onedio
Venezuela Devlet Başkanı Maduro, ABD İle Yeni Başlangıç Yapmak İstediklerini Söyledi
BOGOTA (AA) - Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, ABD ile diyaloğa hazır olduklarını belirterek, 'ABD ile karşılıklı saygı ve tanımaya dayalı yeni bir başlangıç yapmak istiyoruz.' dedi.Maduro, 2019-2020 Ulusal Kültür Ödülü Töreni'nde yaptığı konuşmada, Venezuela'nın ABD halkıyla harika bir ilişkisi olduğunu ifade ederek, ABD'nin yeni Başkanı Joe Biden'den, ülkesine karşı adil olması talebinde bulundu. Biden'e yeni görevi dolayısıyla şans dileyen Maduro, 'Umarım ülkesindeki krizleri ve sıkıntıları yönetme konusunda şans onun yanında olur. Beklentim dünyaya barış getireceğini söyleyen Biden'e talihin yardımcı olmasıdır. Temennim Biden'in, Venezuela hakkında zalim bir miras bırakan selefinin politikalarına devam etmemesidir.' ifadelerini kullandı.'Trump, barış isteyen bu ülkenin gerçekliğine yenildi'ABD'nin eski Başkanı Donald Trump ile siyasi anlamda kötü bir ilişki yaşadıklarını anımsatan Maduro, 'Trump, barış, yaşam ve aydınlanma isteyen bir ülkenin gerçekliğini alt üst etti. Venezuela’nın bağnaz, aşırılık yanlısı olduğuna dair imaj yarattı.' dedi. Maduro, Trump'ın Venezuela halkının mücadelesine karşı başarılı olamadığını vurgulayarak, 'Bu ülke kendisine hiçbir şeyin zorla dayatılamayacağını direnerek gösterdi. Trump, barış isteyen bu ülkenin gerçekliğine yenildi.' diye konuştu. 'ABD ile diyaloğa hazırız'Öte yandan gün içinde Ulusal Meclis'te (AN) düzenlenen Dış Politika Komisyonu toplantısına da katılan Devlet Başkanı Maduro, ABD ile diyaloğa hazır olduklarını ve gelecekte ilişkilerini düzeltmek istediklerini belirterek, 'ABD ile karşılıklı saygı ve tanımaya dayalı yeni bir başlangıç yapmak istiyoruz. Ulusal Meclisten beklentim bu yönde bir inisiyatif geliştirmesidir.' dedi.Trump dönemi Venezuela ilişkileriVenezuela'da Devlet Başkanı Maduro, 21 Mayıs 2018'de düzenlenen seçimleri yüzde 67,7 ile kazanmasına rağmen muhalefetin hile iddiaları nedeniyle tartışmalara neden olmuştu. Ülkede muhalif lider Juan Guaido, 23 Ocak 2019'da destekçilerini meydanlara dökerek kendisini ülkenin 'geçici devlet başkanı' ilan etmişti. Trump, bunun üzerine yaptığı açıklamada, Maduro hükümetinin meşruiyetini kaybettiğini belirterek, Guaido'yu ülkenin 'fiili devlet başkanı' olarak tanıdığını duyurmuştu.ABD, en son 5 Ocak'taki açıklamasında, Venezuela'da Guaido'yu 'meşru devlet başkanı' olarak tanımayı sürdürdüğünü açıklamış, 6 Aralık 2020'de ülkede düzenlenen parlamento seçimlerini tanımadığını duyurmuştu.
Afrika Kıtasında Kovid-19 Vaka Sayısı 3 Milyon 352 Bini Geçti
İSTANBUL (AA) - Afrika kıtasında yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tespit edilenlerin sayısı 3 milyon 352 bini aştı. Kovid-19 verilerinin derlendiği 'Worldometers' internet sitesine göre, kıta genelinde virüs nedeniyle 81 bin 861 kişi hayatını kaybetti.Kıtadaki vaka sayısı 3 milyon 352 bin 823’e, iyileşenlerin sayısı 2 milyon 784 bin 381'e çıktı.Kıtada en fazla ölüm ve vaka sayısı Güney Afrika, Fas, Tunus ve Mısır'da kaydedildi.
Grafikli - Dünya Genelinde Kovid-19 Tespit Edilen Kişi Sayısı 97 Milyon 310 Bini Geçti
ANKARA (AA) - Dünya genelinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınında toplam vaka sayısı 97 milyon 310 bini aştı.Kovid-19 verilerinin derlendiği 'Worldometers' internet sitesine göre, dünya genelinde 2 milyon 83 bin 337 kişi hayatını kaybetti.Vaka sayısı 97 milyon 310 bin 103'e çıkarken, virüs saptanan 69 milyon 851 bin 783 kişi sağlığına kavuştu.En fazla vaka ve ölümün görüldüğü ABD'de 24 milyon 998 bin 975 kişide Kovid-19 tespit edildi, 415 bin 894 kişi öldü.ABD'nin yanı sıra vaka sayıları 1 milyonu geçen ülkeler şöyle:'Hindistan (10 milyon 611 bin 719), Brezilya (8 milyon 639 bin 868), Rusya (3 milyon 633 bin 952), İngiltere (3 milyon 505 bin 754), Fransa (2 milyon 965 bin 117), İtalya (2 milyon 414 bin 166), İspanya (2 milyon 412 bin 318), Türkiye (2 milyon 406 bin 216), Almanya (2 milyon 90 bin 161), Kolombiya (1 milyon 956 bin 979), Arjantin (1 milyon 831 bin 681), Meksika (1 milyon 668 bin 944), Polonya (1 milyon 450 bin 747), Güney Afrika (1 milyon 369 bin 426), İran (1 milyon 348 bin 316), Ukrayna (1 milyon 172 bin 38) ve Peru (1 milyon 78 bin 675).'ABD'nin yanı sıra ölü sayısının 10 bini aştığı ülkeler şu şekilde:'Brezilya (212 bin 893), Hindistan (152 bin 906), Meksika (144 bin 371), İngiltere (93 bin 290), İtalya (83 bin 681), Fransa (71 bin 652), Rusya (67 bin 220), İran (57 bin 57), İspanya (54 bin 637), Almanya (50 bin 296), Kolombiya (49 bin 792), Arjantin (46 bin 216), Peru (39 bin 157), Güney Afrika (38 bin 854), Polonya (34 bin 141), Endonezya (26 bin 857), Türkiye (24 bin 487), Ukrayna (21 bin 258), Belçika (20 bin 554), Kanada (18 bin 462), Şili (17 bin 594), Romanya (17 bin 485), Çekya (14 bin 820), Ekvador (14 bin 437), Hollanda (13 bin 248), Irak (12 bin 968), Macaristan (11 bin 615), Pakistan (11 bin 157) ve İsveç (10 bin 797).'
Marmara Bölgesi'nde Parçalı Ve Az Bulutlu Hava Bekleniyor
İSTANBUL (AA) - Marmara Bölgesi'nde parçalı ve az bulutlu hava öngörülüyor.Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğünden yapılan son tahmin ve değerlendirmelere göre, bölgedeki sıcaklıkların 3 ila 5 derece artacağı tahmin ediliyor.Parçalı ve az bulutlu havanın hakim olacağı bölgede rüzgarın güney ve güneybatı yönlerden orta kuvvette, öğleden sonra zaman zaman kuvvetli eseceği öngörülüyor.Bölgede yer yer buzlanma ve don beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması isteniyor.
Hatay'da Arananlara Yönelik Operasyonda 2 Hırsızlık Şüphelisi Yakalandı
HATAY (AA) - Hatay'ın İskenderun ilçesinde aranan şüphelilere yönelik operasyonda 2 hırsızlık zanlısı gözaltına alındı.İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, kentte çeşitli suçlardan arananlara yönelik 10 adrese özel harekat polislerinin de desteğiyle operasyon düzenledi.Operasyonda, hırsızlık şüphelisi 2 zanlı gözaltına alındı.Polis, zanlıların ikametlerinde 4 tabanca, tüfek ile şase numarası kazınmış motosiklet, 50 kilogram kaçak tütün ve bir miktar uyuşturucu ele geçirdi.
