Görüş Bildir
Haberler
ABD Seçimlerinde Bir İlk: Başörtülü Vekil Temsilciler Meclisi'nde

etiket ABD Seçimlerinde Bir İlk: Başörtülü Vekil Temsilciler Meclisi'nde

Batuhan
11.11.2016 - 15:15

ABD'nin ilk başörtülü milletvekili Ilhan Omar, Minnesota'dan Temsilciler Meclisi'ne seçildi. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

ABD'de seçimlerinde Somali kökenli Ilhan Omar, ülkenin ilk başörtülü milletvekili oldu. Yerel bir gazetenin haberine göre, Demokrat Partili 34 yaşındaki Ömer, ülkedeki başkanlık seçiminin yanı sıra Kongre'nin iki kanadı Senato ve Temsilciler Meclisi için de yapılan seçimde, Minnesota'dan milletvekili seçildi.

"Bu yeni bir şeylerin başlangıcı"

"Bu yeni bir şeylerin başlangıcı"

Ömer, seçim sonuçlarının belli olmasının ardından yaptığı açıklamada, 'Bu yeni bir şeylerin başlangıcı. Şehrimizin tarih yazma geleneği var. Kentimin farklı insanlarını temsil ettiğim, onlarla birlikte ve onlar için şampiyon olduğuma mutluyum' ifadelerini kullandı.

Doğu Afrikalı kadınları, aktif siyasette yer almaları konusunda destekleyen 'Women Organizing Women' (WOW) adlı sivil toplum kuruluşunda yöneticilik de yapan Somali göçmeni Ömer, 'yetenekli bir idareci' olarak tanınıyor.

Ömer'in siyasi hayatının, Somali iç savaşı ve Kenya'daki mülteci kampında başladığı biliniyor

Ömer'in siyasi hayatının, Somali iç savaşı ve Kenya'daki mülteci kampında başladığı biliniyor
İçeriğin Devamı Aşağıda

İşletme, siyaset bilimi ve uluslararası çalışmalar bölümlerinden diplomaları olan Ömer, kendi internet sitesinden yaptığı açıklamada da, bir yıldan fazladır devam eden çalışmalarının sonucunu aldıklarını belirtti.

AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
361
153
29
19
4
4
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
queen of the alaska

yıl olmuş 2016 hala başortulü nasıl vekil olur zihniyeti varsa diyecek bir şey bulamıyorum una şaşırmamız bile komik insanları müslüman , musevi , açık , kap... Devamını Gör

adam

kadın kenya diyor somali diyor, iç savaş öhhhh bizde başörtüyü tak yeter en kötü aile ve sosyal politikalar bakanı olursun bknz; http://www.yenicaggazetesi.... Devamını Gör

Hamza A. Abdi

Guzel is basarmis gurur duydum vatandasimla... Not: Somalili