Görüş Bildir
Haberler
Ziya Selçuk: 'Ücretli Öğretmenlerin Maaşları Uzaktan Eğitim Sürecinde Ödenecek'

Ziya Selçuk: 'Ücretli Öğretmenlerin Maaşları Uzaktan Eğitim Sürecinde Ödenecek'

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, ücretli öğretmenlere ödemelerin uzaktan eğitimin başladığı günden itibaren yapılacağını bildirdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Selçuk, TRT Haber canlı yayınında eğitim gündemine ilişkin soruları yanıtladı, açıklamalarda bulundu.

Ücretli öğretmenlerin maaş ödemelerine yönelik soru üzerine Selçuk, bu konuda Maliye Bakanlığıyla ortak çalışma yapıldığını hatırlattı. 

Teknik çalışmaların sonuna gelindiğini bildiren Selçuk, 'Ücretli öğretmenler uzaktan eğitim yoluyla yaptığımız çalışmalara katkılarını sürdürerek ücretlerini almaya devam edecek. Bu, bugünden itibaren olmayıp uzaktan eğitim başladığı günden itibaren geçerli. Bu karar bugün alındı ama geçmişe yönelik olarak ücretleri kesilmeyecek.' dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'a, ücretli öğretmenlere verdikleri destekten dolayı teşekkür eden Selçuk, ücretli öğretmenlerden öğrencilerini takip etmelerini, iletişime geçmelerini, ödevlerini kontrol etmelerini istedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak da açıkladı

Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak da açıkladı

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak da konuyla ilgili Twitter paylaşımında 'Ekonomik İstikrar Kalkanı ile Covid-19 salgınında etkilenen meslek gruplarımızın taleplerini yerine getirmeye devam ediyoruz.Ücretli öğretmenlerimizin ve usta öğreticilerimizin ek ders ücreti ödemelerini de bu süreç boyunca yapmaya devam edeceğiz' dedi.

Ne olmuştu?

Koronavirüs salgını nedeniyle uzaktan eğitime geçilmesi binlerce ücretli öğretmeni mağdur etmişti. Kadrolu öğretmenlere göre oldukça düşük ücretlere çalıştırılan ücretli öğretmenler, bir de okullarda eğitime ara verilmesiyle gelirlerini tümden kaybetmişti. Öğretmenler mağduriyetlerinin giderilmesi için sosyal medya üzerinden seslerini duyurmaya çalışıyordu.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
80
18
7
6
4
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
ufukdiyoki

Uzaktan eğitim ile öğrencilere nasıl ulaşacağız kara kara düşünüyorum. Köyde 100 öğrenciden bilgisayarı olan 8 tane var. Bunlardan da sadece bir tanesinin in... Devamını Gör

Birth of Venus

haftalık maksimum sayıda derse giren ücretli öğretmen bile asgari ücretin altında alıyor zaten, şimdi haftada 5 saat görevlendirilenle 15 saat görevlendirile... Devamını Gör

Sefa Döner

Bildiğim kadarıyla ücretli öğretmenler her zaman aldığı ücreti almaya devam edecek. Herhangi bir değişim olmayacak diye biliyorum.

Pent

Allah razı olsun