onedio
AB: 'İdam Cezası Uygulayan Hiçbir Ülke AB Üyesi Olamaz'
Avrupa Birliği Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, idam cezası uygulayan hiçbir ülkenin AB üyesi olamayacağını söyledi. Türkiye'nin Avrupa Konseyi'nin üyesi olduğunu ve Avrupa İnsan Hakları Bildirgesi'nin altında imzası olduğunu anımsatan Mogherini, 'Darbe teşebbüsü, Türkiye'nin hukukun üstünlüğü ilkesinden sapmasına bahane olamaz' dedi.
Yunanistan'a Kaçan Darbeci Askerlerin Duruşması Ertelendi
Darbe girişiminin ardından helikopterle Yunanistan’ın Dedeağaç kentine kaçan sekiz askerden dördü avukatlarına 'Yunan makamlarına Güney Amerika’ya gönderilebilmemiz için nasıl talepte bulunabiliriz?' diye sormuş. Bu arada Suçüstü Mahkemesi'ne çıkarılan 8 asker ile ilgili duruşma, avukatların savunma için ek süre talep etmesi üzerine perşembe gününe ertelendi.
Reklam
Demokrasiden Yana Umudunu Hiç Kaybetmeyenler İçin 17 Demokrasi Tanımı
Son birkaç gündür Türkiye demokrasisi eşi benzeri olmayan olayları yaşıyor. Temel olarak demokrasi, bir kurum, kuruluş ya da topluluktaki ve genellikle bir ülkedeki tüm üye veya vatandaşların, organizasyon veya devlet politikasını şekillendirmede eşit hakka sahip olduğu bir yönetim biçimidir. Fakat demokrasinin tanımları sadece bu tanımla sınırlı kalmıyor.Demokrasiyi sıradan bir kavramdan çok öte görenler için önemli kişilerin ağzından çıkmış, ilham verici bazı demokrasi tanımlarını sizler için derledik.
Reklam
Darbeye Direnen Havacılar
15 Temmuz darbe girişimi esnasında hava kuvvetlerinde görevli bazı pilotların uçmayı reddettiği, personelin bazılarının da yakıt ve mühimmat yüklemeyerek işlemleri geciktirdiği ortaya çıktı.
Reklam
Reklam
Kılıçdaroğlu: 'Darbeciler Gibi Askerimizi Linç Edenler de Yargılanmalı'
etiket
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 'Emir alıp sokağa çıkan erlerin değil talimat veren askerin sorgulanması gerekiyor. Askerin düşürüldüğü durum hiç hoş değil. Hukuka uyulmalı' dedi. Kılıçdaroğlu, darbeye kalkışan askerler gibi görev verilip sokağa çıkan askerleri linç edenlerin de bulunup yargılanması gerektiğini söyledi.
Bugün Mutlaka Okumanız Gereken 10 Köşe Yazısı
Darbeye karşı çıkmak, demokrat yurttaşın görevidir.O çocukları linç eden sürü, demokrat yurttaş değildir…‘Gezi’ yazı dizisine, zorunlu bir ara. Ama ara verirken ve asıl konuya geçerken, yine de değinmeden geçmemeli: Gezi, iktidar ve karşıtları tarafından anlaşılabilseydi, herhalde bu darbe girişimi olmazdı…Böylesi karmaşa zamanlarında, her şey birbirine girmişken olup biteni layıkıyla kavramak mümkün değil. Türkiye’nin yaşadığı kabus gecesi, günü ve sonrası üzerine yıllarca yazılıp çizilecek. Zaman geçtikçe yeni bilgiler, belgeler çıkacak. Şimdilik sağlıklı bir değerlendirme yapabilecek verilere de, bizleri adam akıllı aydınlatacak özgür basına da sahip değiliz. Ancak şu aşamada da bir iki satır karalanabilir.Umursadıkları demokratik hukuk devleti değil‘Askeri vesayet bitti’ propagandasının zırva olduğunu defalarca yazdık.
Reklam
Adana'da 23, Kayseri'de 29 Hakim ve Savcı Tutuklandı
15 Temmuz darbe girişiminin ardından Adana'da gözaltına alınan ve Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilen 28 hakim ve savcıdan 23'ü tutuklandı. Kayseri'de de, 'paralel yapı' operasyonu kapsamında nöbetçi mahkemeye çıkarılan 29 hakim ve savcı tutuklandı.
Darbe Girişiminin İkinci Dalgası Nasıl Engellendi?
etiket
Darbe girişiminin ikinci dalgasının dün Malatya Erhaç'taki ARFF olarak adlandırılan sivil itfaiye ve arama kurtarma ekiplerinin araçlarını piste sokarak engellediği ortaya çıktı. Yetkililer tarafından darbe girişiminin ikinci dalgası olarak değerlendirilen planın detayları paylaşıldı...
Reklam