Görüş Bildir
Haberler
Kendi Hayvan Krallığınızı Kurun: En İyi Hayvan Bakımı Oyunları

Kendi Hayvan Krallığınızı Kurun: En İyi Hayvan Bakımı Oyunları

Simülasyon oyunları oyuncuların en çok sevdiği türlerden birisi. Elbette bu tür kendi içinde çok sayıda alt tür barındırıyor. Bunlardan birisi de hayvan bakımı ve yönetimi. Minik dostlarınızın ihtiyaçlarını giderdiğiniz, onları besleyip büyüttüğünüz ve tedavi ettiğiniz bu oyunlarda ayrıca onlara özel habitatlar da inşa ediyor, rahat bir şekilde yaşadıklarından emin olmaya çalışıyorsunuz. Bu listemizde en iyi hayvan bakımı simülasyonlarına değineceğiz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Wobbledogs

1. Wobbledogs

Wobbledogs listedeki en eğlenceli ve renkli oyunlardan birisi. Simülasyon olmaya çalışmayan ve gerçekçilikten uzak bu yapımda, evrim geçirerek değişebilen köpeklere bakıyor ve onları büyütüyoruz. Baktığınız köpeklerle etkileşime girmenize ve onlarla oynamanıza olanak veren Wobbledogs köpek seven insanların kesinlikle bakması gereken bir yapım.

2. Planet Zoo

2. Planet Zoo

Planet Zoo sadece hayvan bakımıyla değil hayvanlar için habitat inşa etme ve yaşanabilecek alan tasarlama yönüyle de ön plana çıkan bir yapım. Başlarda karışık gelebilecek olsa da biraz zaman geçirdikten sonra Planet Zoo'dan bir hayli keyif alacak, kendinizi hayvanlarınız için oradan oraya koşuştururken bulacaksınız.

3. Jurassic World Evolution 2

3. Jurassic World Evolution 2

Jurassic World Evolution 2 geliştirici koltuğunda Planet Zoo'yu da yapmış olan Frontier Developments oturuyor. Fakat Planet Zoo'dakinin aksine Jurassic World Evolution 2'de ufak hayvanlarla değil, büyük dinazorlarla uğraşıyoruz. Eğer dinozorlara karşı ilgili ve meraklı birisiyseniz, bu yapıma kesinlikle göz atmalısınız.

4. Zoo Tycoon

4. Zoo Tycoon

2018 çıkışlı Zoo Tycoon'da 200'den fazla hayvanı beslemeye ve onlarla ilgilenmeye çalışıyoruz. Hayvanat bahçesini dilediğiniz şekilde değiştirip inşa edebildiğiniz Zoo Tycoon'da ziyaretçilerinize en iyi deneyimi vermek için uğraşacaksınız. Dilerseniz oyunu arkadaşlarınızla beraber 4 kişiye kadar co-op olarak da oynamanız mümkün.

5. Slime Rancher

5. Slime Rancher

Slime Rancher ilk bakışta hayvanlarla alakalı bir oyun değilmiş gibi dursa da aslında durum böyle değil. Slime Rancher'da hayvanlar yerine slime'lar ile uğraşıyoruz. Onların bakımı, barınması ve karınlarının doyması gibi sorumlulukları yerine getiriyor, bir hayvan bakımı oyunundaki gibi onlarla ilgileniyoruz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Animal Shelter

6. Animal Shelter

Bir hayvan barınağını yönettiğiniz Animal Shelter'da oradan oraya koşturup hayvanlarla ilgileniyorsunuz. Oldukça gerçekçi bir yapısı olan Animal Shelter, simülasyon türünde bir oyun. Barınaktaki hayvanlarla ilgilenip onları besleyecek, bakımlarını yapacak ve sağlıklı olduklarından emin olmaya çalışacaksınız.

7. The Sims 4 Cats & Dogs

7. The Sims 4 Cats & Dogs

Sims 4 özünde bir yaşam simülasyonu olsa da çeşitli modlarla oyunu istediğiniz yöne çekmek mümkün. Eğer bir hayvan aşığıysanız ve Sims 4'te hayvanlarla ilgilenmek istiyorsanız Cats & Dogs modu tam size göre. Bu mod sayesinde kendinize bir hayvan edinebilir ve hayvan sahibi olmanın tüm zevklerini tadabilirsiniz.

8. Harvest Moon: One World

8. Harvest Moon: One World

Harvest Moon: One World içinde sadece hayvan bakımı değil tarım da barındıran bir çiftçilik oyunu. Sadece patatesin yetiştiği bir dünyada diğer meyve ve sebzeleri tekrardan yetiştirmeye çalıştırdığımız Harvest Moon: One World, özellikle sakin atmosferi ve rahatlatıcı oynanışıyla ön plana çıkıyor.

9. Stardew Valley

9. Stardew Valley

Stardew Valley listedeki en geniş ve kapsamlı oyunlardan birisi. Oyunda sadece hayvanlara bakmakla kalmıyor kendi çiftliğimizi kurarak tarım yapıyor, madenlere iniyor, balıkçılıkla uğraşıyor, üretim yapıyor ve daha birçok şeyle meşgul oluyoruz. Eğer hayvan ve çiftlik oyunlarından hoşlanıyorsanız Stardew Valley oynayabileceğiniz en iyi yapımlardan birisi.

İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
3
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
ömer

Merhaba ben ömer ✋🏻ben bir tycoon oyunları bağımlısıyım…. 😌