Görüş Bildir
Haberler
Yüzün Işıltısı Dudaklar

Yüzün Işıltısı Dudaklar

Mahmut Saim
04.04.2014 - 07:59 Son Güncelleme: 04.04.2014 - 11:33

Yüzün Işıltısı Dudaklar

Tabiki kozmetiğin vermiş olduğu destek hayatımızda olması gerekmektedir. Kozmetik kremlerin vermiş olduğu nemlendirici fonksiyonu ve cilt yapısını destekleyici bir takım etkileri önümüze sunmaktadır. Ama kendi çabalarınız ile dudak şekillendirme veya dolgunlaştırma işlemleri; estetik işlemlerin yerini tutmamaktadır.

DUDAK ESTETİĞİNDE NELERE DİKKAT ETMELİYİZ?

Dudak estetiği dediğimiz zaman sadece dudak kalınlaştırma yöntemleri değil, aynı zamanda bazı hasta gruplarında da dudağın inceltilmesi işleminden söz edilmelidir. Dudak kalınlaştırmak için gelen hastalar bize benim dudağım bu ünlü sanatçınınki gibi olsun isteklerle gelmektedirler. Tabi bunun mümkün olmadığını anlatıyoruz.

Yüz güzelliğinin, bütünlüğünün ana unsuru gençliğin çekiciliğin simgesi dudaklar, sürekli güzellik ve estetik sektörünün en öncelikli konusu olmuştur. Bu amaçla kalıcı protezler, silikonlar ve dolgu uygulamaları, botoks uygulamaları, kalıcı makyaj işlemleri yaptırmaktayız.

Dudaklarda genellikle bazı insanların genetik yapılarından dolayı ince bir yapıya sahip olurken, bazen de ilerleyen yaşla birlikte ya da menopoza girme sonunda kişinin dudak yapısında incelmeler meydana gelebilir.

Dudak dolgunlaştırmada kullanılan yöntemler; botoksla üst dudak kırışıklıklarının açılması, dolgu enjeksiyonu, yağ enjeksiyonu, silikon yerleştirilmesi, iplikle dudak kalınlaştırma, kalıcı dolgu malzemeleri yer almaktadır.

Dudaklar yüzümüzün estetik görünüşünde önemli bir yere sahiptir. Dolgun, diri, kırmızı dudaklar asırlardır tercih edilir olmuş, bayanların çekiciliklerini önemli bir unsuru olmuşlardır. Estetik cerrahi; dolgun ve diri dudaklara sahip olamayan bayanlar için de çareler sunmaktadır. Estetik ameliyatlar ile görülen dudak kenarlarında ki aşağı sarkmalar düzeltilebilmektedir.

Dudak kenarları kalıcı makyaj ile belirginleştirilebilmektedir. Bu uygulamaları ve ameliyatları dileyen herkes yaptırabilir.

Dudakların güzel görülmesini sağlayan nedir? Neden bazı dudaklar çekicidir de bazılarının ki sıradandır?

Toplumda genellikle dolgun, şekilli, diri kırmızı ve ifadesi güzel dudaklar çekici kabul edilir. Bunları madde madde incelersek, çekici olan ve olmayan dudaklar arasında ki farkın ayrıntılarda gizli olduğunu göreceksiniz.

Dolgunluk, şekil, dudakların kontürü, dudaklarda ve çevresinde kırışık olup olmaması önemli faktörlerdendir.

Plastik cerrahi size dudak çevresinde ki kırışıklardan kurtulma, ince dudaklarınız yerine daha dolgun dudaklara sahip olma ya da dudaklarınız aşırı dolgunsa istenilen seviyede dudaklarını inceltme imkanını sunar. Yaşlanma ile dudak kenarındaki sarkmalar oluşan kişilerde dudak kenarlarında ki sarkmalar düzeltilebilmekte ve böylece yüzünüzü daha hoş bir ifadeye sahip olması sağlayabilmektedir. Özellikle hyaluronik asit içeren dolgu maddeleri ile dudak kalınlaştırma daha sık yapılıyor. Üst dudak kırışıklıklarında ise botoks ve dolgu kombine kullanılmaktadır.

Dudak kalınlaştırma için dudağın içine yerleştirilebilen maddeleri genel olarak şöyle sıralayabiliriz; dolgu enjeksiyonu, yağ enjeksiyonu, silikon yerleştirilmesi, iplikle dudak kalınlaştırma, kalıcı dolgu malzemeleri yer almaktadır.

Bu maddelerin bazıları katıdır ve implant olarak yerleştirilmeleri gerekir; bazılarıysa enjekte edilebilecek kadar yumuşaktır ve dudak içine bir kesi yapılmadan enjekte edilebilirler. Konacak materyallerin kendilerine göre, avantajları ve dezavantajları vardır. Dudakları kalınlaştırmak için kullanılacak yağ dokusu genellikle göbekten ya da bacak iç kısımdan alınır. Bu bölgelerde görülebilir bir iz kalmaz. Fakat yağ enjeksiyonu kalıcı değildir. Ve genellikle dudakta kalıcı olan işlemleri fazla tercih etmemekteyiz.

İplikle dudak kalınlaştırma da son dönemde popüler olan bir yöntemdir. Özel bir iplik dudağın içine yerleştirilerek dudağın kontürü belirginleştirilir. Ve kalınlaştırılır. Lokal anestezi altında uygulanılır.

Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı

Kaynak: http://www.saglikhaberleri.com.tr/guz...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
2
2
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın