Görüş Bildir
Haberler
"Masa Üç, Bir Saat Daha Ağabey!": İnternet Kafelerde Harçlıklarını Bitiren Her Gencin Hatırlayacağı 13 Oyun

"Masa Üç, Bir Saat Daha Ağabey!": İnternet Kafelerde Harçlıklarını Bitiren Her Gencin Hatırlayacağı 13 Oyun

İnternet kafeler bu topraklardaki oyuncuların piştiği yer olmuş, en güzel anılar oyunların bağıra çağıra oynandığı bu mekanlarda edinilmişti. Oyun dünyasının kalbi internet kafelerde atıyor, harçlıklarından ayıran gençler burada saatlerce oyun oynuyor; birbirlerini izliyor ve iddialara girişiyordu.

Büyürken hepimizin bir noktada oynadığı internet kafe oyunları bu listemizde sıralandı. Başlasın nostaljik yolculuğumuz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Midtown Madness

1. Midtown Madness

1999 yılında çıkış yapan Midtown Madness ise çıkış yaptığı yıl oyun dünyasına bomba gibi düşmüş ve üç boyutlu bir şehir modelinde araba sürme fikri oyuncuların aklını başından almıştı. Midtown Madness bu yönüyle birçok internet kafenin efsanesi haline gelmişti.

2. PES 2016

2. PES 2016

Çıkış yaptığı dönemin en iyi spor oyunları arasında yer alan PES 2016 birçok kafenin yıldızı olmuş, gençler saatler süren PES 2016 turnuvaları düzenlemişti.

3. Knight Online

3. Knight Online

Ülkemizde popülerliğini hala yitirmeyen zamansız bir oyun olan Knight Online ise Türkiye'deki oyuncuların gönlünde özel bir yere sahiptir. Hala severek oynanan MMORPG Türkiye'de en sevilen çevrimiçi oyunlar arasında belki de en başta geliyor.

4. Prince of Persia

4. Prince of Persia

Oyun dünyasının en köklü oyun serilerinden biri olan Prince of Persia ise internet kafelerde de büyük beğeni toplamış ve şüphesiz her gencin bir dönem oynadığı yapımlardan biri olmuştu.

5. Crysis

5. Crysis

2007 yılında çıkış yapan Crysis ise Türkçe dublaj gibi eşsiz bir özelliğe sahipti. Aynı zamanda görsel bir şölen sunan yapım, açık uçlu oynanış mekanikleri ve başarılı FPS elementleriyle internet kafelerde saatlerini harcayan her gencin kesinlikle deneyim ettiği bir oyun oldu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Need for Speed

6. Need for Speed

Efsanevi araba yarışı serisi Need for Speed, Carbon, Shift ve özellikle Most Wanted ile hiçbir gencin ağzından düşmeyen bir klasik haline gelmişti. Şehirlerde tozu dumana kattığımız yarış oyunları geçtiğimiz yılların en popüler yapımları olmuştu.

7. Call of Duty 2

7. Call of Duty 2

Call of Duty serisinin ikinci halkası hem küresel bağlamda hem de ülkemiz oyuncularının nezdinde serinin favorisi olmuştu. Çıkış yaptığı yılın birçok anlamda ötesinde olan oyun İkinci Dünya Savaşı atmosferini oldukça etkileyici bir şekilde hissettirmişti.

8. The Lord of the Rings: The Battle for Middle-earth 2

8. The Lord of the Rings: The Battle for Middle-earth 2

'Hadi bir yüzük atalım ya' diyerek internet kafedeki diğer oyuncuları savaşmaya davet eder, BFME 2 ile Yüzük Savaşı'nın heyecanını doruklarda yaşardık. Orta Dünya ırklarını yönetmemize fırsat sunan eş zamanlı strateji oyunu istisnasız her internet kafede oynanan müthiş bir yapımdı.

9. Medal of Honor

9. Medal of Honor

Medal of Honor çizgsini hiç bozmayan bir FPS serisi olmuş ve türün severlerinden geçer not almayı başarmıştı.

10. Battlefield 1942

10. Battlefield 1942

Battlefield'in en eski çok oyunculu deneyimlerinden biri olan Battlefield 1942 ile seri bizi İkinci Dünya Savaşı'na götürüyor, internet kafelerde oynayanlara bakıp 'vay be' dedirtiyordu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Metin2

11. Metin2

Bir dönem Türkiye'de oyun oynamak deyince akla gelen yegane yapım Metin2 olmuş, milyonlarca genç saatlerini ve harçlıklarını bu MMORPG'ye yatırmıştı. Hala severek oynanan oyun ülkemizde birçok kez gündeme gelmiş ve birbirinden ilginç tartışmalara da sebep olmuştu.

12. Left 4 Dead

12. Left 4 Dead

İnternet kafede arkadaşlarınızla beraber oynadığınız bir diğer vazgeçilmez seri ise elbette Left 4 Dead olmuştu.

13. Silkroad Online

13. Silkroad Online

Ülkemizin en popüler MMORPG'lerinden bir diğeri de şüphesiz Silkroad Online olmuş, internet kafelerin düzenli ziyaretçileri onlarca saati Silkroad Online uğruna harcamıştı. Yeri geldiğinde harçlıklarından artıran oyuncular bu yapım için okulu asmış ve tüm demir paralarını Silkroad için ayırmıştı.

İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
12
11
3
3
3
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Burak Çelik

Age of Empires ? Half-Life ve Opposing Force ? Counter-Strike ? Red Alert ? Pes 2016 pek nostaljik sayılmaz .) Fifa 99 oynadık biz.

emre

age of nerede dayım

Berkay Küçük

Age of Empires için yemişimdir paraları :D