Görüş Bildir
Haberler
370 Derneğin Faaliyeti Terör Gerekçesiyle Durduruldu

370 Derneğin Faaliyeti Terör Gerekçesiyle Durduruldu

İçişleri Bakanlığı, 'FETÖ, PKK/KCK, DHKP-C ve IŞİD bağlantılı' 370 derneğin faaliyetlerinin durdurulduğunu bildirdi. Söz konusu derneklerin hangileri olduğu açıklanmazken Gündem Çocuk Derneği ve Çağdaş Hukukçular Derneği'nin de faaliyetlerinin durdurulduğu belirtiliyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bakanlıktan yapılan açıklamada 'OHAL Kanunu 11. Maddesi kapsamında genel güvenlik, asayiş ve kamu düzenini korumak amacıyla 39 ilde milli güvenliğe tehdit oluşturduğu tespit edilen; FETÖ bağlantılı 153, PKK/KCK bağlantılı 190, DHKP-C bağlantılı 19 ve DEAŞ bağlantılı 8, olmak üzere toplamda 370 derneğin faaliyetinin valiliklerce durdurulduğu' belirtildi.

Açıklamada ayrıca, 'Bunlara ilişkin inceleme, değerlendirme çalışmaları devam etmekte olup, terör örgütleri ile irtibatlı tüm yapı, grup, oluşum, kurum ve kuruluşlarla mücadelemiz hız kesmeden kararlılıkla devam edecektir' ifadesi yer aldı.

Faaliyetleri durdurulan dernekler ise açıklanmadı. 

Doğan Haber Ajansı ise 370 dernekten 47'sinin Diyarbakır merkezli olduğunu ve 'PKK/KCK bağlantısı nedeniyle' haklarında soruşturma yürütüldüğünü duyurdu.

Çağdaş Hukukçular Derneği: Faaliyetlerimiz 3 ay durduruldu

Öte yandan, Faaliyeti durdurulan dernekler arasında Çağdaş Hukukçular Derneği'nin (ÇHD) de olduğu öğrenildi.

ÇHD Ankara bürosu, mühürlemeyi Twitter hesabı aracılığıyla duyurdu.

Yapılan açıklamada, derneğin faaliyetlerinin 3 aylığına durdurulduğu belirtildi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
2
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın