Görüş Bildir
Haberler
Yüzünüzde Güller Açacak! Yüz Bakımı Konusunda Herkesin Bilmesi Gereken 11 Mucizevi Taktik

Yüzünüzde Güller Açacak! Yüz Bakımı Konusunda Herkesin Bilmesi Gereken 11 Mucizevi Taktik

A. Ece
26.11.2018 - 11:45

Araştırmalara göre görüntüye önem göstermemek başarının önünde duran bir etkenmiş. Görünüşümüz tabii ki önemli, yüzümüz ise sağlığımız ve durumumuz ile ilgili birçok şeyi anlatabilir.

Güzelliği ölçemeyiz fakat kendimize özen göstererek özgüvenimizi biraz artırabiliriz!

Not: Lütfen hassas ve tahriş olmuş ciltlerde kullanırken dikkatli olun. Bu yöntemleri kullanmadan önce elinizde test edin.

Kaynak: https://brightside.me/inspiration-gir...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Bebek kremi kullanmayın!

1. Bebek kremi kullanmayın!

Muhtemelen onlarca kez, özellikle soğuk havalarda, bebek kremi kullanmanız önerilmiştir. Evet, teninizi yumuşatıyor. Fakat, sadece kısa bir süre için! Bunun nedeni bebek kreminin, bebeklerin deri hücreleri hemen yenilendiği ve doğal koruma üretecek zamanı olmadığı için, sadece çocuklar için yararlı olan lanolin içermesi. Fakat bu malzeme yetişkinler için zararlı.

2. Nemli cildinize krem sürün.

2. Nemli cildinize krem sürün.

Yüzünüzü yıkadıktan sonra havluyla kurulamayın. Nemli yüze krem sürmek nemlendirmeyi artırmanın en iyi yoludur ve cildinizin daha fazla besin emmesini sağlar.

3. Yüz temizleyici olarak kabartma tozu kullanın.

3. Yüz temizleyici olarak kabartma tozu kullanın.

Kabartma tozu günlük temizleyici ya da yüz kremi olarak da kullanabileceğiniz evrensel bir üründür. Fiziksel bir eksfoliant olan kabartma tozu cildinizin üst katmanını aşırı tahrişe neden olmadan kaldırır.

İşte kabartma tozuyla hazırlayabileceğiniz birkaç maske:

1. Kabartma tozu ile basit maske: Akneyi önlemek, kirleri ortadan kaldırmak ve yağ alımı için yarım sofra kaşığı kabartma tozunu elinize dökün ve 1 sofra kaşığı ılık su ekleyin, macun haline getirin. Cildinize uygulamadan önce yüzünüzü ılık su ile yıkayın. Şimdi macun haline getirdiğiniz karışımı parmak uçlarınızla yüzünüze uygulayabilirsiniz. Cildinizde 5 ila 10 dakika arası beklettikten sonra yüzünüzü yıkayın. Bu prosedürden sonra nemlendirici krem uygulamanız önerilir.

2. Bal ve kabartma tozu: Bu maskeyi kullanarak balın teninizi pürüzleştirme ve gözeneklerini temizleme etkisine de sahip oluyorsunuz. İhtiyacınız olan tek şey 1 çay kaşığı balı, yarım çay kaşığı kabartma tozuyla karıştırmak. Yüzünüzü yıkayıp kuruttuktan sonra yüzünüze ve boynunuza uygulayacağınız bu karışımın üzerine birkaç dakika masaj yapın. 10 dakika beklettiğiniz karışımı daha sonra ılık su ile yıkayın. 

Lütfen hassas ve tahriş olmuş ciltlerde kullanırken dikkatli olun. Bu yöntemleri kullanmadan önce elinizde test edin.

4. Göz kreminizi buzdolabına koyun.

4. Göz kreminizi buzdolabına koyun.

Şiş gözlerle uyandınız ve soğuk çay paketleri ya da taze salatalık hazırlayıp gözlerinize uygulayacak vaktiniz yok, çünkü işe gitmeniz gerek! Tek yapmanız gereken göz kreminizi buzdolabınızda saklamak ve soğuk hale getirmek. Bu, şişliğin giderilmesine ve aynı zamanda gözlerinizin beslenmesine yardımcı olacaktır.

