonra görevini bırakmıştı.
Reklam
Reklam
Meteoroloji'den 'Yoğun Kar Yağışı' Dahil 4 Önemli Uyarı
Yapılan son değerlendirmelere göre Marmara'nın kuzey ve doğusu, İç Ege, Doğu Akdeniz, Göller Yöresi, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak, İç Anadolu'nun kuzeyi, Batı ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Afyonkarahisar, Kütahya, Bilecik ve Siirt çevrelerinde karla karışık ve kar şeklinde görülecek yağışların; Doğu Karadeniz, Van ve Iğdır dışında Doğu Anadolu bölgesi ile Hatay'ın kıyı kesimleri, Adana'nın kuzey ve doğusu, Kahramanmaraş, Osmaniye, Adıyaman, Diyarbakır ve Siirt çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. 
Reklam