Türkiye'den Doğu Akdeniz'de Yeni Navtex İlanı
Türkiye, Yavuz sondaj gemisinin Kıbrıs açıklarında yürüteceği çalışmalar için yeni Navtex ilan etti. Yavuz sondaj gemisinin Kıbrıs açıklarında hidrokarbon arama çalışmalarına devam edeceği açıklandı.
Joe Biden'a Bir Tepki de Cumhurbaşkanlığı'ndan: 'Türkiye'ye Emir Verme Günleri Geride Kaldı'
ABD'de demokratların başkan adayı Joe Biden'ın Erdoğan ve Türkiye ile ilgili sözlerine tepkiler sürüyor. Biden, aylar önce verdiği bir söyleşide 'Bence ona (Erdoğan'a) çok farklı bir yaklaşım uygulamalıyız. Muhalif liderleri desteklediğimizi açıkça göstermemiz lazım' diyerek Erdoğan'ın darbe ile değil seçimle gönderilmesi gerektiğini söylemişti. Hükümet ve muhalefetin sert tepki gösterdiği bu açıklamayla ilgili Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da bir paylaşım yaparak tepki gösterdi. Kalın, 'Joe Biden'ın Türkiye analizi saf bir cehalete dayanıyor' diyerek 'Türkiye'ye emir verme günleri geride kaldı' ifadelerini kullandı.
200 Yıllık Çınarların Önünde Nöbet Başlattılar: 'Yol İçin Ağaçlar Katledilmesin!'
Antalya’nın Kemer ilçesine bağlı Ulupınar köyünde karayolu bitişiğinde yer alan asırlık çınar ağaçlarının yol genişletme çalışması sırasında kesilmek istenmesine vatandaşlar tepki gösterdi. Birkaç gün önce ağaçların kesilmesini engelleyen vatandaşlar çınarların altında nöbet tutmaya başladı. Ağaçların yol çalışmasına kurban edilmemesi için Change.org'da da kampanya başlatıldı.
Doğal Sit Alanı Statüsündeki Nemrut Krater Gölü Betonlaşmaktan Kurtuldu
Birinci derece doğal sit alanı statüsündeki Nemrut Dağı Krater Gölü betonlaşmaktan son anda kurtuldu. Bölgede bir süredir devam eden inşaatın bizzat doğal güzellikleri korumakla görevli olan idareciler tarafından başlatılması tepkilere yol açmıştı. Olayın basına yansımasının ardından Bitlis Valisi, tuvalet ve sosyal tesis adı altında inşa edilen beton yapının kaldırılacağını, oluşan kötü görüntü ve zararın da giderileceği bilgisini aktardı.