Görüş Bildir
Haberler
Yüzde Kaç Depresyondasın?

etiket Yüzde Kaç Depresyondasın?

Ebru Çiftçi
06.08.2018 - 17:19 Son Güncelleme: 07.08.2018 - 17:59

İnsan bazen kendini çok kötü hisseder ve yaşama hevesi kalmaz. Öyle bir durumda aslında çoğu zaman depresyona giriyoruz. Bunun bazen farkında oluyoruz bazen de olmuyoruz. Biz bu testimizde senin farkına varmanı sağlayacağız.

Haydi o zaman testi çöz ve öğren!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Cinsiyetini öğrenelim.

2. Kaç yaşındasın bakalım?

3. Diyelim ki kendini çok yorgun hissettiğin bir günde arkadaşın arıyor. Çok kötü olduğunu söylüyor ve seninle buluşmak istiyor. Gider misin?

4. Şu an bu yerlerden hangisinde olsaydın kendini daha mutlu hissederdin?

5. Peki sırf sen acı çekiyorsun diye etrafındaki insanların da acı çekmesini hiç istedin mi?

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. İnsanların zaman zaman seni sevmediği düşüncesine kapılıp üzüldüğün oluyor mu?

7. Erkek/kadın arkadaşının senden ayrılmak istediğini anladın ve bir karar vermen gerekiyor. Bu durumda nasıl davranırdın?

8. Ve son olarak, Psikanalizin Babası Freud'un daha önce söylemiş olduğu bu sözlerden birini seç bakalım.

8. Ve son olarak,  Psikanalizin Babası Freud'un daha önce söylemiş olduğu bu sözlerden birini seç bakalım.

Yüzde 92 depresyondasın!

Verdiğin cevapalara sen şu anda yüzde 92 depresyondasın. Son zamanlarda insanların seni anlamadığını düşünüyorsun. Ne kadar kendini anlatmaya çalışsan da sanki boşa anlatıyormuşsun gibi hissediyorsun. O yüzden kendi köşene çekilmeye karar vermişsin. Kendini anlatacak ne gücün kalmış ne de inancın. İnsanlar seni yeterince incitmiş ve bu durum senin kendini değersiz hissetmene neden olmuş. Etraftaki insanlara güçlü bir karakter olarak görünsen de kendi içinde inanılmaz çelişkiler yaşıyorsun. Bazı şeyleri kabullenmekte zorlanıyorsun. Kafana olur olmadık her şeyi takııyor, kendini strese sokmayı başarıyorsun. O yüzden sen son zamanlarda yüzde 92 depresyondasın. Kendine biraz dikkat etmelisin bizden söylemesi.

Yüzde 85 depresyondasın!

Sen son zamanlarda kendini aşırı yıpranmış hissediyorsun. Sanki böyle her şey üstüne geliyormuş gibi. O yüzden yapacağın her şey sanki üzerinde bir yük bırakıyormuş ve sen onun ağırlığını üstünde taşıyormuş gibi hissediyorsun. Normalde sen sosyal bir insansın. Öyle ortamlarda bulunmayı seversin ve bir sürü kişiyi tanırsın. Ama şimdilerde tek başına kalıp kafanı dinlemek istiyorsun. Konuştuğun belli başlı insanlar var. Onlarla da çok fazla konuşmuyorsun. Çünkü insanların samimi olmadığını düşünüyorsun. Ve bu samimiyetsizliğe daha fazla katanamıyorsun. Bunalmışsın artık. O yüzden şu sıralar kendini dinlemen gerektiğini düşünüyorsun. Ufak çaplı depresyonda olduğunu düşünüyorsun. Ama biraz daha rahatlamalısın. Çünkü bize verdiğin cevaplara göre yüzde 85 depresyonda gibisin.

Yüzde 70 depresyondasın!

Bize verdiğin cevaplara göre yüzde 70 depresyondasın. Bunun aslında en büyük sebebi son zamanlarda yaşadığın hayal kırıklıkları. Sevdiğin insanlar tarafından hiç beklemediğin şeyler yaşamışsın. Zaten bunalımlı olan ruh haline bu durum da eklenince kendini iyice kötü hissetmeye başladın. O yüzden son zamanlarda kendini daha yalnız hissediyor yaptığın hiçbir şeyden keyif almıyor gibisin. Kendini dışarıya bu kadar kapatmamaya çalış. Çünkü kendini bir kere kapatınca insanlara olan güvenin daha da azalıyor ve daha da yalnızlaşıyorsun. Bu durumu çok etkilenmeden, kendine biraz dinlenmen için zaman vererek atlatabilirsin. Yani bunu bir fırsata çevirebilirsin. Bizden söylemesi.

Yüzde 68!

Sen son zamanlarda kendine olan güvenini biraz kaybetmişsin gibi. Dışarıdan çok güçlü bir insan olarak görünsen de kendi içinde büyük kaos var. Yani yalnız kaldığın zamanlarda kendinle ilgili bu problemi çözmeye çalışıyorsun. Dışarıya farklı kendine farklı davranmaktan yorulmuşsun gibi. Sanki tükenmişlik sendromuna girmişsin gibi. Bunun nedeni aslında bu iki durum arasında kalıp olduğun gibi davranmamaktan oluyor. Duygusal ve en hassas noktanı göstermemek için uğraşıyorsun. Çünkü etrafındaki insanların senin bu yönünü kullanmaya çalıştığını fark ettin. Ama şunu söylemeliyiz ki her insan değildir. Hayatına doğru olduğunu düşündüğün kişileri alırsan, zaten senin her halini sevip iyi bir şekilde davranacaktır. Şunu sakın unutma sen çok değerli bir insansın! Bu depresyonda oluşun bunu unutturmasın.

Yüzde 55!

Bize verdiğin cevaplara göre sen yüzde 55  depresyondasın. Aslında bu durumun seni çok fazla etkilemediğini söylemeliyiz. Öyle her zaman değil de zaman zaman kendini kötü hissediyorsun. Özellikle kendi başına kaldığında bu durum kendini daha çok gösteriyor. Böyle zamanlarda kendi içine dönüyorsun. Geçmişe dair yaşadığın şeyleri düşünüp, nerede yanlış yaptığını düşünüyorsun. Sanki bütün suç sendeymiş gibi bunu kendine yükleyip daha da strese giriyorsun. Bu da senin depresyona girmene sebep oluyor. O yüzden hayatında olan hataları kendinde değil de biraz da insanlarda aramaya çalış. Çünkü kimse mükemmel değildir. Herkesin hataları olabilir. Ama buna takılıp kalırsan ileri gidemezsin. Geleceği göremezsin. Bizden söylemesi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1184
557
192
159
118
97
89
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
ÖzlemH

%92 çıkan kardeşlerime selam olsun ✋🏻

daysnes

92 depresyon 100 bekliyordum

Neslihan Eder

Yüzde 92 depresyondasın. 👍