Görüş Bildir
Haberler
Yüzde 15 İndirim Gelir mi? Elektrik Faturalarındaki TRT Payının Kaldırılması İçin Kanun Teklifi

Yüzde 15 İndirim Gelir mi? Elektrik Faturalarındaki TRT Payının Kaldırılması İçin Kanun Teklifi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, elektrik faturalarındaki TRT payının kaldırılması ve KDV’nin yüzde 1’e indirilmesi için kanun teklifi verdi. Teklif kabul edilirse sanayide kullanılan elektrikte yüzde 34, ticarethane, tarımsal sulama ve konutlarda kullanılan elektrikte de yaklaşık yüzde 15 oranında indirim olacak.

İçeriğin Devamı Aşağıda

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, vatandaşlara kolaylık sağlanması için elektrik faturaları üzerinden alınan yüzde 2’lik TRT payının kaldırılmasını ve KDV oranın da yüzde 1’e indirilmesini istedi.

Meclis açıldığında gündeme gelecek

Meclis açıldığında gündeme gelecek

Teklifle ilgili açıklama yapan Akın, sanayici, esnaf, çiftçi ve vatandaşların elektrik fiyatları nedeniyle mağduriyet yaşadığını vurgulayarak, özellikle elektrik faturasının üretimde önemli girdi maliyeti olduğuna dikkat çekti. Akın, vatandaşın elektrikte indirim beklentisinde olduğunu kaydederek, Meclis’e konu hakkında verdikleri kanun teklifinin 1 Ekim’de gündeme geleceğini belirtti.

Yasalaşırsa evlerde yüzde 15 indirim olacak

Yasalaşırsa evlerde yüzde 15 indirim olacak
İçeriğin Devamı Aşağıda

Akın’ın  verdiği teklifte elektrik faturaları üzerinden alınan yüzde 2’lik TRT payının kaldırılmasını ve yüzde 18 olan KDV’nin de yüzde 1’e indirilmesi düzenleniyor. Söz konusu düzenleme yasalaşırsa sanayide kullanılan elektrikte yüzde 34, ticarethane, tarımsal sulama ve konutlarda kullanılan elektrikte de yaklaşık yüzde 15 oranında indirim olacak.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
173
60
21
4
2
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Vedat Kaplan

çok afadersinizde nah indirim yaparlar.

Baha

Halkın yararına olan herhangi bir şeyi bu güne kadar kabul etiiklerini görmedim. Yönetimsizlik bin kat iyi.

The Stalker

Zamanında ak partiden birisi chp ne teklif verirse bakmadan reddediyoruz diye gülerek anlatmıştı bunun geçeceğine inanan varsa en hafif tabiriyle saf ve düny... Devamını Gör