Görüş Bildir
Haberler
Z Kuşağı da Oynasın: Yeni Nesil Oyun Teknolojileriyle Tekrar Yapılması Gereken 11 Oyun

Z Kuşağı da Oynasın: Yeni Nesil Oyun Teknolojileriyle Tekrar Yapılması Gereken 11 Oyun

Remake ve remastered furyası devam ederken geliştiriciler köklü oyunları en baştan tasarlıyor ya da grafik güncellemeleriyle günümüze taşıyor. Birçok yapım yıllar sonra yeni nesil oyun teknolojileriyle tekrar geliştirilirken bize de sabredip beklemek düşüyor. 

Peki kesinlikle tekrar yapılması gereken köklü yapımlar nelerdir? İşte stüdyoların kolları sıvayıp en baştan yapması gereken 11 oyun...

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Red Dead Revolver

1. Red Dead Revolver

Red Dead serisinin ilk halkası Red Dead Revolver 2004 yılında çıkış yaptı. Yıllar sonra Red Harlow olarak vahşi batıya geri dönmek kulağa çok hoş geliyor.

2. Legend of Dragoon

2. Legend of Dragoon

1999 yılında çıkış yapan Legend of Dragoon ise döneminin en başarılı RPG oyunlarından biri olmayı başarmıştı. Birçok yüksek lisanslı oyunun adını dahi duymamış olsa da Legend of Dragoon orijinale sadık bir remake projesiyle başarılı bir çıkış yapabilir.

3. Silent Hill

3. Silent Hill

Psikolojik korku türünün en önemli örneklerinden biri olan Silent Hill eğer yeniden yapılırsa oyun dünyasında kartlar yeniden dağıtılır, bizden söylemesi.

4. Deus Ex

4. Deus Ex

2000 yılında çıkış yapan Deus Ex ise başarılı bir RPG olmanın yanı sıra bilimkurgu ve siberpunk ögelerini bünyesinde harmanladı ve oyun dünyasının klasiklerinden biri oldu. Yirmi yıl sonra Deus Ex'i yeni nesil oyun standartlarında deneyim etmek kulağa çok hoş geliyor.

5. GoldenEye 007

5. GoldenEye 007

Başarılı James Bond oyunu çıkış yaptığı dönemde FPS ve gizlilik türünün en etkileyici örneklerinden biri olmuş, geçtiğimiz yıl oyuna dair bazı dosyalar internette sızmıştı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Xenogears

6. Xenogears

Yine birçoğumuzun adını dahi duymadığı bir başka yapım olan Xenogears, 1998 yılında çıkış yapmış ve PlayStation oyuncularının aklını başından almıştı. Kesinlikle bir remake projesi hak eden yapım Square tarafından geliştirilmişti.

7. The Elder Scrolls III: Morrowind

7. The Elder Scrolls III: Morrowind

The Elder Scrolls serisinin üçüncü halkası oyuncuları Morrowind'e götürmüş ve RPG türünün doruklarına çıkmasına fırsat tanımıştı. Morrowind'i daha sonra Elder Scrolls Online vesilesiyle görsek de Bethesda'nın oyunu tekrar yapmasını gönülden isterdik.

Tabii önce The Elder Scrolls VI'nın çıkış yapması gerekiyor.

8. Vampire: The Masquerade - Bloodlines

8. Vampire: The Masquerade - Bloodlines

Oyun dünyasının en etkileyici RPG oyunlarından olan Vampire: The Masquerade - Bloodlines ise World of Darkness evreninin başarılı serisini video oyun formatında yenilemişti.

9. Parasite Eve

9. Parasite Eve

1998 tarihli aksiyon korku türündeki Parasite Eve aynı isimli romanın devamı olarak piyasaya sürülmüştü. Yıllar sonra Parasite Eve'in yeni oyuncular tarafından kesinlikle deneyim edilmesi gerekiyor. Oyunun dev potansiyeli geliştiriciler için müthiş bir gelir kapısı açacak ve yeni bir oyun serisinin fitilini ateşleyecektir.

10. Max Payne

10. Max Payne

Kaybedecek hiçbir şeyi olmayan bir adama hayat verdiğimiz oyunda aksiyonu iliklerimize kadar hissediyor, kurşun yağmurları altında nefes kesen sahnelere şahit oluyorduk. Bu hissiyatı daha stabil oynanış mekanikleri ve göz alıcı grafiklerle tekrar yaşamayı isterdik.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Bully

11. Bully

Rockstar Games'in bir remake sürümünü hak eden ne de çok oyunu varmış diyerek hayret ediyoruz. Tüm otoritelere karşı çıkan anarşist bir gence hayat verdiğimiz Bully kesinlikle bir remake sürümü hak ediyor. Duy bizi Rockstar, GTA: Trilogy - Definitive Edition'da yapılanları değil, en baştan tasarlanan bir Bully istiyoruz.

İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
16
10
5
2
2
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Uğur Balaban

Bende Turok 1 ve 2 ile Odi-um remake olarak görmek isterim. Biri FPS diğeri strateji oyunudur. Bence iyi oyunlardı.

Efe Akan

Gun oyunu eğer devam ettirilebilseydi bence Red Dead serisinin hükmü bile geçmezdi.