Görüş Bildir
Haberler
Zengin Fakir Ayrımı Yapan Karaktersiz 9 Hastalık

Zengin Fakir Ayrımı Yapan Karaktersiz 9 Hastalık

ali ekber
30.09.2014 - 10:58 Son Güncelleme: 30.09.2014 - 12:38

Tamam, biliyoruz. Hayat hiç de adil değil. Güzel olmak için hiçbir şey yapmamış bir insanın güzelliğini kullanarak para içinde yüzdüğü, şans eseri Amerika`da doğan çocuğun Somali`de doğan çocuktan hayata 10-0 önde başladığı, top oynayan adama milyonlar verilirken insan yetiştiren eğitmenlere üç kuruş verildiği bir dünyadan adalet zaten beklemiyoruz ama dostlar, en azından, yani en en azından hastalıklardan adil olmalarını beklemek hepimizin en doğal hakkı.

Bu hastalıklar, zengin fakir ayıran, yetim hakkı yiyen adi ve şerefsiz hastalıklardır. Bütün hastalıkları suçlamıyorum, aralarında işini gayet temiz yapan, ayrım yapmayan delikanlıları da mevcuttur. Ama bu listedekilerin alayı namussuz.

Onedio bir tıp sitesi değildir, insanların buraya tıbbi konularda akıl danışmak, fikir almak için geldiklerini düşünmüyoruz. Hastalık gibi ciddi konularla dalga geçmek gibi bir niyetimiz asla olamaz ama olaya bir parça eğlence katmak ve bu siteyi okuyan olgun insanlardan da bu esprileri süzebilecek aklıselimi beklemek hakkımız diye düşünüyoruz. Lütfen galerilerimizi okurken bunu göz önünde bulundurmayı ihmal etmeyin. Her galerinin başına 'bunları evde uygulamayın' da yazabilirdik ama sırıtır diye yapmıyoruz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Seks Bağımlılığı

1. Seks Bağımlılığı

Malum ünlü ve zengin Michael Douglas`ın çok çektiği vahim bir hastalık. Yani zenginsen, sen eşini sevgilini kütür kütür aldatabilirsin ve yakalanınca da üzerine `ama ben hastayim, seks bağımlısıyım. kurtarın beni bu illetten.` diyerek bu işten sıyırabilirsin.

Hatta yeteri kadar zenginseniz sıyırmakla kalmayıp, sempati bile toplayabilirsiniz. Ha tabi aynı şeyi fakir olarak sen ben yaparsak, seks bağımlılığı hastalığı kurbanı olarak değil, şerefsiz, adi, o. çocuğu, karaktersiz olarak anılıyoruz.

Şimdi sen fakir okuyucu, eşini aldattığını ve yakalandığını bir düşün. `Hayatım hastayim ondan yaptım ben` dediğini de bir hayal et üzerine, napiyorlar bak seni bir düşün yeğen. Bir düşün.

Ben söyleyeyim hadi ilk cümleyi. `S.kerim senin hastalığını adi herif.`

2. Tükenmişlik Sendromu

2. Tükenmişlik Sendromu

Meryem Uzerli adlı oyuncunun biz fakirlere tanıştırdığı, fakirlerin doğuştan bağışıklığı olan yeni çağın vebası.

Belirtileri arasında, ayda yüzbinlerce lira kazanılan işten, yeterli stoğu da yaptıktan sonra `ehhh bırakıyom ben bu işi ya diyerek ayrılmak`, soranlara `tükendim abi tükendim` demek, gözlerden aralıklı olarak yaş akıtmak sayılabilir.

Ay sonunu zor getiren, günde en az 12 saat çalışan ve hiç tatil yapamayan fakir vatandaşlarda ise henüz hiç rastlanmamıştır. Araştırmalara göre fakirlerde görülmemesinin en önemli sebebi, işe gidilmeyen 3. günden sonra aç ve açıkta kalınacağının bilincinde olunmasıdır.