Kars'ta Tipide Mahsur Kalan Araçlardaki 30 Kişi Kurtarıldı
KARS (AA) - Kars'ta etkili olan yoğun tipi nedeniyle köy yolunda mahsur kalan araçlardaki 30 kişi, İl Özel İdaresi ekiplerinin yoğun çalışması sonucu evlerine ulaştırıldı.Akdere köyü yolunda etkili olan tipi nedeniyle bir köy minibüsü yolda biriken kara saplandı. Arkasından gelen başka bir köy minibüsü, kamyonet ile 3 otomobil yolun kapanması nedeniyle ilerleyemedi.Tipide mahsur kalan araçlardaki 30 kişi, kendi imkanlarıyla bölgeden çıkamayınca İl Özel İdaresini arayarak yardım istedi.Bölgeye gelen karla mücadele ekipleri, yaklaşık 1 saat süren çalışma sonucu yolu açıp araçları saplandıkları yerden kurtararak köye ulaşmalarını sağladı.İl Özel İdaresinin merkez ekip şefi Murat Şeker, AA muhabirine yaptığı açıklamada, her zaman halkın yanında olduklarını ve yardımlarına koştuklarını söyledi.Yolda kalan vatandaşlar için devletin imkanlarını seferber ettiklerini vurgulayan Şeker, uzun uğraşlar sonucu köylüleri evlerine ulaştırdıklarını belirtti.Yolda mahsur kalan vatandaşlardan Resul Karadağ da tipi nedeniyle ilerleyemediklerini anlatarak, 'Allah devlete zeval vermesin, ekipler gelip bizi kurtardı. Hepsine çok teşekkür ediyorum.' ifadelerini kullandı.
Reklam
Edirne'de 7 Sığınmacı Yakalandı
EDİRNE (AA) - Edirne'de yurda yasa dışı yollardan giren 7 sığınmacı yakalandı.İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Mithatpaşa Mahallesi'nde yabancı uyrukluların olduğu bilgisine ulaştı.Ekipler, Fas uyruklu sığınmacılar K.A, N.R, A.E.H, H.S, A.E. H.H. ve O.H'yi yakaladı.K.A'nın emniyetteki ifadesinde, Türkiye'ye kaçak yollardan girerek İstanbul'da bir süre kaldığını, burada tanıştığı organizatöre Bulgaristan'dan Fransa'ya gidebilmek için 200 avro ve pasaportunu verdiğini söylediği öğrenildi.Tanımadığı 6 Fas uyrukluyla araçla Edirne'ye getirildiğini, kaçak yollardan geçtikleri Bulgaristan'dan Türkiye'ye geri gönderildiklerini iddia eden K.A, parasını ve pasaportunu verdiği kişi hakkında şikayette bulundu. Sığınmacılar, işlemlerin ardından Edirne Göç İdaresi Müdürlüğüne gönderildi.
Kamu İşletmelerinde Korkutucu Tablo: 13,7 Milyar TL Zarar
Sayıştay’ın Kamu İşletmeleri Genel Raporu, kötü yönetim ve kamuculuğu tercih etmeyen politikalar nedeniyle içine düşülen darboğazı gösterdi. 23 kamu işletmesi 2019 yılında zarar etti. Toplam zarar bir yılda yüzde 24 artarak 13.7 milyar TL oldu. En büyük zarar 5.6 milyar TL ile BOTAŞ’ta.
