Görüş Bildir
Haberler
Yüzüklerin Efendisi Hakkında Daha Önce Duymadığınız 20 İlginç Bilgi

etiket Yüzüklerin Efendisi Hakkında Daha Önce Duymadığınız 20 İlginç Bilgi

Altay Şengür
15.07.2015 - 04:25 Son Güncelleme: 04.08.2015 - 20:18

Yüzüklerin Efendisi serisi zaten her birimizin gönlünde ayrı ayrı yer etmiştir fakat bu ilginç bilgileri de öğrendikten sonra bir kez daha izlemek şart oldu!

İçeriğin Devamı Aşağıda

-----------Yüzüklerin Efendisi: Yüzük Kardeşliği-----------

Kaynak: http://www.imdb.com/title/tt0120737/t...

#1

Hobbitlerin yuvası Çıkın Çıkmazı'nda Gandalf'in önce avizeye çarptığı, sonra da geri dönerken kafasını vurduğu sahnenin aslında gerçekten yaşanmış olması. Sir Ian McKellin gerçekten kafasını sert bir şekilde vurmuş ve oynamaya devam etmiş.

#2

Pippin'in 'peki ikinci kahvaltı ne olacak?' diye sorduğu sahnede elmaları atan kişinin Viggo Mortensen (Aragorn) olması. Sahneyi tekrar tekrar tam 16 defa çekmişler ve iddialara göre Mortensen bundan oldukça keyif almış.

#3

Viggo Mortensen'in dublör sahnelerinde de bizzat kendisinin oynaması. Hatta kullanacağı kılıçların hafif alüminyum ya da daha güvenilir olan kauçuk kılıçlar değil, gerçek çelik olması konusunda ısrarcı olmuş. Ekibin kılıç dövüşlerinin koreografisini yapan Bob Anderson'a göre Mortensen o ana kadar eğittiği en iyi kılıç dövüşçüsü imiş.

#4

İçeriğin Devamı Aşağıda

#5

Viggo Mortensen'in rolüne alışmak için kılıcını yanından hiç ayırmaması ve bu yüzden de zaman zaman polisle sorunlar yaşaması.

#6

Mortensen, çekimlerin sonunda Arwen'in atını satın almış ve Liv Tyler'ın yerine binici dublör olarak oynayan kişiye hediye etmiştir..

#7

Liv Tyler'ın 'onu istiyorsanız, gelin ve alın' dediği sahnede elindeki kılıcı yanlışlıkla kendine batırması.

--------Yüzüklerin Efendisi: İki Kule--------

Kaynak: http://www.imdb.com/title/tt0167261/t...

#8

Aragorn'un Merry ve Pippin'in öldüğünü düşünerek ork miğferini tekmelediği sahnede iki ayak parmağını kırması. Filmde gördüğümüz bu sahne aynen bu şekilde gerçekleşiyor ve Aragorn'un çığlığı hobbitler için olduğu kadar kırılan ayak parmaklarının acısı için de çıkıyor. Peter Jackson bu acıya rağmen Mortensen'in oynamaya devam etmesini oldukça etkileyici bulmuş, Mortensen ise bu durum için 'dublör arkadaşlarımız yeri geliyor çok daha kötü yaralanıyor,' diyerek alçak gönüllülüğünü ortaya koymuş.

İçeriğin Devamı Aşağıda

#9

Miğfer Dibi savaşı esnasında gördüğümüz gözü olmayan adamın tesadüfen filme dahil edilmesi. Figüran olarak ekibe katılan adamı gören Peter Jackson, bunun gerçekçiliğe katkı sağlayacağını düşünerek kendisine filmde yer vermeyi teklif etmiş. Figüran önce tereddüt etse de, söylediğine göre çekimlerden sonra durumuyla ilgili daha rahat ettiğini ve durumunu daha rahat kabullendiğini söylemiş.

#10

Saruman'ın ordusunu gören Grima Solucandil'in gözünden gerçekten yaşlar gelmesi. Söylenene göre aktör Brad Dourif istediği zaman gözünden yaş getirebilme yeteneğine sahipmiş ve ekip de bunu filme o sahnede çok güzel biçimde yerleştirmiş..

#11

Gandalf'in Shadowfax'i (Gölge Yele) çağırdığı sahnenin tek seferde çekilebilmesi.

#12

Gollum'un jestlerinin eroin bağımlılarının yoksunluk krizlerinden esinlenerek oluşturulması.

#13

Merry ve Pipin'in Ağaçsakal sahneleri için ağaçta çok fazla zaman geçirmesi yüzünden çekim aralarında ağaçta kalmaya devam etmeleri. Ağaca iniş çıkışlar oldukça zorluymuş ve ağaçta kalmak onlar için daha kolay geliyormuş. Öyle ki, ekip yemek molası verdiğinde onlara da ağacın üzerinde yemek veriliyormuş.

İçeriğin Devamı Aşağıda

#14

Miğfer Dibi Kalesi'inin kapısının planlanandan çok daha sağlam yapılması. Bu yüzden gerçek bir koç başı ile sahneyi çekmek zorunda kalmışlar. Hatta Peter Jackson 'eğer bir kale inşa edersem, Weta'daki çalışanlara yaptırırdım,' diye açıklama yapmış.

#15

Bernard Hill'in 'ebeveynler çocuklarını gömmemeli' repliğini, bizzat kendisine kaybettiği çocuğunu anlatan bir anneden esinlenmesi ve senaryoya bizzat ekletmesi.

#16

Gollum'un akan küçük çayda balık peşine düştüğü sahnenin buz gibi suda çekilmiş olması. Sahne çekilmeden bir gece önce kar yağmış ve ekip ısıtıcılarla o bölgedeki karı eritmiş. Ancak çayda akan su hala buz gibiymiş ve Andy Serkis, üzerinde sadece mo-cap elbisesiyle bu sahneleri çekmek zorunda kalmış.

#17

Aragorn'un nehrin akışıyla sürüklendiği sahnede Mortensen'in gerçekten ölümle yüz yüze gelmesi. Mortensen , akıntı yüzünden dibe çekilmiş ve kendini nehrin zeminine vurarak yüzeye itmeyi başarmış.

---------Yüzüklerin Efendisi: Kralın Dönüşü---------

Kaynak: http://www.imdb.com/title/tt0167260/t...
İçeriğin Devamı Aşağıda

#18

Rohan Ordusu'nda yer alan çoğu figüranın aslında kadın olması. Sahne için ata binmeyi bilen figüranlar aranıyor diye duyuru yapıldığında gelen figüranlardan özellikle kadınların çok daha iyi binici olduğu görülmüş ve filmde kullanılmışlardır.

#19

Araknofobik (örümcek korkusu) olan Peter Jackson'ın, Shelob'u en çok kişisel olarak korktuğu örümceklerden ilham alarak tasarlaması da ilgi çekici bir anektod.

#20

Faramir'in at arkasında sürüklenerek Minas Tirith'e sürüklendiği sahnenin gerçek olması. Öyle ki, at birden koşmaya başlar da, aktör David Wenham'a zarar verir diye, bir acil durum bırakma sistemi hazırlamışlar ve Wenham'a sahne sırasında vermişler. Bu sayede eğer at koşmaya başlarsa, Wenham'ın hemen kendini attan kurtarabilmesi düşünülmüş.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
545
207
104
14
11
10
6