AKP hükümetinin üzerinde çalıştığı yeni seçim sistemi ile ilgili bir kulis bilgisi gündeme geldi.Yasalaşırsa daraltılmış bölge uygulamasını getirecek olan yeni sisteme göre ülke genelinde yüzde 10 barajı devam edecek. İttifak içinde ise aşılması gereken oy oranı yüzde 5 olacak. Bölgesinde yüzde 20 oy alamayan ise milletvekili çıkaramayacak...
Koronavirüs ile birlikte yurt dışından gelen vatandaşlarımız ve umreciler KYK yurtlarına yerleştirildi. Öğrenciler üniversitelerin tatil edilmesi ile birlikte ilk önce evlerine gönderildi. Dün sosyal medyaya yansıyan görüntülerde ise çeşitli iddialar yer alıyor. Eşyaların ve odaların çok kötü durumda olduğu sosyal medyanın gündeminde.
ABD'de George Floyd'un polis tarafından öldürülmesinin ardından başlayan protestolar devam ediyor. İki haftaya aşan gösteriler sonrasında protestocular Seattle'da belediye binasını işgal etti. Anarşist grup 'Capitol Hill Autonomous Zone' isimli komünü kurduklarını duyurdu.
Sağlık Bakanlığı'nca 'Bu yıl 10 Haziran itibarıyla Türkiye genelinde KKKA vaka sayısı geçen yıla göre artış göstererek 480'e ulaştı, 15 kişi ise hayatını kaybetti. KKKA Bilim Kurulu'nda, bu veriler ışığında alınacak tedbirler ve yürütülecek çalışmalar masaya yatırıldı' açıklaması yapıldı.
Bursa Osmangazi ilçesinin AKP'li Belediye Başkanı Mustafa Dündar hakkında ‘Görevi kötüye kullanma ve nitelikli zimmet’ iddiasıyla suç duyurusunda bulunuldu. Dündar’ın belediye bütçesinden hazırlattığı ‘Yeniden Mustafa Dündar’ isimli şarkı, ‘Çakma UNESCO ödülleri’ için yaptırdığı ödemeler delil olarak gösterildi.
Gezici Araştırma, 20 yaş altını temsil eden ve Z kuşağı olarak adlandırılan gençlerle yaptığı ankette, Z kuşağının hayata bakış açılarını ve siyasi tercihlerini ortaya koydu.Araştırma şirketinin başkanı Murat Gezici, '2023 seçimlerinde oy kullanacak her 5 kişiden biri yeni nesil Z kuşağı olacak' dedi.
Mersin'in Silifke ilçesindeki Cennet-Cehennem mağaralarına asansör ve seyir terası inşa edildi. Fotoğrafların sosyal medyada paylaşılmasının ardından, sivil toplum kuruluşları ve çevrecilerden doğal yapıya zarar verdiği gerekçesiyle eleştiriler geldi.
PlayStation 5'in tanıtım tarihi açıklandı. Oyun konsollarına gelen ek vergilerle yeni çıkacak ürünün fiyatının ne kadar olacağı ise merak konusu. ABD'de yaşanan olaylar nedeniyle ertelen tanıtım, bir aksilik olmaması durumunda bugün TSİ 23.00'da gerçekleşecek.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. Koca son 24 saatte 17 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Yeni tespit edilen vak'a sayısı ise 922 olarak kayıtlara geçti.
Tarihçi yazar Dr. Ahmet Anapalı önceki gün Twitter’dan Ayasofya Camisi için halı siparişi verildiğini iddia etti. Anapalı iddiasının kaynağının resmi yetkililer olduğunu belirtti.
Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Levent Yamanel, normalleşme sürecinin yanlış anlaşıldığını belirterek 'Bu süreç yeni bir normal aslında. Daha steril ve toplumdan mümkün olduğunca sosyal mesafeyi koruyarak geçirilecek bir süreç.' dedi.
TBMM Başkanı Mustafa Şentop’un imzasını taşıyan yasa teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif ile; 27 Mayıs 1960 askeri darbesinde Yüksek Adalet Divanı’nın aldığı kararlar yok sayılacak. Ayrıca yeni düzenlemeyle mağdurların ailelerine tazminat hakkı geliyor.
İstanbul Çağlayan Adliyesi'nde, maske ve sosyal mesafe kuralları konusunda insanları uyarmak için hazırlanan afişlerde, erkeklerin bacaklarını açmış, kadının ise bacaklarını toplamış bir şekilde gösterilmesi tepki çekmişti.Gelen tepkilerin ardından o afişler bugün toplatıldı...
ABD'de Derek Chauvin adlı polis tarafından gördüğü şiddet sonucunda hayatını kaybeden siyahi George Floyd, üç eyalette düzenlenen cenaze törenlerinin ardından, Texas eyaletinin Houston şehrinde toprağa verildi.
İYİ Parti lideri Meral Akşener, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda AKP'nin reddettiği Ayasofya önerisini gündeme aldı. 'Bu utanç size bir süre yeter' diyen Akşener, 'öneriyi getiriyorsanız gereğini yapacaksınız' ifadelerini kullandı.