Reklam
Maltepe'de Alev Alan Otomobil İtfaiye Ekiplerince Söndürüldü
İSTANBUL (AA) - Maltepe'de trafikte seyir halindeyken alev alan otomobil, itfaiye ekiplerince söndürüldü.Alınan bilgiye göre, Maltepe D-100 karayolunda Kartal istikametine seyir halinde olan T.Ş. idaresindeki 34 FV 5722 plakalı otomobil, Maltepe Devlet Hastanesi yol ayrımında alev aldı.Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Polis olay çevresinde güvenlik önlemi alırken, itfaiye ekipleri alev alan otomobili söndürdü.Kartal istikameti yönünde oluşan trafik akışındaki yoğunluk, otomobilin kaldırılmasının ardından normale döndü.
Eskişehir'de Kumar Oynanan Dernek Binasındaki 29 Kişiye Para Cezası
ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir'de, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirlerini de ihlal edilerek kumar oynandığı belirlenen dernek binasındaki 29 kişiye idari para cezası uygulandı.İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi bünyesinde oluşturulan ekip, Hoşnudiye Mahallesi Mustafa Kemal Atatürk Caddesi'nde tadilatının ardından açılışı yapılan bir dernek lokaline baskın yaptı.Sosyal mesafe kuralını ihlal ederek kumar oynadıkları tespit edilen 29 kişiye, 'Umumi Hıfzıssıhha Kanunu ve Kabahatler Kanunu'na' muhalefetten toplam 122 bin 758 lira ceza verildi.Dernek sorumlusu Gökhan M. hakkında ise 'kumar oynanması için yer ve imkan sağlamak' ile 'bulaşıcı hastalıklara ilişkin tedbirlere aykırı davranmaktan' adli işlem yapıldığı öğrenildi.Polis, dernekte dijital sistemle tombala oynanması için duvara sabitleniş şekilde çok sayıda televizyon kurulduğunu belirledi.
Sivas'ta Evde Kumar Oynayan 18 Kişiye 37 Bin Lira Ceza Verildi
SİVAS (AA) - Sivas'ta kiraladıkları evde kumar oynayan 18 kişiye 37 bin 118 lira ceza kesildi.İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, kentte bir ikamette kumar oynandığı bilgisi üzerine operasyon düzenledi. Evde, çok sayıda iskambil kağıdı ele geçirildi. Evi kiralayan 2 kişinin de aralarında olduğu 18 kişiye, Kabahatler Kanunu ve İl Umumi Hıfzıssıhha Kurul kararları kapsamında maske ve sosyal mesafe ihlalinden 37 bin 118 lira ceza uygulanması için tutanak düzenlendi.Ayrıca ikameti kiralayan 2 kişiye ise kumar oynanması için yer ve imkan sağlamak suçundan adli ve idari işlem yapıldı.
Reklam
Gaziantep'te Kovid-19 Tedbirlerini İhlal Eden 276 Kişiye Para Cezası
GAZİANTEP (AA) - Gaziantep'te yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirlerini ihlal eden 276 kişiye para cezası kesildi. İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, kent genelinde Kovid-19 tedbirlerine yönelik denetimler sürüyor.Bu kapsamda dün gerçekleştirilen denetimlerde, sokağa çıkma kısıtlamasını ihlal eden 232, sosyal mesafe ve maske kullanma kurallarını ihlal eden 44 kişiye para cezası uygulandı.Denetlenen 363 iş yerinde herhangi bir olumsuzluğa rastlanmadı.
Malatya'da Evden Ziynet Eşyası Çalan Şüpheli Tutuklandı
MALATYA (AA) - Malatya'da bir evden çok sayıda ziynet eşyası çaldığı iddiasıyla gözaltına alınan zanlı tutuklandı.Alınan bilgiye göre, Orduzu Aslantepe Mahallesi'nde oturan E.A, evinin dağıtılmış olduğunu ve yatakların arasına bıraktığı çantada bulunan 1 metrelik altın gerdanlık zincir, 1 zincirli altın tuğra, 1 yarım altın, 1 gram altın, 1 çift küpe, 25'er gramlık 2 altın bileziğin çalındığını fark ederek durumu polise bildirdi.Polis ekipleri, hırsızlığı şüpheli H.E'nin gerçekleştirdiğini belirledi.Operasyonla H.E. gözaltına alındı. Zanlının üst aramasında, çaldığı ziynet eşyalarının bir kısmı ile bozdurduklarının paraları ele geçirildi. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlı, çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklandı.Zanlıdan temin edilen ziynet eşyaları ve paralar, müştekiye teslim edildi.
