Görüş Bildir
Haberler
Yüzüklerin Efendisi'ndeki Korkunç Orklar Hakkında Bilmeniz Gereken 11 Gerçek

etiket Yüzüklerin Efendisi'ndeki Korkunç Orklar Hakkında Bilmeniz Gereken 11 Gerçek

şeyda
09.11.2018 - 17:30

Yüzüklerin Efendisi ilk vizyona girdiğinde hepimiz küçük yaşlardaydık ve itiraf edelim ki bu Ork denen yaratıklar da ödümüzü koparıyordu hepimizin. Bu çocukluk korkumuzu bir kenara bırakabilmek adına, gelin bu 'güzel' yaratıklar hakkında bilmemiz gerekenleri gözden geçirelim.

Kaynak: http://thechive.com/2018/11/07/freaky...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Bütün Orklar başta Elf olarak doğarlar.

1. Bütün Orklar başta Elf olarak doğarlar.

Filmlerde bunun bahsi geçti ancak bazı insanlar bu güzel gerçeği gözden kaçırmış olabilir diye düşünüyoruz. Orklar aslında Elf olarak dünyaya gelip, sonrasında Melkor/Morgoth tarafından maruz kaldıkları işkence yüzünden şu anki Orklara dönüşmüşlerdir.

2. Orklar %100 kötüler.

2. Orklar %100 kötüler.

Filmlerdeki kötü karakterlerin, içlerinde bir yerlerde bir parça iyilik olduğuna sinema tarihinde çokça rastlamışızdır. Hatta empatimizi ve sempatimizi kazanan bolca kötü kahraman vardır, ancak Orklar onlar gibi değiller. Tek amaçları efendilerine hizmet etmek ve yok etmek.

3. Morgoth tarafından 'yaratıldılar'.

3. Morgoth tarafından 'yaratıldılar'.

Morgoth, The Silmarillion ve The Children of Húrin'deki ana kötü karakter ve filmde de ondan kısaca bahsediliyor. Morgoth, ilk birkaç bin Ork'u Elfler'e karşı bir milenyum önce savaştıran ilk kişi bu arada.

4. Andy Serkis'in seslendirdiği Orklar var.

4. Andy Serkis'in seslendirdiği Orklar var.

Gollum'u seslendiren dostumuz Andy'yi hepiniz biliyorsunuz, ama aynı zamanda Serkis'in üç farklı Ork'a da ses verdiğini biliyor muydunuz? Şimdi biliyorsunuz. Serkis, ikinci filmde Merry ve Pippin'i kovalayan 3 Ork'un arasında geçen muhabbetlere ses veren isim.

5. Orklar'ın çıkardıkları sesler.

5. Orklar'ın çıkardıkları sesler.

Orklar'ın seslendirmeleri yapılırken, yapımcılar onların çıkardıkları seslerin de korkutucu görüntüleriyle tamamen örtüşmesini istemişler. Bu sese ulaşabilmek için de foklar ve su samurları gibi su hayvanlarının çıkardıkları sesleri kayıt altına alarak stüdyoda bu sesleri mixlemişler.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Orklar her zaman büyük bir problem değildi.

6. Orklar her zaman büyük bir problem değildi.

Tolkien evreninde büyük bir problem oluşturduklarını hepimiz biliyoruz. Büyük birlikler halinde saldırıp tonlarca probleme sebep oluyorlar ve iyi adamların başına bela açıyorlar ve bunu çok sık yapıyorlar. Ne var ki bu çarpışmalardan binlerce yıl önce Orklar daha zararsızmış ve bazı devleri kızdırmak dışında bir şey de yapmıyorlarmış.

(Eski kitaplara göre bu böyle.)

7. Hepsi birbirine benzemiyor.

7. Hepsi birbirine benzemiyor.

En azından dış görünüş olarak. Peter Jackson ve yardımcıları, tüm Orkların görünüşlerinin aynı olmadığından emin olmak adına çok uğraş vermişler. Orkların bazıları siyahi, bazıları beyaz, bazıları diğerlerinden daha çok insanlara benziyor, bazıları daha uzun, bazıları daha kısa ama hepsi ÇOK KORKUNÇ!

8. Savaş Naraları

8. Savaş Naraları

Orkların savaş naralarının yeterince şiddetli ve inandırıcı olması için, Peter Jackson 25,000 kişilik bir stadyum dolusu kriket taraftarını bir araya getirmiş ve onlardan bağırıp çığlık atmalarını istemiş. Sonra bu sesler kayıt altına alınmış.

9. Orklar da devler kadar iyi madenciler olabilir.

9. Orklar da devler kadar iyi madenciler olabilir.

JRR Tolkien'in yazdıklarına göre, varlıklarının çoğunu yer altında geçiren Orklar arasından çok iyi madenciler ve demirciler çıkabilir.

10. Siyah ağızlar

10. Siyah ağızlar

Kendilerini -lanet olsun ki- daha korkunç hale getirmek için, Orklar'ı oynayan aktörler ağızlarına siyah meyan kökü ve suyla hazırladıkları bir karışımı sürüyorlarmış. JRR Tolkien, Orkların kanının siyah olduğunu söylüyor, yani bu da filmler açısından çok iyi olmuş.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Boromir tam bir dangalak.

11. Boromir tam bir dangalak.

Lollll

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
477
169
72
62
35
27
18
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Armağan Gündüz

daha ork ile uruk hai ayrımını bilmeyenler yüzüklerin efendisi içeriği yapmış. element uydurmayın, orklar elflerden falan gelmedi. hele hele her ork elf olar... Devamını Gör

Nisan Aysu

o zaman şimdiki elfler neden ork olmuyor?

Frame Madrock

aah ah nerde eski elfler

Metin Akalp

Orclar %100 kötü değildir. Kendi halinde yaşayıp giden orclar var. Kaldı ki yere göğe sığdıramadığımız Elflerin (e*f) vaktiyle en kötü orcları gölgede bıraka... Devamını Gör

soslu_alexander

Buradan Feanor'un...