Görüş Bildir
Haberler
Yönetmen Kemal Uzun Şile'deki Evinde Öldürüldü!

etiket Yönetmen Kemal Uzun Şile'deki Evinde Öldürüldü!

Yasin Arslan
11.12.2017 - 14:06 Son Güncelleme: 11.12.2017 - 17:29

Bir nesil onu 'Kamera Arkası' ile tanıdı. Çanakkale Yolun Sonu, Garip Bir Cinayet, Ankara Ayazı filmlerinin de aralarında bulunduğu 49 dizi ve filmin yönetmeni, ulusal ve uluslararası ödüllerin sahibi ünlü Yönetmen Mustafa Kemal Uzun Şile’deki evinde öldürüldü. Uzun henüz 58 yaşındaydı... 

Hürriyet gazetesinden Çetin Aydın'ın haberine göreŞile'de yaşayan yönetmen M. Kemal Uzun'un evine bir ihbar üzerine giden polis, evde korkunç manzarayla karşılaştı. Yönetmen Uzun'un başına beyzbol sopasıyla darbe alarak ve bıçaklanarak öldürüldüğü anlaşıldı. Ünlü yönetmenin cep telefonunun, cüzdanının ve otomobilinin çalındığı polis ekiplerince tespit edildi.

Figuranı O.A gözaltına alındı.

Figuranı O.A gözaltına alındı.

Cinayet Masası ekipleri, kamera görüntülerini incelemeye aldı. Görgü tanıklarının ifadesine başvuran ekipler cinayeti ünlü yönetmenin figüran olarak oynattığı O.A'nın gerçekleştirdiğini tespit etti.

Beylükdüzü'nde gözaltına alınan O.A'nın üzerinden Uzun'un cep telefonu çıktı. Cüzdanı nereye attığını unuttuğunu söyleyen O.A, otomobili bıraktığı yeri de polise tarif etti.

'Alkol aldık, aramızda tartışma çıktı.'

'Alkol aldık, aramızda tartışma çıktı.'

Asayiş Şube Cinayet Büro Amirliği'nde sorgulanan O.A, ifadesinde, “Dün öğlen saatlerinde Şişli’de bir kafede Mustafa Biraz sohbet ettikten sonra Şile'ye bir balık restorana gittik. Daha sonra Uzun'un evine geçtik. Burada alkol aldık. Sohbet sırasında aramızda tartışma çıktı. Çok öfkelendim, bıçakladım, daha sonra da beyzbol sopasıyla başına vurdum” dedi.

Cinayeti itiraf eden O.A'nın ifadesinin alınmasına devam edilirken Uzun'un cenazesi incelenmek üzere Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.

Cinayeti itiraf eden O.A'nın ifadesinin alınmasına devam edilirken Uzun'un cenazesi incelenmek üzere Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.

‘Hababam Sınıfı Güle Güle‘ filminde ‘paltosu olmayan gariban Sefa’ rolünde oynamıştı.

‘Hababam Sınıfı Güle Güle‘ filminde ‘paltosu olmayan gariban Sefa’ rolünde oynamıştı.

Kemal Uzun, bugüne kadar 49 film ve dizinin yönetmenliğini üstlendi, üç film senaryosu yazdı, dört filmde ise oyuncu olarak yer aldı.

Usta yönetmen Ertem Eğilmez’in yıllar boyunca  asistanlığını üstlendi. 

Dormen Tiyatrosu’nda oyunculuk yaptığı dönem Haldun Dormen’le birlikte TRT’ye “Kamera Arkası” adlı sinema programını hazırladı, sundu ve yönetti. Ulusal ve uluslararası 8 ödüle layık görüldü.

Ünlü yönetmenin ölüm haberi sanatçı arkadaşlarını hüzne boğdu...

ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
cookielyon

günahını almak gibi olmasın da eşcinsel partner olabilirler gibime geliyor

Lorlen

Ee ne yani ? Aklınıza ilk gelen şey bu mu ?

Alp Eren A.kaya

Hababam sınıfının yolsuzu olarak hatırlayacağım hep Allah rahmet eylesin.

Drn d.

Dünya o kadar kötü bir hale gelmiş ki haberi okuyunca insanın aklına bin türlü şey geliyor! Sonra bu akla gelen şeyler yüzünden kendini suçlu buluyor insan! ... Devamını Gör