onedio
İmam Hatip Ortaokulu'nda Atatürk Büstündeki Andımız'ı Kaldırdılar
Yozgat'ın Boğazlıyan ilçesindeki Şehit Lokman Dargın İmam Hatip Ortaokulu'ndaki Atatürk büstünde yer alan Andımız kaldırılarak yerine Mustafa Kemal Atatürk'ün “Hayatta en hakiki mürşit  ilimdir, fendir…” sözleri konuldu. CHP Boğazlıyan İlçe Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Andımız'da yazılan hangi ibare kimleri rahatsız etmektedir öğrenmek istiyoruz” denildi.
Oy Pusulasına Soğan, Patates ve Salatalık Koyarak Halkın Geçim Sıkıntısıyla Alay Eden Gurbetçi
etiket
Yurt dışında ikamet eden vatandaşların seçimlerde oy kullanıyor olması yıllardır tartışılan bir konu. Bir taraf kendileri yaşamadıkları ülkenin kaderini dışarıdan etkilemenin yanlış olduğunu savunuyor karşı taraf da bunun ne olursa olsun vatandaşa verilen bir hak olduğunu... Yurt dışında oy verme işlemlerinin başlaması bu tartışmaları daha da alevlendirdi. Erdoğan'a oy veren Almanya Münih'ten bir gurbetçinin oy pusulasını paylaşması büyük tepki çekti.
Reklam
Reklam
Yıllar Önce Ev Alabilen Emekli Şimdi Kira Ödeyemiyor: Emekli İkramiyesiyle Alınan Evi Paylaştı Yorumlar Üzdü
Yaşı yetenler bilir, insanlar ev almanın hayalini kurarken, emekli olmayı beklerlerdi. Emekli ikramiyesiyle, eski dönemlerde çalışanlarda ve işverenlerde aidiyetinin de farklı olması nedeniyle neredeyse işe başladığınız yerden emekli olduğunuzdan, ev alınacak bir birikime erişilirdi. Şimdilerde özel sektörde özellikle bu zorlaşsa da, belki de özellikle son 10 yılda maaş artışlarının asgari ücretin çok gerisinde kalması nedeniyle maaşa zam yapmanın yolu iş değiştirmek olduğundan, memurlar için halen emekli ikramiyesi gerçeği var. Ancak ev alma kısmı hayal oldu.
Reklam
Reklam
10 Yılda Bir Beyaz Yakalının Ev Alma İmkanlarının Nasıl Değiştiğini Görünce Hesap Yapmayı Bırakacaksınız
Konut fiyatlarındaki artışı konuşmadığımız gün yok. Ya paramız var yatırımlık ev bakıyoruz, ya yine paramız var depreme dayanıklı eve geçmek istiyoruz, ya paramız yok kiramız artıyor, ev sahibi olsak kiracıyla sorunumuz oluyor, kiracımız yoksa evimizin değerine bakıyoruz, kiracı olsak ev alma hayallerimizin gözümüzün önünde nasıl eridiğini izliyoruz. Sonuçta herkesin bir evle işi var! Barınma temel ihtiyacından yola çıkarak yatırım alanına geçen ev fiyatlarındaki artışın 10 yılda nasıl değiştiğini gözler önüne seren bir paylaşım bizi yine hesap kitaba itti.
Reklam
Kredi Taksitlerini Ödediği Evi Kayınvalidesine Kaptırdı!
İzmir'de kendi adına kredi çıkmaması nedeniyle kayınvalidesi üzerine, kredi çekerek ev alan kadın büyük kayıp yaşadı. Kayınvalidesi üzerine çektiği kredinin taksitlerini tek başına ödeyen kadın, evin mülkiyetini ödemeleri ispatlayamadığı için kaptırdı. 
Reklam