Görüş Bildir
Haberler
Zamlar Peş Peşe: Tren Bileti ve Posta Ücretleri Yüzde 20 Arttı

etiket Zamlar Peş Peşe: Tren Bileti ve Posta Ücretleri Yüzde 20 Arttı

Köprü ve otoyolların ardından tren bileti ve posta ücretlerine de zam yapıldı. Her ikisinde de fiyatlar yüzde 20 arttı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Dün Boğaz köprüleri ve otoyol geçiş ücretlerine yüzde 20 zam yapılmıştı. Kara Yolları Genel Müdürlüğü'nün zam kararı 7 Ekim 2019 tarihinden itibaren geçerli.

Yüksek hızlı trende Ankara- Pendik hattı 85,50 TL oldu

Yüksek hızlı trende Ankara- Pendik hattı 85,50 TL oldu

Türkiye güne bir başka zam haberiyle uyandı.Habertürk'ten Olcay Aydilek'in aktardığı bilgiye göre,TCDD Taşımacılık da yüksek hızlı ve “konvansiyonel” olarak adlandırılan geleneksel tren bilet fiyatlarını, yüzde 20 artırdı. Buna göre Ankara-İstanbul (Pendik’e kadar) hızlı tren bilet fiyatı (normal) 71 TL’den 85.50 TL’ye çıktı. Ankara-İstanbul (Halkalı ya da Bakırköy) de 96 TL’ye yükseldi. Ankara-Eskişehir ve Ankara-Konya hızlı tren bilet fiyatları da 31 TL’den 37.50 TL’ye yükseldi. İndirimli bilet (yüzde 15) fiyatı Ankara-Eskişehir 26.50 TL’den 32 TL’ye çıktı. Zamlı fiyatlar, bugünden geçerli olarak uygulamaya girdi.

Haberleşme gönderileri temel ücreti 2,4 TL oldu

Haberleşme gönderileri temel ücreti 2,4 TL oldu
İçeriğin Devamı Aşağıda

PTT de gönderi ücretlerine yüzde 20 zam yaptı. Normal ve diğer gönderi bedelleri, bugünden itibaren yüzde 20 arttı. Bu yıl 20 grama kadar haberleşme gönderileri için temel ücret, KDV dahil 2,4 lira olarak uygulanacak. Temel ücret geçen yıl KDV dahil 2 lira olarak uygulanıyordu. Söz konusu karar, bugünden itibaren geçerli olacak.

Haberleşme gönderisi, Posta Hizmetleri Kanunu'na göre, kitap, katalog, gazete ve süreli yayınlar hariç, herhangi bir fiziksel araç üzerine yazılan veya elektronik ileti şeklinde hazırlanan, gönderici tarafından gönderi üzerinde belirtilen adrese sevk ve teslim edilmesi gereken telgraf da dahil her türlü gönderiyi kapsıyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
301
141
34
24
21
12
10
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Domalt Trump

Başkanlık sistemine geçtiğimizden beri ışık hızında uçuyoruz valla. Bakalım ayaklarımız ne zaman yere basacak?

Domalt Trump

Gülmekten gözünden yaş gelen emojiye bastım istemsiz.

agend2

Millet diger baslikta hebele hebele Uygar turkleri ama Cince diye tartissin dursun, biz biletini bile Cinli makinenin bastigi trene %20 zamli binelim... Bos ... Devamını Gör

sersemsafak

Arkadaş her konuyu Milliyetçiliğe bağlayıp durmayın. Sanki orda konu tartışırken zammıda Milliyetçiler yaptı. Hiçbir şey kimsenin tekelinde değil. Sende hebe... Devamını Gör

galadrielll

al donumuza kadar al da rahatla artık bi aq