Gündem / 21 Ocak 2021
Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920 1- TBMM Başkanı Mustafa Şentop, '1921 Anayasası'nın Kabul Edilişinin 100. Yılı' sempozyumunun açılış konuşmasını yapacak.(TBMM/11.00) (Fotoğraflı-Görüntülü) 2- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu belediye başkanlığını, Ahi Evran-ı Veli Türbesi'ni ve halk çadırını ziyaret edecek. (Kırşehir/11.30/12.00/15.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)YASAMA YÜRÜTME SİYASET1- İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Kahramankazan ve Kızılcahamam ilçelerinde esnaf ziyaretinde bulunacak.(Ankara/11.40/13.10) (Fotoğraflı-Görüntülü)EKONOMİ1- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Azerbaycan Eğitim Programı açılışına video konferans yöntemiyle katılacak.(Ankara/ 14.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)2- Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, video konferans yöntemiyle SAHA İstanbul ve İstanbul Sanayi Odası iş birliğiyle düzenlenen 'Savunma Sanayiinde Yerli ve Milli Üretim' temalı '3. Savunma Sanayii Buluşmaları' etkinliğine katılacak.(Ankara/10.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)3- Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, Para Politikası Kurulu toplantısında faiz kararını açıklayacak, ardından haftalık para ve banka istatistiklerini duyuracak.(Ankara/14.00/14.30)4- TÜİK, Kasım 2020 dönemi Tarımsal Girdi Fiyat Endeksi ile bu yılın ocak ayına ilişkin Tüketici Güven Endeksi'ni açıklayacak.(Ankara/10.00)DÜNYA DİPLOMASİ1- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell ve AB Komisyonu'nun bazı üyeleriyle görüşmeler yapacak.(Brüksel) (Fotoğraflı-Görüntülü)2- ABD'de başkanlık görevini Joe Biden'ın almasının ardından gelişmeler izleniyor.(Washington) (Fotoğraflı-Görüntülü)3- AB üyesi ülkelerin liderleri Kovid-19 salgını, aşılamalardaki durum ve aşı sertifikası gündemiyle video konferans toplantısı yapacak. (Fotoğraflı-Görüntülü)GÜNCEL1- Dünya genelinde Kovid-19'a ilişkin gelişmeler takip ediliyor. (Fotoğraflı-Görüntülü)SPOR1- Süper Lig'de 20. hafta mücadelesi Büyükşehir Belediye Erzurumspor-Aytemiz Alanyaspor, Fatih Karagümrük-Beşiktaş, MKE Ankaragücü-Kasımpaşa ve Demir Grup Sivasspor-Fenerbahçe maçlarıyla tamamlanacak. (Erzurum/İstanbul/16.00/Ankara/Sivas/19.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)2- Göztepe Futbol Takımı, Süper Lig'de ilk yarının son haftasında deplasmanda oynayacağı Beşiktaş maçının hazırlıklarına yeni teknik direktörü Ünal Karaman yönetiminde başlayacak.(İzmir/12.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)3- Misli.com 2. Lig Beyaz Grup'ta 13 ve 16. haftalardan ertelenen 2 maç yapılacak. 