Görüş Bildir
Haberler
Yurt Dışı Alışverişlerinde Vergiden Muafiyet Sınırı 75 Euro'dan 150 Euro'ya Çıkıyor

Yurt Dışı Alışverişlerinde Vergiden Muafiyet Sınırı 75 Euro'dan 150 Euro'ya Çıkıyor

ATKN
29.11.2016 - 12:11 Son Güncelleme: 29.11.2016 - 12:14

Yurt dışından alışveriş yapan ve gümrük vergisinden muzdarip olanları ilgilendiren oldukça önemli bir gelişme yaşanıyor. Yeni gümrük yasası tasarısında yer alan bir madde, vergiden muaf tutulan ücreti artırarak yurt dışından yüksek fiyatlı ürünler almayı mümkün hale getiriyor. Böylelikle 75 euro olan gümrük vergisi sınırlaması, iki katına çıkacak.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Şu anda yurt dışında vergiden muaf halde en fazla 75 euro’luk alışveriş yapılıyor. Bu alışverişlerde vergi alınmıyor ve ayrıca ürün gümrükte takılmıyor. Söz konusu fiyatın üzerine çıkıldığındaysa vergiye tabi olunuyor. 

LOG'da yer alan habere göre şimdilik tasarı halinde olan maddelerin 9 Aralık tarihine kadar son halini alacağı belirtiliyor. Onaylanması durumunda ise Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girecek.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nın yayınlamış olduğu yeni Gümrük Kanun Taslağı'ndan ulaşılabilen detaylara göre taslakta, değeri 150 euro'yu geçmeyen eşyaların ithalat vergilerinden muaf tutulacağına dair bir ibare yer alıyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
160
34
11
10
4
4
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
shpgnc

Kur bu seviyeler de olduktan sonra isterse limitsiz olsun. TL'nin alım gücü çok düşük. Çin'den bir Amerikalı ürün almak isterse kendi para birimiyle bir biri... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

tabi ya, sikin iç piyasayı iyice

agustos

Zaten geçerli gümrük kanununda da 150 Eur olarak yazıyor muafiyet. Ancak bakanlar kurulu kararı ile 75 Eur yaptılar ve böyle uygulanıyor. Yine bu şekilde dev... Devamını Gör