Görüş Bildir
Haberler
Yıpranmış Saçlar İçin Yaz Sonrası Bakım

Yıpranmış Saçlar İçin Yaz Sonrası Bakım

pijama
23.09.2014 - 18:28 Son Güncelleme: 23.09.2014 - 18:40

Yıpranmış Saçlar İçin Yaz Sonrası Bakım

Yazın deniz, havuz, güneş ve kumdan etkilenen saçlar için şimdi bakım zamanı. Saçlarınızın hayal ettiğiniz gibi bakımlı ve sağlıklı olabilmesi için sizlere farklı tavsiyelerimiz var.

Öncelikle saçınızın ucundaki kırıklardan kurtulmak, yıpranmış saçlarınızı kendine getirecek en önemli çözüm yolu!

Saç, uçlarından kırılmaya başladığı andan itibaren bu süreç durmadan devam eder ve kırılma saç diplerinize doğru yol alır; ta ki onlardan kurtulana kadar.Tavsiyemiz yaz sonrası oluşan kırıklarınızla bir an önce vedalaşmanız ve sonbaharı sağlıklı saçlar la karşılamanız yönünde.

Yaz sıcağında her gün, hatta bazen de günde birkaç kere duş alıyoruz. Biz ferahlıyoruz; ama bundan en çok zarar gören ne yazık ki saçlarımız oluyor. Sık duş alarak saç derimizin ürettiği yağın saçta kalmasına izin vermiyoruz. Bunu takiben saç, kendi dengesini sağlamak için daha çok yağ üretmeye çalışıyor, bu da doğal işleyişte problemlere sebep oluyor.Yaz sonrası saçlarınızın kendine gelmesi için, duş aralığınızı mutlaka artırın. İlk başlarda aşırı yağlanmadan şikayet edebilirsiniz, çünkü saç doğal dengesini bulmak için daha çok yağ üretiyor olacaktır. Fakat yıkama sıklığını azalttığınızda saçınızın kısa süre içinde daha parlak ve bakımlı göründüğüne şahit olacaksınız.

Etkili bir maske uygulayın. Maske sayesinde yıpranmış saç telleriniz derinlemesine onarılacak ve saçınız güç kazanacak. Maskeyi kendiniz evde uygulayabilir ya da daha derin bir etki için kuaförde uygulatabilirsiniz.

Saçınızı açmak için tarak yerine fırça kullanıyorsanız ıslakken fırçalamamaya özen gösterin. Güneş, deniz, havuz gibi faktörlerle zayıflayan saçlarınız, fırça yüzünden çok daha kolay kırılır ve daha sağlıksız bir hal alır. Bunun için önerebileceğimiz en kolay çözüm, saçınızı geniş dişli bir tarakla taramanız.

Saçlarınızın parlak görünmesi ni sağlamak için tükettiğiniz besinlere dikkat edin. Bol su için; taze meyve suyu tüketin. Kan üretimini kuvvetlendiren kuru badem, böğürtlen ve çinko kaynağı olan somon balığı saçınızın sağlıklı, parlak ve güzel görünmesi ni sağlar.

Saç bakım yağları yla, saça ihtiyacı olan parlaklığı ve canlılığı her an her yerde verebilmeniz mümkün. İçeriğinde argan bulunan ;

Kaynak: http://www.gripijama.com/yipranmis-sa...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
alassalaturkey

https://www.alassala.com.tr/