4- Basketbol THY Avrupa Ligi'nin 21. haftasında Anadolu Efes, deplasmanda Rusya'nın Zenit takımıyla karşılaşacak. (Saint Petersburg/20.00) 5- Basketbol FIBA Kadınlar Avrupa Ligi'nde çeşitli merkezlerde düzenlenen grup maçlarının 2'nci serisi sürüyor. İspanya'da A Grubu'nda İzmit Belediyespor, Rusya'dan Dinamo Kursk'la, Çekya'daki B Grubu'nda Fenerbahçe Öznur Kablo, Polonya'dan Arka Gdynia'yla, Fransa'daki D Grubu'nda Galatasaray, ev sahibi Bourges Basket'le karşı karşıya gelecek. (Salamanca/18.30/Prag/18.00/Bourges/22.00)6- Basketbol FIBA Kadınlar Avrupa Kupası'nda gruplarda çeşitli merkezlerdeki ilk seri maçları sürüyor. Macaristan'daki A Grubu'nda Bellona Kayseri Basketbol, bu ülkeden KSC Szekszard'la, Türkiye'de maçları oynanan B Grubu'nda OGM Ormanspor, İsrail'den Ramla'yla, Çekya'daki D Grubu'nda Birevim Elazığ İl Özel İdare, Polonya'dan InvestInTheWest ENEA ile karşılaşacak. (Gyor/22.30/Ankara/17.00/Brno/17.00) (Fotoğraflı)ÖZEL HABER 1- SALGINDA YILDIZI PARLAYAN SEKTÖRLER - Temizlik kağıtları pazarı 2020'de yaklaşık 3,4 milyar TL'lik büyüklüğe ulaştıEczacıbaşı Tüketim Ürünleri CEO'su Alp Günvaran:'2020 senesinde temizlik kağıtları pazarı yüzde 12,4 büyüyerek yaklaşık 3,4 milyar TL'lik büyüklüğe ulaştı. Eczacıbaşı Tüketim Ürünleri olarak bu kategoride pazar payımızı 1,2 puan artırarak yılı yüzde 25'in üzerinde pazar payı ile kapattık. Yaklaşık 1 milyar TL'lik büyüklüğe ulaşan ıslak mendil kategorisi, geçen yıla göre yüzde 22,4 büyüdü. Eczacıbaşı Tüketim Ürünleri olarak 1,9 puanlık pazar payı artışı kaydettik''Limonlu kolonya pazarı yüzde 379 büyüme gösterirken, Selin kolonya markamız ile artan talebe yanıt vermek üzere önemli üretim artışları sağladık. Bebek deterjanı kategorisinde de bir önceki yıla göre pazar payımızı 3,7 puan artırdık'(Musab Turan/İstanbul)2- 'Güvenli Turizm Sertifikasyonu' alan 3 bin 63 tesis, Kovid-19'a karşı mücadelesini tescillediTürk turizm sektörü, yeni tip koronavirüs nedeniyle 2020'de sezonu kayıpla açsa da, 'Güvenli Turizm Sertifikası' ile 'yeni normal' ve 'kontrollü sosyal hayat'taki varlığını güçlendirdi'Güvenli ve sağlıklı tatil' taleplerini dikkate alan sektör temsilcileri, 2020'deki yol haritasını da bu doğrultuda şekillendirdiTesisler, belge alabilmek için misafirin otele girişinden acil durum ve izolasyona kadar farklı başlıklarda 132 kriteri yerine getirdiOtellerde, Kovid-19'la mücadele amacıyla, masaların ve şezlongların arası sosyal mesafeye göre düzenlendi, misafirlere, ortak kullanım gerektiren açık büfelerde, çay, kahve makineleri ve su sebilleri önünde görevliler tarafından hizmet verilmeye başlandıTesislere girişte, misafirlerin ve çalışanların vücut ısısı ölçümü termal sensörlü ateş ölçerlerle yapıldı ve tüm veriler kayıt altına alındı(Yasemin Kalyoncuoğlu/Ankara)3- Depremden 24 saat sonra enkaz altından çıkarılan Yüsra ve annesi devletin yardımıyla hayata tutunduElazığ'da geçen yıl 24 Ocak'ta yaşanan depremde enkaz altından 24 saat sonra yaralı halde çıkarılan 3,5 yaşındaki Yüsra ile 28,5 saat sonra kurtarılan annesi Ayşe Yıldız, devletin kendilerine sağladığı sıcak yuvada yaşamlarını sürdürüyorDepremde eşini ve oğlunu kaybeden, ayak ve bacaklarında ezilmeler nedeniyle kızı ile çok sayıda ameliyat geçiren Ayşe Yıldız, yaşadıkları acının izini hem yüreklerinde hem de bedenlerinde taşıyorAnne Yıldız:'Enkaz altında eşimle oğlum vefat etti. Kızım için acılarıma dayanıyor, sabrediyorum. Allah devletimizden razı olsun. Bu sıcak yuvamızda kızımla birbirimize tutunarak, yaşamaya çalışıyoruz'(İsmail Şen/Elazığ)Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.