3. Kleptomani

3. Kleptomani

Bir başka zengin hastalığı da malum kleptomani. Adamın tonla parası var ama gidiyor, utanmadan üç kuruşluk şeyleri çalıyor ama onun adı kleptomani mağduru oluyor. Sen ben yapınca bildiğin hırsız oluyoruz, üzerine de tertemiz dayak yiyoruz.

4. Hiperaktivite

4. Hiperaktivite

Zengin çocuklarında sık görülen vahim bir hastalık. Her ortamda sağı solu dağıtan, atlayıp zıplayan, bağırıp çağıran. kırıp döken bu zengin çocuklarının talihsiz hiperaktivite kurbanları olduklarını hepimiz biliyoruz.

Aynısını fakirin çocuğu yaptığındaysa bu çocuk yaramaz, itin teki oluyor. Tedavi için zengin çocuk psikoloğa giderken, fakir çocuk dayağını yiyip oturuyor.

İlginçtir fakir çocukları tedaviye olumlu cevap verirken, zengin çocuklarında herhangi bir gelişme de görülemiyor.

5. Gut Hastalığı

5. Gut Hastalığı

Abartıp literatüre bile zengin hastalığı olarak geçmiş bir hastalık. Urik asit birikmesi falan ben anlamam, aşırı protein tüketiminden oluyormuş.

Ya da şöyle diyelim daha açıklayıcı olsun, etin kilosunun kaç para olduğunu bilmeyenlerin hastalığıdır. Fakirde, yanlışlıkla ürik asit içmediği sürece görülmez

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Obezite

6. Obezite

Bu hastalık da genelde fakirlere pek uğramaz. Olur da aşırı beslenmekten değil de sağlıksız beslenmekten ya da hormon bozukluğundan fakirde görülürse onun adı obezite olmaz. Genelde halk arasında hayvanlık, şişmanlık, öküzlük olarak bilinir.

Zengin tedavi için, diyetisyen peşinde Bebek sahilinde koştururken, fakire genelde eş dost tarafından `az ye hayvan, ayı gibi yersen böyle olursun. beni de ye bari.` reçetesi yazılır.

7. Hemoroid

7. Hemoroid

Aslında zengin fakir ayırmamasına rağmen, bu güzide hastalığın ayıbı isim değiştirmesidir. Zenginsen hemoroid oluyorsun, fakirsen basur. Zenginin makatında görülüyor ama fakirin g.tunde çıkıyor nedense.  Aslında aynı bok ikisi de ama zengininki bir havalı duruyor.

Not: Görseldekini donut sanıyorsan, obez olabilirsin. Fakirsen zaten sen gelme lan ayı.

8. Depresyon

8. Depresyon

Depresyona da fakir giremiyor arkadaş. Fakir karnını doyurma derdinden, çalışmaktan depresyona girecek zaman bulamıyor. En fazla tribe giriyor, o da zaten eş dost tarafından `s.ktirtme tribini şimdi` telkinleriyle çözülüyor.

Buradaki görsel çok anlamlı mesela. O köşedeki kadın zenginse depresyondan, fakirse `cepteki bütün parayı kiraya, emlakçıya verdik, eve eşya alamadık` diye ağlıyordur.

9. Borderline ıvır zıvır, Panik Atak ve Türevleri

9. Borderline ıvır zıvır, Panik Atak ve Türevleri

Zengin: Bana borderline kişilik bozukluğu teşhisi kondu. Panik atağım da var.

Fakir: Deliyim desene lan. Keçileri kaçırdım desene. Kafayı üşüttüm desene. Tahtam eksik desene. De ulan.

10. Herkese eşit yaklaşan, delikanlı hastalık bonusu: Karaciğer Kanseri

10. Herkese eşit yaklaşan, delikanlı hastalık bonusu: Karaciğer Kanseri

Zenginin kralını götürdü bu hastalık. Hoş biraz zaman aldı ama sonuçta ayırmadı da.

Herkese sağlıklı günler.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
66
40
25
8
7
5
4