Görüş Bildir
Haberler
YÖK: Bin 577 Dekan İstifa Etti, 4 Rektör Açığa Alındı

YÖK: Bin 577 Dekan İstifa Etti, 4 Rektör Açığa Alındı

Deniz Gök
20.07.2016 - 14:35 Son Güncelleme: 20.07.2016 - 21:17

Gazi, Dicle, Yıldız Teknik ve Yalova üniversiteleri rektörleri, 'yürütülen bazı soruşturmaların selameti açısından' YÖK tarafından açığa alındı. Gazi Üniversitesi Rektörü Süleyman Büyükberber gözaltına alındı. YÖK'ten yapılan açıklamada ise bin 577 dekanın da istifa ettiği belirtildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yükseköğretim Kurumu'ndan yapılan açıklamada Gazi, Dicle, Yıldız Teknik ve Yalova üniversitelerinin rektörlerinin, 'yürütülen bazı soruşturmaların selameti açısından' açığa alındığı bildirildi.

Bin 577 dekan istifa etti

YÖK dün Türkiye genelinde bütün dekanların (bin 577) istifasını istemişti. Bugün yapılan açıklamada bu dekanların istifa ettiği belirtildi.

Gazi Üniversitesi Rektörü gözaltına alındı

Gazi Üniversitesi Rektörü gözaltına alındı

Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Büyükberber, Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince gözaltına alındı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

YÖK şüphelilerin listesini istemişti

YÖK, tüm üniversitelere FETÖ/PDY ile bağlantılı olduğu düşünülen akademik ve idari personel hakkında işlem yapılması için 5 Ağustos'a kadar süre verdi.

Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) tüm rektörlerden, üniversitelerindeki FETÖ/PDY ile bağlantılı akademik ve idari personelin durumlarının ivedilikle değerlendirilerek, ilgililer hakkında işlem yapılmasını, sonucun 5 Ağustos'a kadar Başkanlığa yazılı olarak gönderilmesini istemişti.

Akademisyenlere yut dışı yasağı getirilmişti

YÖK ikinci bir talimata kadar Türkiye genelinde akademisyenlerin bilimsel çalışmalar için yurt dışına görevlendirme yapılmasını da yasaklamıştı.

Ayrıca yurt dışında çalışma yapan akademisyenlerin durumlarının ivedilikle incelenerek, bir zorunluluk görülmeyenlerin en kısa sürede geri çağrılması istenmişti.

İstanbul Üniversitesi'nde 95 öğretim üyesi görevden uzaklaştırıldı

İstanbul Üniversitesi'nde 95 öğretim üyesi görevden uzaklaştırıldı

TRT Haber'in aktardığına göre İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü de çeşitli fakültelerdeki 95 öğretim üyesinin görevden uzaklaştırılmasına karar verdi.

AA ve TRT Haber

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
74
42
24
22
8
5
4