Görüş Bildir
Haberler
YPG'den Fırat'ın Doğusuna Çekilme Kararı

YPG'den Fırat'ın Doğusuna Çekilme Kararı

ABD'den ve PKK'nın Suriye'deki kolu olan YPG'den bugün ayrı ayrı yapılan açıklamalarda YPG güçlerinin Menbic'ten çekileceği duyuruldu. Türkiye, YPG/PYD güçlerinin Fırat'ın batısına geçmemesi konusunda ABD ile anlaşmış ancak YPG güçlerinin burada varlık göstermesi iki ülke arasında krize yol açmıştı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

ABD Başkanı Barack Obama'nın özel temsilcisi Brett Mcgurk, kişisel Twitter hesabından Türkiye ile ABD arasında sorun haline gelen YPG güçlerinin Menbic'ten çekilmesi ile ilgili bir mesaj paylaştı.

McGurk mesajında, 'Bütün YPG güçleri yerel birimlerin eğitimi tamamlandıktan sonra Menbic'ten ayrılıp Fırat'ın doğusuna geçecek' dedi. 

ABD'li temsilcisinin bu mesajından hemen sonra YPG tarafından Menbic'teki güçlerinin çekilmesi konusunda yazılı bir açıklama yapıldı. YPG açıklamasında şöyle denildi:

"Güçlerimizin kentteki rolünü tamamlamasının ardından Menbiç'ten çekilip 'Fırat'ın Gazabı' operasyonuna katılacağız"

"Güçlerimizin kentteki rolünü tamamlamasının ardından Menbiç'ten çekilip 'Fırat'ın Gazabı' operasyonuna katılacağız"
İçeriğin Devamı Aşağıda

'Güçlerimiz, 15 Ağustos 2016 tarihinde Menbic Askeri Meclisi ve uluslararası koalisyon güçlerinin de desteği Münbic’i DEAŞ çetelerinden temizledik. Menbic’in özgürleştirilmesi ve Menbic Askeri Meclisi savaşçılarının eğitim çalışmalarının tamamlandı. Mevcut durumda Menbic’de bulunan askeri ve güvenlik kurumları olası saldırılara karşı cevap olabilecek pozisyondadır. Güçlerimizin kentteki rolünü tamamlamasının ardından Menbic’de bulunan YPG savaşçılarını çekerek Fırat’ın Gazabı hamlesine katılacağımızı belirtiyoruz. Aynı zamanda savaşçılarımıza kucak açan kahraman Menbic halkına da teşekkürlerimizi sunuyoruz. Eğer ki gerekirse, Menbic halkının çağrılarına tekrardan cevap olmaya hazır olduğumuzu belirtiyoruz.'

Türkiye ile ABD arasında krize neden olmuştu

Türkiye ile ABD arasında krize neden olmuştu

IŞİD'in yönetimi altında bulunan Menbic kenti, Ağustos ayında düzenlenen bir operasyonla geri alınmıştı. Bu operasyon, Türkiye ile ABD arasında önemli bir görüş ayrılıklarının yaşanmasına neden oldu.

Bu uzlaşmazlığın temel nedenini, ABD önderliğindeki koalisyonun havadan destek verdiği Menbic operasyonun kara gücünde, Türkiye'nin, PKK'dan farkı olmadığını söylediği Kürt Demokratik Birlik Partisi'nin (PYD) silahlı kolu YPG'nin de bulunması oluşturuyor.

Türkiye, kendi sınırına yakın bir noktada, Suriye'nin kuzeyinde bir Kürt koridoru oluşturulmasından rahatsızlık duyuyor ve ABD'nin YPG güçlerinin Fırat Nehri'nin doğusuna çekilmesini sağlamasını istiyor.

Erdoğan: "Bize verilen sözün gerçekleşeceğini ümit ediyoruz"

Erdoğan: "Bize verilen sözün gerçekleşeceğini ümit ediyoruz"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün Pakistan'a gitmeden önce yaptığı açıklamada, 'Koalisyon güçlerinin başta Amerika olmak üzere verdikleri söz, bugün yarın o da fazla sürmeyecek, onlar da doğuya gerek PYD gerekse YPG'nin gitmesi söz konusuydu. Bu sözlerini gerçekleştireceklerini ifade ettiler. Biz o sözün de gerçekleşeceğini bekliyoruz, ümit ediyoruz' dedi.

DHA,BBC Türkçe, Onedio

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
51
13
7
3
3
3
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
ynsemrebagiban

Erdoğanın da dediği gibi "o zaman ÖSO'nun Menbiçe çatışmasız girmesinde sorun yok"

Napoleon Bonaparte

2 ay önce de aynı şeyi demişti ypg. Bu sefer daha komik olanıysa açıklamadan sonra düzenlenen saldırıyla Qabasin önlerine gelmiş olmaları. Şu an bizim geri a... Devamını Gör

Buna canı gönülden inananlar beğenebilirmi?