Görüş Bildir
Haberler
Yüksek Sesle Konuşmak da Riski Artırıyor: Ağızdan Çıkan Damlacıklar 14 Dakika Havada Kalabiliyor

Yüksek Sesle Konuşmak da Riski Artırıyor: Ağızdan Çıkan Damlacıklar 14 Dakika Havada Kalabiliyor

Amerika Birleşik Devletleri'nde yayınlanan yeni bir araştırma Kovid-19'un sadece öksürme ve hapşırma ile değil yüksek sesle konuşarak ya da bağırarak da yayıldığını ortaya koydu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Euronews'deki habere göre ABD Ulusal Sağlık Enstitüsü tarafından yapılan araştırma, virüsü taşıyan bir kişinin maskesiz şekilde yüksek sesle konuşması ya da bağırması durumunda etrafa yayılan virüslü tükürük damlacıklarının havada 8 ila 14 dakika kalabildiğini kanıtladı.

"14 dakika havada kalabiliyor"

"14 dakika havada kalabiliyor"

Katılımcılardan bir dakika boyunca yüksek sesle konuşulması istenen araştırmada hassas lazerlerle damlacıkların kapalı bir ortamda ne kadar sürede yok olduğu incelendi.

Bir dakikalık konuşma süresinde hastalıklı bir kişinin en az bin virüslü damlacığı havaya yaydığını tespit eden uzmanlar, taneciklerin en az sekiz; hatta bazılarının 14 dakika havada kalabildiğini gözlemledi.

"Maske takmak hayati önemde"

"Maske takmak hayati önemde"

Maske takmanın hayati öneme sahip olduğunu vurgulayan araştırmacılar, bazı kişilerin yüksek sesle konuşmaları ya da bağırmaları sırasında yaydıkları damlacık sayısının sadece bir dakikada 100 bine ulaştığının da altını çizdi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
10
6
4
3
2
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ayça İpekçi

Sen maske taksan ne, karşında ki takmıyor, "-bana bişey olmaz eheühe" kafasındalar. Yav mal, hadi sen kendini düşünmüyorsun, bari etrafa saçma.. Teneke herif...

İbrahim Kaloç

yeni upgrade geldi virüs havada dans edere kobra pozisyonunda halay ile götümüzden girebiliyor

Resho

Şu tarz haberleri duydukça aklıma Kibar Feyzo filmindeki "sıçmak da yasak mı gurban" repliği geliyor.