Reklam
Kocaeli'de Kovid-19 Tedbirlerine Uymayan 239 Kişiye Para Cezası
KOCAELİ (AA) - Kocaeli'de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirlerine uymadıkları gerekçesiyle 239 kişiye para cezası kesildi. İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Kovid-19 salgınının yayılmasının önlenmesine yönelik çalışmalar kapsamında dün 1017 iş yeri denetlendi, 16 bin 370 kişi kontrol edildi.Denetimlerde, maske takmayan 119, yasaklanan yerlerde sigara içen 43, sokağa çıkma kısıtlamasını ihlal eden 71, karantina tedbirine uymayan 5 kişi ile izin verilen saatler dışında çalışan 1 iş yeri sahibine para cezası uygulandı.Ayrıca, çeşitli suçlardan aranan 120 şüpheli de denetimler sırasında yakalandı.Salgının önlenmesine yönelik trafik tedbirleri kapsamında yapılan denetimlerde ise 1375 araç kontrol edildi.
Manisa'da İzinsiz Kazı Sırasında Yaşanan Patlamada 1 Kişi Yaralandı
MANİSA (AA) - Manisa'nın Alaşehir ilçesinde izinsiz kazı yaparken el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu bir kişi ağır yaralandı. Alınan bilgiye göre, E.L.D. (53) ve kardeşi M.D. (51), Caberkamara mevkisi yakınlarında izinsiz kazı yaptı.Bu sırada kaya patlatmak için gübre ve şeker karışımıyla hazırladıkları el yapımı patlayıcının kontrolsüz şekilde patlamasıyla M.D. yaralandı.Ambulansla Alaşehir Devlet Hastanesine kaldırılan M.D, buradaki müdahalenin ardından Manisa Şehir Hastanesine sevk edildi. M.D'nin hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi.Olaydan yara almadan kurtulan E.L.D. gözaltına alındı.Öte yandan, izinsiz kazı yapılan bölgede bulunan patlamamış durumdaki el yapımı patlayıcıların bomba imha uzmanı ekiplerince kontrollü infilak ettirileceği öğrenildi.
Reklam
Açılması İçin Çağrıda Bulundular! Restoran ve Kafelerden 5'li Teklif
Geçen yıl mart ayında başlayan koronavirüs salgınının etkileri hala devam ediyor. Bir yandan alınan önlemlerle salgının etkileri azaltılmaya çalışılırken, diğer yandan aşılama işlemleriyle eski normale dönülmek için uğraşılıyor. Salgının başladığından bu yana yaklaşık 1 yıllık süreçte devlet de yaptığı ekonomik destek paketleriyle hem halka hem de işletmelere destek oluyor. Ancak virüsün yayılma hızını düşürmek amacıyla alınan kapanma tedbirleri özellikle restoran ve kafeleri bir hayli zor durumda bıraktı.
