Görüş Bildir
Haberler
YouTube'a 8K Video Desteği Geldi

YouTube'a 8K Video Desteği Geldi

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kısa zaman önce 5K çözünürlüğü video listesine alan YouTube, şimdi de 7680 x 4320 piksel çözünürlüğe sahip, 30 FPS’de oynayan 8K çözünürlüklü videoları desteklemeye başladı.

Şu an için 8K’yı hakkıyla oynatacak tek ekranın IMAX olduğunu düşündüğümüzde, YouTube’da bu çözünürlükte tek bir video olması da makul karşılanabilir. Nitekim videonun 8K çekilmediğini de söyleyelim. İki adet RED Epic Dragon kamerayla 6K çözünürlükte çekilen videolar, sonrasında Adobe After Effects kullanılarak 8K’lık bir video hâline getirilmiş. Bazı sahnelerde 6K görüntü göze çarparken, çözünürlük yükseldiğinde görünen alan da artıyor.

8K videoyu oynatmak da pek kolay bir işlem değil. Core i5 işlemcili NVIDIA GTX 560 Ti ekran kartına sahip bir bilgisayarda, Chrome üzerinden oynatılan video zaman zaman takılmalar gösterirken, FPS’de de düşüşler gözleniyor.

Hâlihazırda 8K kalitesinde video çekebilen kamera olmadığını da söyleyelim. Oldukça pahalı olan RED Weapon Dragon ile bile ancak 6K kalitesinde video çekmek mümkün. Kameraya 8K desteği ise yıl sonunda gelecek.

4K ekranı bile olmayan milyarlarca insan için aşırı anlamsız bir deney olsa da, YouTube’un 8K destekleyebiliyor olması nispeten önemli bir olay. 

PCWorld

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
2
1
1
1
0
0