5. Toniğinizin içine bir çay kaşığı üzüm çekirdeği yağı ekleyin.

5. Toniğinizin içine bir çay kaşığı üzüm çekirdeği yağı ekleyin.

Yaşlanma karşıtı serum etkisi gösteren üzüm çekirdeği yağı aynı zamanda cildin iyileşmesine ve yenilenmesine yardımcı olur. Çok hassas olan bu yağ cilt katmanlarını nemlendirerek ten rengini daha taze ve yumuşak bir hale getirir. Tek yapmanız gereken toniğinize bir çay kaşığı üzüm çekirdeği yağı eklemek ve yüzünüzü her gün bu karışımla yıkamak. Pahalı kremler almanızı engelleyecek bu yöntem, sivilce probleminizden kurtulmanıza bile yardımcı olabilir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Siyah noktalardan kurtulmak için streç film kullanın.

6. Siyah noktalardan kurtulmak için streç film kullanın.

Bu yöntemi duştan ya da yüzünüzü yıkadıktan en fazla 10 dakika sonra uygulayın. Siyah nokta bulunan bölgelere kalın bir katman halinde yüz kremi uygulayın.

Bu bölgeye bir parça streç film koyup üzerini folyo ile kaplayın. Daha sonra üzerine ılık bir havlu uygulayın. 10 dakikalık bir beklemenin ardından her şeyi çıkarın ve kremi yumuşak bir peçeteyle silin. Narince ovduğunuz cildinizin üzerine peçeteye sarılmış işaret parmaklarınızla bastırmaya başlayın.

Artık siyah noktaları temizleme işlemi daha hızlı ve kolay bir hal alacak.

İşlem tamamlandıktan sonra cildinize tonik uygulayın.

7. Yüzünüzü günde iki kere yıkayın.

7. Yüzünüzü günde iki kere yıkayın.

Yüzü sadece günün ardından, yatağa girmeden önce yıkamak sık sık yapılan bir hata. Yüzünüzü sabahları da yastığınızdan ya da saçınızdan kalan kirleri arındırmak için yıkamak çok önemlidir.

8. Highlighter yerine yağ kullanın.

8. Highlighter yerine yağ kullanın.

Parlak elmacık kemiklerine sahip olmak için her zaman highlighter kullanmaya gerek yok. Bu görüntüyü elde etmek için en sevdiğiniz yüz yağını da kullanabilirsiniz. Ayrıca bir yağ ya da serum kullanmak cildinizin daha nemli olmasına yardımcı olacağı için daha yararlı olabilir, cildinizin daha doğal görünmesini sağlar. 

Makyajınızı yaptıktan sonra yağdan birkaç damla elinize dökün. Bir karıştırma süngeri ile yağı elinizden alın ve normalde highlighter kullanacağınız bölgelere süngeri bastırmaya başlayın. Makyajınızı dağıtmamaya özen gösterin.

9. Kendi limon otu toniğinizi yapın.

9. Kendi limon otu toniğinizi yapın.

Asyalı insanlar genç kalmak konusunda gerçekten çok bilgililer ve uzun süre önce limon otunun sağlık ve güzelliğe harika yararları olduğunu öğrenmişler. Bu tonik cildi yumuşatıyor ve aynı zamanda cildiniz tahriş olmuşsa ya da egzamanız varsa da kullanılabiliyor.

Bu doğal toniği yapmak için taze limon otunu su yarı yarıya azalana kadar bir fincan suda kaynatın. Daha sonra duble yeşil çay hazırlayın ve iki sıvıyı benzer oranlarda karıştırın. 5 ila 6 damla esansiyel limon otu yağı damlatın.

10. Ezilmiş aspirini tutya taşı yağı ile karıştırın.

10. Ezilmiş aspirini tutya taşı yağı ile karıştırın.

Aspirinin iltihap azaltıcı etkisi dolayısıyla bu karışım lekeler ve sivilceler üzerinde çok etkili. Aspirin hapını ezin ve daha sonra bir damla tutya taşı yağı  ya da losyonu ile karıştırın. Lekelere uyguladığınız karışımı 15 dakika boyunca bekletin. Yavaşça durulayın.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Yorgun gözler için highlighter taktiği:

11. Yorgun gözler için highlighter taktiği:

Çok çalışıyorsanız ve yeterince uyumuyorsanız göz çevrenizdeki deri muhtemelen şiş ve kuru görünüyordur. Bu problemden hızlıca kurtulmak için bir damla highlighter, sıvı kapatıcı ve nemlendirici göz kremini karıştırın.

Göz çevrenizdeki bölgelere bastırarak uygulayın ve şiş olmayan göz görüntüsü yaratın. Kullandığınız highlighter miktarına dikkat edin!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
61
11
3
2
1
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın