Görüş Bildir
Haberler
Yunanistan'a Kaçan Darbeci Askerlerden 3'ünün Sığınma Talebine Ret

Yunanistan'a Kaçan Darbeci Askerlerden 3'ünün Sığınma Talebine Ret

ATKN
21.09.2016 - 13:30 Son Güncelleme: 21.09.2016 - 14:52

15 Temmuz'daki darbe girişiminin ardından Yunanistan'a kaçan darbeci askerlerden 3'ünün Yunanistan'a sığınma talebi reddedildi. Kalan 5 asker ise önümüzdeki hafta yeniden mülakata alınarak siyasi sığınma talepleri değerlendirilecek.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Anadolu Ajansı'nın haberine göre FETÖ'nün darbe girişimine katıldıktan sonra Yunanistan'a kaçarak siyasi sığınma talebinde bulunan 8 askerden 3’ünün başvurusu, siyasi iltica komisyonu tarafından reddedildi.

Kalan 5 darbeci asker önümüzdeki hafta yeniden mülakata alınarak siyasi sığınma talepleri değerlendirilecek. Darbecilerin sığınma taleplerinin kabul edilmemesi durumunda bir üst komisyona ve Yunan mahkemelerine itiraz edebilecekleri belirtildi.

Times'a konuştular: 'Darbe girişiminden haberimiz yoktu'

Times'a konuştular: 'Darbe girişiminden haberimiz yoktu'

İngiliz Times gazetesi, bugün 'Türkiye'de bulunan aile üyelerine misilleme yapılacağı korkusuyla adını söylemediğini belirttiği' bir askerin gazeteye, 'Biz suçlu değiliz. Suçlu gibi muamele görmemeliyiz' dediğini aktardı.

BBC Türkçe'de yer alan habere göre ismini söylemeyen bir asker, 'emirle gönderildikleri görev sırasında darbe girişiminden haberlerinin olmadığını' söyledi ve 'Türkiye'ye gönderilirsek işkence göreceğiz' dedi.

Times askerlerin kendilerini, 'ordudaki her tür İslamcı kontrole karşı çıkan laik Kemalistler' olarak tanımladıklarını ve 'tanınan günah keçilerine dönmekten korktuklarını' belirttiklerini yazdı.

Yine adını açıklamayan bir başka askerse darbe girişimiyle ilgili gazeteye şunları söyledi:

'İstanbul'da bir yere uçmamız ve bazı yaralı askerleri toplamaya yardım etmemiz emredildi. Ancak buraya vardığımızda polis tarafından yoğun ateş altına alındık. 

'Ormanlık alandaki güvenli bir yere ininceye kadar ne olduğunu bilmiyorduk ve haberleri kontrol etmek için bir iPad çıkarttık. Ne olduğunu anladığımızda kaçışımız bir ölüm kalım meselesi haline gelmişti.'

Sikorsky tipi askeri helikopterle Yunanistan'ın Dedeağaç Havalimanı'na inmişlerdi

Sikorsky tipi askeri helikopterle Yunanistan'ın Dedeağaç Havalimanı'na inmişlerdi
İçeriğin Devamı Aşağıda

15 Temmuz’daki darbe girişiminin ardından Sikorsky tipi askeri helikopterle Yunanistan'ın Dedeağaç Havalimanı'na inen 8 askerin rütbeleri sökülmüş, darbe girişimine katılan askerler Yunanistan'dan siyasi sığınma talebinde bulunmuştu. 

Dedeağaç mahkemesi tarafından ülkeye yasa dışı yollardan girme suçundan ikişer ay tecilli hapis cezasına çarptırılan darbeciler gözaltında tutuldukları Ferecik Hapishanesi'nden güvenlik gerekçesiyle önce Kavala’ya sonra Atina yakınlarındaki bir kampa nakledilmişti.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
34
25
9
8
5
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Teddy Bear

Bunlarin Kemalist olduguna inanan beyin nakli yaptirsin. Şimdi ne kadar Ataturk düşmanı varsa yazar komolostlormos bokon diye. Gundogdu tabi. Atatürk olmasay... Devamını Gör

Mümtaz Nazif

Yüzünü kapatacak kadar utanacağına ülkene ihanet ederken utansaydın derler adama.

yorumsuz

Yunanlılara sığınan cesur Kemalistler.

Alican Guler

kemalist olduklarini nerden cikardin ?