onedio
Yeni Parti İddiaları, İttifak Senaryoları... Kaçıranlar İçin Bir Haftalık Siyaset Gündeminin Kısa Özeti
Türkiye siyasetinde bu haftanın gündemini iki konu başlığı belirledi. Birincisi CHP’de Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na birkaç kere rakip olan ancak liderlik koltuğuna oturamayan Muharrem İnce’nin yeni parti hazırlığında olduğu yönündeki iddialardı. İkincisi ise MHP lideri Devlet Bahçeli'nin kendi bünyelerinden koparak kurulan İYİ Parti'nin lideri Meral Akşener'e 'evine dön' çağrısı yapmasıydı. Bu iki başlık önümüzdeki günlerde de siyaset gündemini meşgul etmeye devam edecek gibi görünüyor. 
Yerli Otomobilden 'Gayrı Resmi' Bilgiler: 'Baz Fiyatı 25 Bin Dolar Olacak'
HaberTürk yazarı Fatih Altaylı, bugünkü 'Yerli otomobil yerlileşmeye çalışıyor' başlıklı köşe yazısında TOGG ile ilgili edindiği bazı 'gayrı resmi' bilgileri paylaştı. 3 yıl sonra üretim bandından çıkması planlanan aracın tanıtımda gösterilen otomobilden farklı olabileceğini belirten Altaylı, aracın motoru ve bataryası ile ilgili yerlileşme planları olduğunu aktardı. Fiyat konusunda da bilgi veren Altaylı, 'Baz fiyatın 25 bin dolar karşılığı bir seviyede olması beklenebilir. 30-35 bin dolar karşılığında ise iyi bir TOGG’a sahip olabilirsiniz.' dedi. 25 bin dolar bugünkü kurla 180 bin TL'den fazla bir tutara denk geliyor.
Reklam
Reklam
Eğitim-Sen Anketi: Öğretmenler Salgın Bitmeden Okulların Açılmasını İstemiyor
Milli Eğitim Bakanlığı, 31 Ağustos'ta yeni eğitim ve öğretim dönemini başlatmayı planlıyor. Ancak kamuoyunda koronavirüs vakalarının yeniden yükselişe geçtiği bir dönemde okulları açmanın sakıncalarına yönelik endişeler var. Eğitim-Sen'in yaptığı bir ankete göre çok sayıda öğretmen okulların pandemi koşullarında eğitime hazır olmadığını düşünüyor.
Reklam
Lübnan'da Protestolar Büyüyor: Göstericiler Çok Sayıda Bakanlık Binasına Girdi
Lübnanlılar, 4 Ağustos'ta Beyrut Limanı'nda meydana gelen patlamadan sorumlu tuttukları siyasileri protesto ediyor. En az 158 kişinin öldüğü patlamadan dört gün sonra binlerce Lübnanlı 'Öfke günü' ya da 'Hesap günü' olarak adlandırılan protestolar için Şehitler Meydanı'nda toplandı. Güvenlik güçleri göstericilere biber gazı ile müdahale ediyor. Şu ana kadar 230'dan fazla yaralı olduğu bilgisi var. Lübnanlı emekli subayların önderliğindeki bir grup protestocu ise Dışişleri Bakanlığı'na girerek burayı 'devrimin karargahı' ilan etti. Göstericilerin Enerji ve Ekonomi Bakanlıklarına da girdiği belirtiliyor. Lübnan Ordusu göstericilere müdahale için sokaklara inerken Beyrut emniyeti, olaylarda bir polis memurunun hayatını kaybettiğini açıkladı.Lübnan Başbakanı Diyab, erken seçim isteyeceğini açıklarken, güvenlik güçleri göstericilerin işgal ettiği hükümet binalarında kontrolü yeniden ele aldı. 
Reklam
Halk Sağlığı Uzmanı Üner: 'Ayasofya'da 3 Bin Kişiye Koronavirüs Bulaştı'
Hacettepe Üniversitesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sarp Üner, Ayasofya’nın ibadete açıldığı gün önlemlerin göz ardı edildiğine dikkat çekerek, “Basit bir bölme çarpmayla orada bin civarında hasta vardı, bu hastaların bulaştırma kat sayısını da düşünürsek 2- 3 bin kişiye hastalığı bulaştırdı' dedi. 
Reklam
Reklam