Latin Amerika Ülkelerinde Kovid-19 Salgınına Dair Gelişmeler
BOGOTA (AA) - Latin Amerika ülkelerinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakaları ve virüse bağlı can kayıpları artmaya devam ediyor.Salgın nedeniyle son 24 saatte Brezilya'da 1340, Meksika'da 1539, Arjantin'de 150, Kolombiya'da 390, Peru'da 113, Şili'de 21, Bolivya'da 42 ve Guatemala'da 30 kişi yaşamını yitirdi.Brezilya Sağlık Bakanlığının verilerine göre, son 24 saatte 1340 kişinin hayatını kaybetmesiyle ölenlerin sayısı 212 bin 831'e, 64 bin 385 yeni vakanın tespit edilmesiyle toplam vaka sayısı 8 milyon 638 bin 249'a yükseldi.Brezilya'nın ticaret merkezi Sao Paulo eyaleti, 1 milyon 658 bin 636 vaka ve 50 bin 652 ölümle 'ülkenin salgından en çok etkilenen bölgesi' olarak öne çıkıyor.ABD ve Hindistan'ın ardından dünyada en çok vakanın görüldüğü Brezilya'da iyileşenlerin sayısı 7 milyon 564 bin 622'ye ulaştı.MeksikaMeksika Sağlık Bakanlığının verilerine göre, son 24 saatte 1539 kişi hayatını kaybetti, 20 bin 548 vaka tespit edildi.Virüse bağlı can kaybı sayısı 144 bin 371'e, toplam vaka sayısı 1 milyon 688 bin 944'e ve iyileşenlerin sayısı 1 milyon 264 bin 780'e çıktı.Nüfusu 126 milyonu aşan Meksika, Kovid-19 verilerinin derlendiği 'Worldometers' internet sitesine göre, 'dünyada en çok vakanın görüldüğü 13. ülke' konumunda bulunuyor.ArjantinArjantin Sağlık Bakanlığının verilerine göre, son 24 saatte 150 kişinin hayatını kaybetmesiyle Kovid-19'a bağlı toplam ölü sayısı 46 bin 216'ya, 12 bin 112 kişide virüs tespit edilmesiyle toplam vaka sayısı 1 milyon 831 bin 681'e çıktı.Yaklaşık 45 milyon nüfuslu Arjantin'de iyileşenlerin sayısı 1 milyon 613 bin 773 olarak açıklandı.Arjantin, 'dünyada en fazla vaka görülen 12. ülke' konumunda bulunuyor.KolombiyaKolombiya Sağlık Bakanlığının açıkladığı verilere göre, son 24 saatte 390 kişi hayatını kaybetti ve ölenlerin sayısı 49 bin 792'ye çıktı.Son 24 saatte 17 bin 908 vakanın tespit edildiği ülkede toplam vaka sayısı 1 milyon 956 bin 979'a, iyileşenlerin sayısı 1 milyon 786 bin 170'e ulaştı.Nüfusu 50 milyona yaklaşan Kolombiya, 'dünyada en fazla vaka görülen 11. ülke' konumunda bulunuyor. PeruPeru Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, son 24 saatte 113 kişi yaşamını yitirdi ve 3 bin 406 yeni vaka görüldü.Vaka sayısı 1 milyon 78 bin 675'e, virüse bağlı can kaybı 39 bin 157'ye, iyileşenlerin sayısı 993 bin 509'a yükseldi.ŞiliŞili Sağlık Bakanlığının açıklamasına göre, son 24 saatte 21 kişinin yaşamını yitirmesiyle Kovid-19'a bağlı can kaybı 17 bin 594’e çıktı.Vaka sayısı 3 bin 589 artışla 680 bin 740'a, iyileşenlerin sayısı 639 bin 91'e ulaştı.BolivyaBolivya Sağlık Bakanlığının verilerine göre, son 24 saatte 42 kişi hayatını kaybetti ve 2 bin 655 yeni vaka görüldü.Ülkede vaka sayısı 193 bin 745'e, virüse bağlı can kaybı 9 bin 764'e, sağlığına kavuşanların sayısı 146 bin 578'e çıktı.GuatemalaGuatemala basınındaki haberlere göre, son 24 saatte Kovid-19 nedeniyle ölenlerin sayısı 30 artarak 5 bin 343'e, vaka sayısı da 1047 artışla 151 bin 324'e yükseldi.Ülkede şimdiye kadar virüs tespit edilen 136 bin 244 kişi iyileşti.
Reklam